Amazon Prime Day -advarsel som '2300' falske nettsteder som er satt opp for svindelkunder

Amazon Prime Day

Horoskopet Ditt For I Morgen

Amazon Prime Day starter i dag og varer i 48 timer

Amazon Prime Day starter i dag og varer i 48 timer(Bilde: NurPhoto via Getty Images)



hvem er desember kjæreste 2014

Amazon -shoppere blir oppfordret til å passe på falske nettsteder som er blitt opprettet av svindlere i forkant Prime Day .



Svindeleksperter hevder 2300 nye nettstedsdomener har blitt registrert med den hensikt å etterligne Amazon de siste 30 dagene alene.



Dette er en svimlende 10% økning fra forrige Amazon Prime Day salg i oktober 2020, ifølge IT -programvarefirmaet Check Point.

Falske nettsteder varierer alle når det gjelder hvordan de ser ut, men de vil ofte alle ha Amazon -logoen for å prøve å virke legitime.

I et vanlig eksempel blir kunden kontaktet via e -post og bedt om å bekrefte kontoen sin. Dette tar dem deretter til et uredelig Amazon -nettsted der de blir bedt om å angi detaljene sine.



Eksperter sier at vanlige tegn å passe på på falske nettsteder inkluderer 'for gode til å være sanne' kupp - for eksempel toppnavn som har blitt betydelig redusert til et utrolig lavt beløp - og nettsteder som hevder at du har vunnet en premie.

Et eksempel på en falsk e -post sendt av noen som utgir seg for å være Amazon

Et eksempel på en falsk e -post sendt av noen som utgir seg for å være Amazon



Du kan vanligvis oppdage et risikabelt nettsted ved å sjekke nettadressen eller se etter noe som ikke virker helt riktig, som stavefeil og grammatiske feil.

Prime Day kjøres hvert år og ser millioner av varer redusert i pris i en begrenset periode, inkludert elektriske og leker til dagligvarer.

Salget startet i dag (mandag 21. juni) og varer i 48 timer og slutter ved midnatt tirsdag 22. juni - du kan følg vår liveblogg om arrangementet her .

Men med svindlere ute for fullt, blir kundene påminnet om ikke å bli offer for svindlere, som vil være ute etter å dra fordel av prutejegere.

Amber Burridge, leder for bedrageriinformasjon i Cifas, sa: Kriminelle vil prøve å dra fordel av den årlige Amazon Prime Day -hendelsen og friste forbrukerne til å overlate sine personlige og økonomiske detaljer.

Arrangementet er designet for å gi forbrukerne tilbud om de nyeste merkene og produktene, noe som betyr at kriminelles forsøk på å lure intetanende forbrukere vil virke mer ekte.

Det er viktig at forbrukerne er på vakt når de klikker på lenker eller annonser.

Ved å gi enkle personopplysninger til en svindler, for eksempel navn, fødselsdato og adresse, kan man se at personer som er kriminelle blir utsatt for identitetssvindel.

Tusenvis av falske Amazon-nettsteder har blitt opprettet i forkant av Prime Day

Tusenvis av falske Amazon-nettsteder har blitt opprettet i forkant av Prime Day (Bilde: Getty)

Slik oppdager du falske Amazon -nettsteder

Amazon har følgende tips på nettstedet for å holde deg trygg under Prime Day.

Lenker til legitime Amazon -nettsteder starter alltid med https://www.amazon.co.uk, eller tilsvarende hvis du besøker et internasjonalt Amazon -nettsted.

For eksempel, hvis du ser på det franske Amazon -nettstedet, begynner adressen med https://www.amazon.fr.

Ekte Amazon -nettsteder har også en prikk før 'amazon.co.uk', for eksempel https: //www.'something'.amazon.co.uk eller 'something'.amazon.co.uk.

Ordlyden før prikken vil aldri være IP -adresse, for eksempel http://123.456.789.123/amazon.co.uk.

Det legitime Amazon UK -nettstedet

Det legitime Amazon UK -nettstedet

Hvis et nettsted ser mistenkelig ut for deg, kan du bruke tipsene ovenfor for å sjekke om det er et ekte Amazon -nettsted.

Viktigst av alt - ikke overlever penger eller personlige detaljer før du er sikker på at det er trygt.

Ray Walsh, ekspert på digital personvern i ProPrivacy, sa: 'I løpet av Prime day kan linker til falske versjoner av Amazons nettsted lykkes med å bedra folk, så det er viktig at forbrukere holder seg til å besøke det offisielle Prime -nettstedet i nettleseren.

'Ta alle mulige forholdsregler og ikke bli lurt til å følge lenker som kan føre deg til ondsinnede nettsteder som er designet for å stjele dataene dine eller infisere deg med skadelig programvare.'

Slik oppdager du falske e -poster og telefonsamtaler fra Amazon

Amazon-e-post kommer alltid fra en adresse som ender @amazon.co.uk hvis den kjøpes fra Storbritannias nettsted.

Hvis du kjøpte noe fra et annet internasjonalt Amazon-nettsted, bør e-postadressen gjenspeile landet du kjøpte varen fra.

For eksempel @amazon.de for bestillinger som kommer fra Danmark.

Vær oppmerksom på at Amazon aldri vil be om personlig informasjon eller passord for å få tilsendt e-post eller tekstmelding.

Spesielt sier Amazon at de fleste svindel -e -poster eller tekstmeldinger feilaktig vil påstå at det er et problem med kontoen din - så vær på utkikk etter denne typen korrespondanser.

Når det gjelder å ringe deg, sier detaljhandelsgiganten at den aldri vil be om betaling eller tilby deg refusjon som du ikke hadde forventet over telefon.

Du bør heller ikke bli bedt om å betale utenfor det offisielle Amazon -nettstedet, eller bli spurt om noen kan ta fjernkontroll over datamaskinen eller enheten.

Walsh fortsatte: 'Brukerne må være ekstremt forsiktige med meldinger som påstås å være fra Amazon, da disse kan være falske.

'Se nøye etter for å sjekke adressen til avsenderen, og husk at Amazon aldri vil be deg om passord, økonomisk informasjon eller angi et engangspassord hvor som helst, men i påloggingsportalen.

'Enhver som blir kontaktet av noen som utgir seg for å være fra Amazon, må huske at Amazon -ansatte aldri ber om å ta kontroll over datamaskinen din ved hjelp av et eksternt tilgangsprogram.'

11 engel nummer betydning

Hvordan rapportere svindel

Hvis du har blitt offer for en svindel, rapporter det til Handlingssvindel online eller ved å ringe 0300 123 2040.

Telefonlinjene er åpne mandag til fredag, 08.00 til 20.00.

Du bør også fortelle banken din umiddelbart - jo før du forteller dem, jo ​​større sjanse har de for å stoppe svindleren i sine spor.

Til slutt, rapporter svindlere til plattformen de brukte for å kontakte deg.

Hvis du er bekymret for at Amazon -kontoen din kan være i fare, har forhandleren tips på nettstedet for å beskytte informasjonen din.

Se Også: