Bank of Ireland vil stenge 103 filialer permanent med minst 200 jobber i fare

Bank Of Ireland Plc

Horoskopet Ditt For I Morgen

Bank of Ireland Branch, Grand Canal Square, Dublin(Bilde: Stephen Collins/Collins Photos)



Bank of Ireland skal stenge 103 filialer permanent etter hvert som millioner flere kunder vender seg til digital bank.



Banken skal stenge 88 utsalgssteder i republikken, og redusere nettverket fra 257 til 169, mens i Nord -Irland vil nettet reduseres med 15 fra 28 til 13.



Det følger en avtale med An Post om å tilby kunder tilgang til banktjenester på mer enn 900 steder.

Bank of Ireland sa at flertallet av filialene som stenger er selvbetjeningssteder som ikke tilbyr skranke.

Nedleggelsene kommer etter at Ulster Banks morselskap, NatWest, forrige måned kunngjorde at det trakk Ulster Bank fra det irske markedet.



Konsernsjef i Bank of Ireland, Francesca McDonagh, sa: 'Teknologien utvikler seg og kundene bruker filialer mindre, år etter år.

ian watkins og fearne bomull

'Covid-19 har fremskyndet denne endrede oppførselen, og vi har sett et seismisk skifte mot digital bankvirksomhet de siste 12 månedene.'



Forrige uke sa NatWest at det ikke lenger vil betjene kunder i Irland (Bilde: PA)

McDonagh sa at Bank of Ireland har nådd et 'tipping point' mellom online og offline bank, med mobilappen den mest populære måten å bankere på. I kontrast har antallet mennesker som besøker filialer 'falt kraftig' og er nå litt over halvparten av det som var i 2017.

'Vi vet at nyheter som dette kan skape bekymring for noen kunder og for samfunnene vi betjener,' la hun til.

'Vi gjør ikke disse endringene umiddelbart - ingen filialer stenger i løpet av de neste seks månedene.

'Det lar oss sikre at An Post -partnerskapet er i gang før filialer stenger, og gir oss tid til å kommunisere fullt ut med alle våre kunder om alle alternativer som er tilgjengelige for dem online, i en nærliggende BOI -filial eller på et lokalt postkontor . '

Det følger en avtale med An Post om å tilby kunder tilgang til banktjenester på mer enn 900 steder (Bilde: Getty)

Når han snakket om RTE Radio 1's Morning Ireland -program, sa McDonagh at det ikke vil være noen obligatoriske oppsigelser som følge av filialnedleggelsene.

'To hundre mennesker, kolleger, er påvirket,' sa hun.

'De har valg. Hvis de vil jobbe i en annen gren, kan de jobbe i en annen del av virksomheten, og åpenbart betyr nye måter å jobbe på flere steder.

'Eller hvis de velger, kan de ta frivillig oppsigelse, men det er ikke noe obligatorisk element i kunngjøringene vi kommer med i dag.'

McDonagh sa at nedleggelsene starter i september.

'Dette er ikke en kostnad å ta,' sa hun.

'Dette handler om å sette ressursene våre inn, investere der kundene våre vil ha bank hos oss. Selv før pandemien, to år før pandemien, var antallet mennesker som besøkte filialer redusert med en fjerdedel.

'I de siste 12 månedene har det nå gått ned med en halv og det er over 60% nede i grenene vi stenger, og i direkte kontrast har vi sett massiv opphenting i digital bruk, inkludert virkelig god opptak -opp av vår nye mobilapp. '

To hundre mennesker er berørt av kunngjøringen

Arbeidsfinansordføreren, Ged Nash, beskrev Bank of Irelands planer som et 'spark i tennene' for tusenvis av lojale kunder og ansatte, og ba om en pause i nedleggelse av filialer under pandemien.

'Det er ingen tvil om at Bank of Ireland utnytter Covid-19-krisen for å redusere kostnadene,' sa han.

'Bankens hensynsløse opportunistiske planer om å avskaffe 88 filialer i byer over hele staten vil få en enda mer alvorlig og direkte innvirkning på strukturen i lokalsamfunn over hele landet enn Ulster Banks siste kunngjøring, gitt deres omfattende rekkevidde.

Få de siste rådene om penger, nyheter og hjelp rett i innboksen din - registrer deg på NEWSAM.co.uk/email

'Dette trekket har vært på dagsordenen deres en stund, og det var fortellende at banken nektet å dele mandatet for den operative gjennomgangen som har gitt grunnlaget for denne avgjørelsen med Financial Services Union, som representerer hoveddelen av filialpersonalet . '

paris hilton kim kardashian

Nash la til: 'I mars i fjor stengte Bank of Ireland ensidig over 100 filialer uten lovlig varsel, og mange av filialene er nå bare delvis åpnet igjen.

'De kan ikke få lov til å slippe unna med en enestående grenavstengningsvaner av denne størrelsesorden ustraffet.

'Som en aksjonær på 16% i banken, må finansministeren spille en offentlig interesse sammen med sentralbanken for å stoppe bankfilialnedleggelser for nå og for fullt å forhøre Bank of Irlands beslutning og holde bankledelsen til ansvar.'

Se Også: