Bærbare datamaskiner, iPader og Kindles utestengt fra håndbagasje på noen britiske flyreiser - her er hvordan det påvirker deg

Teknologi

Horoskopet Ditt For I Morgen

Regjeringen har bekreftet at folk som flyr til Storbritannia fra Midtøsten og Nord-Afrika vil være det forbud mot å bære bærbare datamaskiner og andre store elektroniske enheter i håndbagasjen.



Flyttingen ble beordret av statsminister Theresa May tirsdag i det siste av en serie møter om luftfartssikkerhet.



Berørte flyselskaper ble informert umiddelbart, men det kan ta noen dager å implementere det nye sikkerhetstiltaket.



Her er det du trenger å vite om de nye begrensningene:

pizza express woking tripadvisor

Hva har blitt annonsert?

(Bilde: AFP)

Flypassasjerer som reiser til Storbritannia fra seks land i Midt-Østen og Nord-Afrika skal ha forbud mot å bære bærbare datamaskiner og andre store elektroniske enheter som håndbagasje.



aldi nye butikker london

Hvilke enheter er berørt?

Under de nye ordningene vil telefoner, bærbare datamaskiner, nettbrett og e-lesere som er lengre enn 16 cm, bredere enn 9,3 cm og mer enn 1,5 cm dype være sperret.

Det inkluderer Kindles, Microsoft Surface-nettbrett, iPads og den nye Nintendo Switch-spillkonsollen må alle sjekkes inn.



Hva er landene?

Tyrkia, Libanon, Jordan, Egypt, Tunisia og Saudi-Arabia.

Hvorfor gjøres dette?

(Bilde: Bildebanken)

Downing Street nektet å diskutere om de nye reglene var foranlediget av spesifikk etterretning, mens transportsekretær Chris Grayling sa at regjeringen 'ikke vil nøle med å sette i verk tiltak vi mener er nødvendige, effektive og forholdsmessige'.

Gjør de ikke noe lignende i Amerika?

Ja. Grayling sa at Storbritannia har vært «i nær kontakt» med den amerikanske regjeringen «for fullt ut å forstå deres posisjon».

jackpot på tirsdag for millioner euro

Hva sier myndighetene i Amerika?

Department for Homeland Security sa 'evaluert etterretning' indikerte at terroristgrupper 'fortsetter å målrette kommersiell luftfart og aggressivt forfølger innovative metoder for å gjennomføre sine angrep, for å inkludere smugling av eksplosive enheter i forskjellige forbruksartikler'.

Hvilke flyselskap er berørt?

En British Airways Boeing 777 tar av fra Londons Heathrow flyplass

(Bilde: PA)

Seks britiske og åtte utenlandske flyselskaper vil bli berørt av de nye reglene.

De britiske flyselskapene er British Airways, easyJet, Jet2.com, Monarch, Thomas Cook og Thomson, mens utenlandske flyselskaper som er berørt er Turkish Airlines, Pegasus Airways, Atlas-Global Airlines, Middle East Airlines, EgyptAir, Royal Jordanian, Tunisair og Saudia.

Hva om jeg må ta enheten min?

Reisende som ønsker å bruke en bærbar PC eller tenne på en av de berørte destinasjonene, kan enten sørge for at den blir levert hjem til seg med posten eller pakke den i en innsjekket bag i lasterommet.

Må jeg betale ekstra for å sjekke inn en bagasje?

Mange passasjerer som håper å spare penger ved å velge priser kun for håndbagasje, står nå overfor ekstra bagasjeavgifter. Beløpet varierer mellom flyselskaper og destinasjoner, med easyJet som belaster £13 til £30 for en bag i lasterommet bestilt online.

Heathrow flyplass

(Bilde: Getty Images)

hva er megabus gull

Vil dingsene mine fortsatt være forsikret?

Passasjerer bør kontakte reiseforsikringsselskapet før de legger dyre enheter i innsjekket bagasje, siden mange forsikringer ikke dekker verdisaker plassert i lasterommet.

Hvor lenge vil dette vare?

Ingen tidsramme er bekreftet i Storbritannia, men amerikanske myndigheter sa at tiltakene som ble kunngjort der ville være i kraft 'på ubestemt tid'.

Når trer forbudet i kraft?

Det er foreløpig uklart, men Downing Street har indikert at det vil være det i løpet av de kommende dagene.

datatelling ='3' data-numberedMest leste
Ikke gå glipp av

Se Også: