Blomstrende: Tips fra familien bak et av våre flotte hagesentre

Hagearbeid

Horoskopet Ditt For I Morgen

Eksperter: Diarmuid, til venstre, med John og sønnene hans(Bilde: Tony Spencer)



vicky geordie shore vekt

I løpet av uken hadde jeg et herlig besøk på et hagesenter og barnehage.



Jeg filmet en makeover i Bolton, og som vanlig var vi på jakt etter planter. Spesielt ønsket vi farge for å gjøre kundens dag lysere.



Forskerne pekte meg behørig i retning av Giants Seat Garden Center.

Jeg besøker mange steder som vokser og selger planter, og jeg elsker denne delen av jobben fordi hagearbeid er en bransje som forbrukes av lidenskap.

Folk som liker planter jobber ofte i sektoren, og de kan ikke vente med å dele informasjonen de har fått gjennom årene.



I det øyeblikket jeg gikk inn i Giants Seat Garden Center, visste jeg at jeg hadde en godbit.

Jeg stirret rundt. Ligger på bredden av en elv, den er lang og smal, og den har åpenbart utviklet seg gjennom tiårene.



Det er en butikk, polytunneler, drivhus og høye senger utenfor, fullpakket med busker og urteaktige stauder.

Den er full av gammeldags sjarm, full av kunnskap og er en juvel i disse tider da hagesentre er mekkaer for kjøpere som ofte ikke bryr seg om planter.

Du finner ingen julepynt eller gaver her. Det du finner er en familie som har vokst farge i generasjoner.

Tenk at det er det de gjør - de får farge.

Den kommer i dekke av pelargoner, begonier, ringblomster, lobelier, alyssum, salvier og tagetes. Hver sengetøy du kan drømme om.

Det kalde været i vår har satt en demper på salget.

Men Jim Kidd, patriarken, har sett alt før: Det er ingen i nærheten for øyeblikket, men når vi får litt varme, vil det ikke være noen stopp for laster av kunder som åpner støvlene for å ta imot brett med sengeplanter.

min mor 2 kvinne

'Og den kontinuerlige vanningen når drivhusene blir varme, vil holde alt i gang.

Denne familien kjenner sengetøyet sitt som ingen jeg noen gang har møtt. I denne delen av landet er dette stedet å gå.

er champions league på itv

Jim og hans barn - Steven, Alan, John og Diane - jobber alle i harmoni med hverandre, to generasjoner med, mest sannsynlig, en annen på vei.

Jeg ble sjarmert og benyttet anledningen til å be dem om å dele rådene deres med en fargerik vår og sommer.

Jims beste tips

● Med tanke på været i april, ikke bekymre deg for å plante sengetøyet ditt litt senere. Det er god tid, og de blir ofte bedre plantet i slutten av mai eller begynnelsen av juni.

● Opptatt Lizzies har mange problemer med dunete mugg, men hvis du føler at du ikke ønsker å risikere å bruke dem, ikke fortvil. Bare bruk begonia semperflorens - du må kanskje plante noen ekstra i tall, men de vil belønne deg med farge hele sommeren.

Alans beste tips

● Utnytt alle tilgjengelige plasser best mulig ved å plante kar, potter og beholdere på gulvet og deretter bruke huset, skurene og gjerdene til å sette opp veggkurver og hengende kurver. Ta farge inn i livet ditt og hagen din.

● Husk at når du planter i kurver og potter, er plantene helt avhengige av deg, så ikke ignorer dem - spesielt i varmere vær. Vann hver dag og mat regelmessig en gang i uken, eller bruk en sakte-feed (varer opptil seks måneder).

● Alle rhododendron, azaleaer og kameliaer i hagen din som nå har blomstret, bør fjerne de døde blomsterhodene. Den beste tiden å mate disse plantene er sensommeren eller tidlig høst, ved bruk av ericaceous plantemat.

● Død kurs er like viktig for alle sommerlagene dine og urteaktige stauder. Å forlate de døde blomstene kaster bort energi fra planter, men fjerner dem frigjør matressurser som plantene kan bruke til å vokse eller produsere flere blomster.

533 engel nummer betydning

● Hvis du vil at bier og insekter i hagen skal ta med flere fugler, velger du nektarrike planter. De fleste blomster av tusenfryd er rike på nektar, og planter som osteospermum og senetti er gode eksempler.

Johns beste tips

● Selv om været fortsatt er så kaldt, er det en god tid å plante flerårige planter på lengre sikt. På denne tiden av året er det et stort utvalg tilgjengelig på hagesentre fra orientalske valmuer, penstemons, phygelius og lavendler.

● Når du planter urteaktige planter, husk at de dør tilbake, og det er en god idé å plante dem med noen fargerike busker og eviggrønne planter for å skape et rammeverk som stauder kan blomstre rundt.

Dianes beste tips

● Med de nåværende problemene med slangeforbud i Storbritannia, er det veldig fornuftig å bruke en mulch eller minibark rundt plantene dine for å sikre at de sparer tilgjengelig fuktighet.

● Selv om været er kaldt, er det fortsatt noen varianter av sengetøy du kan plante ut selv i lette frost, for eksempel antirrhinums, stemorsblomster, stokker, mimulus og fioler.

Stevens beste tips

● Vurder å montere et batteridrevet dryppvanningssystem for kurver og beholdere, som sparer vann og holder plantene dine i perfekt stand.

● Når du planter potter og kurver, tilsett gjødsel med kontrollert frigjøring-helst en som har løse pellets, ettersom dette formatet er billigere å kjøpe enn fôretabletter, og det forbedrer fordelingen gjennom komposten.

● Pappa sier: De beste somrene starter sent. Så plant i så fall sent og bruk langblomstrende varianter. Se etter dahlia hypnotica, som vil blomstre til de første frostene om høsten og ikke vil skuffe.

● Vær eventyrlysten og prøv å kombinere det mørke bladverket og de livlige blomstene i Savannah-serien pelargoner-eller noen av de nye prisbelønte etterfølgende petuniene som sweetunia svart sateng eller petunia queen bee-med hvite og gule blomster.

● BESØK GIANTS SEAT GARDEN CENTER, I STONECLOUGH, MANCHESTER ELLER FOR FLERE DETALJER RING 0161 723 3462.

ksi logan paul gratis stream

Se Også: