10 Wi-Fi-rutermodeller som kan forlate hjemmet i fare for å bli hacket

Cyber ​​angrep

Horoskopet Ditt For I Morgen

Forbrukergruppen

Forbrukergruppens laboratorietesting antyder at mange rutere ikke har mottatt sikkerhetsoppdateringer på flere år(Bilde: PA)



Millioner av mennesker risikerer å bli hacket i sine egne hjem på grunn av gamle og utdaterte Wi-Fi-rutere, har en rapport advart.



Forbrukergruppe Hvilken? sa at 7,5 millioner husholdninger er utsatt for cyberangrep på grunn av utdaterte rutere fra bredbåndsleverandører som har sikkerhetsfeil.



Folk over hele landet bruker bredbåndet sitt hjemme mer enn noensinne til å jobbe, utdanne barna eller holde kontakten med sine nærmeste.

Men det sa at utstyr levert av internettleverandører inkludert EE, Sky, TalkTalk, Virgin Media og Vodafone de siste fem årene kan sette familier i fare for at hackere kan spionere på det de surfer på nettet eller til og med lede dem til ondsinnede nettsteder som brukes av svindlere .

Er Wi-Fi-en oppdatert?

Er Wi-Fi-ruteren din oppdatert? (Bilde: Getty)



Hvilken? undersøkte 13 gamle rutermodeller og fant at ni av dem hadde feil som sannsynligvis ville få dem til å mislykkes i nye sikkerhetslover som for tiden blir vedtatt gjennom parlamentet.

Forbrukergruppens laboratorietesting fant at mange ikke har mottatt sikkerhetsoppdateringer på flere år.



liverpool vs crystal palace-kanal

Modellene som mislyktes hadde svake standardpassord og mangel på fastvareoppdateringer - noe som betydde at noen ikke hadde blitt oppdatert siden 2016.

Den identifiserte også et lokalt nettverksproblem med EE Brightbox 2, som den sa kunne gi en hacker full kontroll over enheten, og la dem legge til skadelig programvare eller spyware, selv om de måtte være på nettverket allerede for å angripe.

Imidlertid besto alle gamle BT- og Plusnet -rutere sikkerhetstestene. Forskere sa at de ikke fant passordproblemer, mangel på fastvareoppdateringer eller et lokalt nettverkssårbarhet med disse enhetene.

Regjeringen planlegger en ny lov for å sikre at praktisk talt alle smarte enheter oppfyller nye sikkerhetskontroller

Regjeringen planlegger en ny lov for å sikre at praktisk talt alle smarte enheter oppfyller nye sikkerhetskontroller (Bilde: PA)

Forbrukergruppen ber regjeringen om å forby standardpassord og også forhindre produsenter i å la forbrukere angi svake passord som kan være hackbare.

Kate Bevan, databehandlingsredaktør hos Which ?, sa at kundene skulle snakke med leverandøren om en oppdatert enhet hvis de har en spesielt gammel ruter som kan mislykkes med sikkerhetskontroller.

Gitt vår økte avhengighet av internettforbindelsene våre under pandemien, er det bekymringsfullt at så mange mennesker fortsatt bruker utdaterte rutere som kan utnyttes av kriminelle, 'la han til.

Internett -leverandører bør være mye tydeligere om hvor mange kunder som bruker utdaterte rutere, og oppmuntre folk til å oppgradere enheter som utgjør sikkerhetsrisiko.

Foreslåtte nye regjeringslover for å håndtere enheter med dårlig sikkerhet kan ikke komme snart nok - og må støttes av sterk håndhevelse.

Regjeringen planlegger en ny lov for å sikre at alle smarte enheter oppfyller nye sikkerhetskontroller.

Dette inkluderer å fortelle kunden hvor lenge enheten vil kvalifisere for sikkerhetsoppdateringer på salgsstedet.

Nye lover vil også inkludere et forbud mot at produsenter bruker universelle standardpassord, for eksempel 'passord' eller 'admin

Nye lover vil også inkludere et forbud mot at produsenter bruker universelle standardpassord, for eksempel 'passord' eller 'admin' (Bilde: AFP via Getty Images)

Det vil også inkludere et forbud mot at produsenter bruker universelle standardpassord, for eksempel 'passord' eller 'admin'.

Som svar på funnene sa BT, som også eier EE: De aller fleste av våre kunder bruker vår prisbelønte BT Smart Hub 2 eller EE Smart Hub.

Vi ønsker å forsikre kundene om at alle ruterne våre kontinuerlig overvåkes for mulige sikkerhetstrusler og oppdateres ved behov. Disse oppdateringene skjer automatisk, slik at kundene ikke har noe å bekymre seg for. Hvis en kunde har problemer, bør de kontakte oss direkte, så hjelper vi deg gjerne.

En talsmann for Virgin Media sa: Vi kjenner ikke igjen eller godtar funnene i What? forskning - ni av ti av kundene våre bruker de nyeste Hub 3 eller Hub 4 ruterne.

Sikkerheten til våre kunder er alltid en topp prioritet, og vi har robuste prosesser på plass for å beskytte dem ved å rulle ut sikkerhetsoppdateringer og fastvareoppdateringer, samt utstede kundekommunikasjon der det er nødvendig.

Virgin Media sa at den er helt uenig i påstandene

Virgin Media sa at den er helt uenig i påstandene (Bilde: Universal Images Group via Getty Images)

TalkTalk sa: Disse ruterne utgjør en svært liten andel av de som er i bruk av våre kunder. Kunder som bruker alle disse ruterne kan enkelt endre passord når som helst.

Plusnet lagt til: Disse oppdateringene skjer automatisk, slik at kundene ikke har noe å bekymre seg for. Hvis en kunde har problemer, bør de kontakte oss direkte, så hjelper vi deg gjerne.

Vodafone sa: Alle nye Vodafone -rutere har enhetsspesifikke passord. Vodafone sluttet å levere HHG2500 -ruteren til kunder i august 2019.

Kunder som fortsatt har HHG2500 -ruteren, vil fortsette å motta fastvare- og sikkerhetsoppdateringer så lenge enheten forblir på et aktivt kundeabonnement.

11:11 engeltall

Registrer deg på NEWSAM Money & s nyhetsbrev for de siste rådene og nyhetene

Fra universell kreditt til permisjon, ansettelsesrettigheter, reiseoppdateringer og nødhjelp - vi har alle de store økonomiske historiene du trenger å vite om akkurat nå.

Registrer deg på vårt NEWSAM Money -nyhetsbrev her.

Gamle rutere - modellene å se etter

Arbeider med sikkerhetsspesialist Red Maple Technologies, Hvilken? identifiserte følgende bekymringer med eldre rutere.

Svake passord - berørte enheter:

  1. TalkTalk HG533
  2. TalkTalk HG523a
  3. TalkTalk HG635
  4. Virgin Media Super Hub 2
  5. Vodafone HHG2500
  6. Sky SR101
  7. Sky SR102

Mangel på oppdateringer - berørte enheter:

  1. Sky SR101
  2. Sky SR102
  3. Virgin Media Super Hub
  4. Virgin Media Super Hub 2
  5. TalkTalk HG523a
  6. TalkTalk HG635
  7. TalkTalk HG533

Sårbarheter i nettverket - berørte enheter:

  1. EE Brightbox 2

De tre ruterne som besto alle sikkerhetstester:

  1. BT Home Hub 3B
  2. BT Home Hub 4A
  3. BT Home Hub 5B
  4. Plusnet Hub Zero 2704N

Se Også: