Android 10 kan lanseres i dag - her er alle funksjonene vi forventer i operativsystemet

Teknologi

Horoskopet Ditt For I Morgen

Det er operativsystemet som ligger til grunn for mange av de mest populære smarttelefonene i verden, og nå Android er klar for en enorm oppdatering.



Det ryktes at den nyeste versjonen av operativsystemet, Android 10, lanseres i dag Google Pixel smarttelefoner , inkludert Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 3a og Pixel 3a XL.



Ryktet kommer fra den kanadiske mobiloperatøren Rogers, som i dag ble avslørt som utrullingsdatoen på en offentlig tilgjengelig plan for oppgraderinger.



Selv om Google ennå ikke har bekreftet at Android 10 vil bli lansert i dag, passer dagens dato med fjorårets lanseringsplan.

For å vekke appetitten, her er alle nøkkelfunksjonene vi forventer i Android 10.

1. Nytt navn

Mens Google tidligere har kalt sine Android-oppdateringer etter desserter og søte godbiter, vil årets oppdatering ganske enkelt hete Android 10.



Google forklarte: Vårt ingeniørteam har alltid brukt interne kodenavn for hver versjon, basert på smakfulle godbiter, eller desserter, i alfabetisk rekkefølge.

holly willoughby baby belle bilder

Denne navnetradisjonen har blitt en morsom del av utgivelsen hvert år eksternt også. Men vi har hørt tilbakemeldinger gjennom årene om at navnene ikke alltid ble forstått av alle i det globale samfunnet.



Som et globalt operativsystem er det viktig at disse navnene er klare og relaterte for alle i verden. Så denne neste versjonen av Android vil ganske enkelt bruke versjonsnummeret og kalles Android 10.

2. Ny logo

Sammen med det nye navnet har Google også avslørt at Android 10 vil få en ny logo.

Den nye logoen (Bilde: Google)

Logoen har den ikoniske Android-roboten, og er endret fra grønn til svart.

Google forklarte: Det er en liten endring, men vi fant ut at det grønne var vanskelig å lese, spesielt for personer med synshemming. Logoen er ofte sammenkoblet med farger som kan gjøre det vanskelig å se – så vi kom opp med et nytt sett med fargekombinasjoner som forbedrer kontrasten.

3. Bedre sikkerhet og personvern

I håp om å beskytte brukerne har Google lagt til flere nye sikkerhets- og personvernfunksjoner til Android 10.

OS vil nå kreve at apper ber om tillatelser oftere når de får tilgang til brukernes plasseringsdata, samt forbedret kryptering, takket være støtte for TLS.13-standarden.

I mellomtiden vil menyene for personvern og plassering være plassert på samme sted i Innstillinger - uavhengig av hvilken enhet operativsystemet kjører på.

(Bilde: Getty Images/Cultura RF)

4. Støtte for sammenleggbare og 5G-smarttelefoner

Android 10 vil være det første operativsystemet som støtter både sammenleggbare og 5G-smarttelefoner.

Da operativsystemet fortsatt ble kalt Android Q, forklarte Google: «Android Q er designet for å støtte potensialet til sammenleggbare enheter – fra multi-tasking til tilpasning til forskjellige skjermdimensjoner mens du folder ut telefonen.

'Og som det første operativsystemet som støtter 5G, tilbyr Android Q apputviklere verktøy for å bygge for raskere tilkobling, forbedre opplevelser som spill og utvidet virkelighet.'

Den utfoldede smarttelefonen (Bilde: )

5. Systemomfattende mørk modus

Android 10 forventes å introdusere en mørk modus for hele systemet, til stor glede for brukerne.

Ryktene tyder på at brukere vil kunne slå av og på designen som er lett for øynene, direkte fra Hurtiginnstillinger-menyen.

6. Vink farvel til tilbakeknappen

En av de største endringene vi forventer å se i Android 10 er fjerningen av tilbakeknappen.

Mens operativsystemet tidligere hadde en tilbake-knapp nederst til venstre på skjermen, ryktes dette å bli erstattet av en gest-basert navigasjon.

Brukere må nå sveipe skjermen inn fra venstre eller høyre kant for å gå tilbake, ifølge ryktene.

Video laster innVideo utilgjengeligKlikk for å spille Trykk for å spille Videoen spilles av automatisk snart8AvbrytLeke nå

7. Direktetekst

En annen ny funksjon er Live Caption, som automatisk tekster media som spiller av lyd på telefonen din, hvis du ønsker det.

Google forklarte: «Med et enkelt trykk vil Live Caption automatisk tekste media som spiller av lyd på telefonen din.

«Live Caption fungerer med videoer, podcaster og lydmeldinger, på tvers av alle apper – til og med ting du tar opp selv. Så snart tale oppdages, vises teksting0r0, 0uten at du noen gang trenger Wi-Fi eller mobiltelefondata, og uten lyd eller bildetekster som forlater telefonen.'

8. Smarte svar

Android 10 bruker også maskinlæring på enheten for å drive en Smart Reply-funksjon.

Smarte svar (Bilde: Google)

Google sa: «Maskinlæring på enheten driver også Smart Reply, som nå er innebygd i varslingssystemet i Android, slik at enhver meldingsapp kan foreslå svar i varsler.

'Smart Reply vil nå også intelligent forutsi din neste handling - for eksempel, hvis noen sender deg en adresse, kan du bare trykke for å åpne den adressen i Maps.'

9. Fokusmodus

Som en del av Digital Wellbeing-verktøysettet inkluderer Android 10 en ny fokusmodus, som er designet for å hjelpe deg med å fokusere uten distraksjon.

Google sa: 'Du kan velge appene du synes er distraherende - for eksempel e-post eller nyheter - og slå dem av til du kommer ut av fokusmodus.'

Foreldre kontroll (Bilde: Google)

Smarttelefoner

10. Nye foreldrekontroller

Til slutt har Google avslørt at det gjør Family Link til en del av hver enhet som har digital velvære.

Google la til: «For å hjelpe barn og familier med å finne en bedre balanse med teknologi, gjør vi Family Link til en del av hver enhet som har digital velvære (fra og med Android Q), pluss å legge til de mest etterspurte funksjonene som bonustid og muligheten til å angi appspesifikke tidsbegrensninger.'

datatelling ='3' data-numberedMest leste
Ikke gå glipp av

Se Også: