10 beste byer i Europa for en weekendferie

Europa

Horoskopet Ditt For I Morgen

Pafos by

Pafos by



Denne artikkelen inneholder tilknyttede lenker, vi kan motta en provisjon for alle salg vi genererer fra den. Lære mer



Storbyferier kan være den ideelle løsningen hvis du vil utforske i utlandet, men ikke har mange årlige permisjoner å bruke.



Det er mange flotte steder i Europa bare en kort flytur unna, hvor du kan finne aktiviteter for familier med barn, ikoniske landemerker for kulturgribber og romantiske steder for par.

Det beste er at du kan få ganske mye for budsjettet på mat, billetter til attraksjoner og mer hvis du vet hvor du skal lete.

Postkontoret Travel Money City Costs Barometer kan være en god start.



Forskere så på prisen på 12 typiske turistbyferier, for eksempel et kveldsmåltid for to med vin, kaffe, øl, brus, flyplasstransport, sightseeing, attraksjoner og overnatting, men inkluderer ikke flybillettpriser.

De la deretter til kostnadene for å produsere en total barometer 'kurvpris', og avslørte de beste verdi byene i Europa.



Hva du vil betale for dine turistvarer i de 10 billigste europeiske byene i 2017

Vi tar en titt på de 10 beste verdi -byene - og avslører budsjettflyselskapene fra easyJet til Ryanair som tilbyr billige flyreiser direkte dit.

Lastminute.com kan også være en super billig kilde for sene tilbud og tilbud, eller gå til siden for ferietilbud for oppdaterte nyheter om alle de største salgene.

1. Paphos

Havn og slott på Paphos i det solfylte sørvestlige Kypros (Bilde: Sam Ross / thehammockhombre.com)

Bilde fra TheHammockHombrecom .

Topp listen i 2017 med £ 138 er denne fantastiske byen på Kypros, hvor du kan få overnatting for så lite som £ 62 for to voksne for to netter - sjekk ut Booking.com her for noen gode alternativer .

ufc 243 britisk tid

Det er mye å se og gjøre, fra fantastiske strender til gamle ruiner - og mai er en av de beste tidene å gå hvis du ønsker å gjøre et reisekupp og nyte optimalt ferievær.

Slik kommer du dit: Thomson tilbyr direkteflyvninger til Pathos med avgang fra London, Manchester, Leeds og Birmingham.

I mellomtiden, Helligdager i kvikksølv tilbyr opphold på 7 netter fra så lite som £ 214 per person. Klikk her for alle detaljene .

2. Vilnius

Vilnius i Litauen

Vilnius i Litauen (Bilde: Hemis.fr)

Etter å ha toppet listen i 2015, fortsetter Vilnius å være en budsjettvennlig favoritt.

Dens billige sightseeingpriser har spilt en nøkkelrolle, ettersom en sightseeingbusstur kommer på litt over £ 10, for ikke å snakke om et 48-timers reisekort som koster bare £ 2.

Slik kommer du dit: Wizz Air tilbyr direkteflyvninger fra London Luton med priser for en tur / retur fra bare £ 66. Du kan også finn billige flyreiser her til Vilnius med Skyscanner.

Hvis du er ute etter noen flotte budsjettvennlige hoteller, sjekk ut 30 beste hotellene på Booking.com her .

3. Riga

Gamle Riga i Latvia

Gamle Riga i Latvia (Bilde: Moment Open)

Riga fortsetter å sitte fast på tredjeplass, selv om kurvprisen har steget de siste årene fra £ 120 til £ 150.

Men med flyplasstransport for så lite som £ 2 og et glass vin som koster rundt £ 3, er det ingen overraskelse at byen fortsatt er en favoritt for de som ønsker å spare pengene sine i en storbyferie.

Slik kommer du dit: For flyreiser med et stramt budsjett, besøk Ryanair og reise fra £ 31,99 hver vei, eller sjekk ut Expedia for returflyvninger for £ 90.

For overnatting, Booking.com tilbyr et stort utvalg av hoteller sikkert passer til ethvert budsjett.

Les mer

Europeiske byguider
Amsterdam, Nederland Lisboa, Portugal Edinburgh, Skottland Berlin, Tyskland

4. Warszawa

(Bilde: Getty)

Selv om Warszawa tok topplasseringen i 2016, har kurvprisen på 154 pund sett at den falt til fjerdeplass i år.

Imidlertid er den fortsatt en favoritt for de som reiser på budsjett - for eksempel har noen av de største museene og kunstgalleriene inngangsbilletter for under £ 5.

Slik kommer du dit: Ryanair tilby returflyvninger med priser fra så lite som £ 88.

Les mer

Besøk Polen
Vakre Gdansk Historiske Warszawa Sprekkende Krakow Beste verdi europeisk storbyferie

5. Budapest

Budapest i Ungarn

Budapest i Ungarn (Bilde: Flickr)

På andreplass ligger Ungarns vakre hovedstad Budapest, som veide inn med et barometer på 119,77 pund, igjen med god mat og drikke til tross for en kostnadsøkning på 2,4%.

Ungarns hovedstad koster £ 157, og med noen av de største kulturattraksjonene som koster mindre enn £ 5 å besøke, kan du definitivt få mest mulig ut av tiden din i byen - sjekk noen av våre favoritthøydepunkter for å legge til i din reiserute her.

Slik kommer du dit: Få flyreiser fra £ 34,49 én vei med easyJet , eller Jet2.com tilbyr direkteflyvninger til Budapest med priser fra £ 43 hver vei.

Det beste er at det også er glimrende innkvartering som ikke vil bryte banken, som disse flotte tilbud .

6. Krakow

Krakow i Polen

Krakow i Polen (Bilde: Getty)

I de siste årene har historiske Krakow kontinuerlig vist seg å være en av de europeiske byene med størst verdi.

Enten du er på sightseeing, kjøper et reisekort eller unner deg en øl eller nipper til et glass vin, kommer de fleste prisene i Krakow under en femmer.

En storbyferie i det polske hotspot kan sette deg tilbake på bare £ 160 - og to netter & apos; overnatting kan være som billig som £ 72 totalt for to voksne .

Slik kommer du dit: Besøk Tripadvisor for noen av de beste sene tilbudene. De har også andre byer, inkludert Warszawa og Oslo fra £ 20 per person.

I mellomtiden kan du finne flyreiser med priser fra så lite som £ 24 hver vei Skyscanner .

7. Lisboa

Gamlebyen i Lisboa, Portugal

Gamlebyen i Lisboa, Portugal (Bilde: Sylvain Sonnet)

Med en kurvpris på £ 162 har Lisboa beholdt sin posisjon som Vest -Europas billigste hovedstad.

Den toppet også listen over den billigste koppen kaffe på topp 10, i tillegg til å sitte komfortabelt på topplasseringene for billigste overnatting og sightseeingturer.

Slik kommer du dit: easyJet tilbyr direkteflyvninger til Lisboa for så lite som £ 26,49 hver vei.

8. Praha

Karlsbroen i Praha, Tsjekkia

Karlsbroen i Praha, Tsjekkia (Bilde: Vetta)

Flerårig favoritt Praha har falt til åttendeplass, men du kan fortsatt få et treretters kveldsmåltid for to med en flaske husvin med priser fra så lite som £ 35.

Slik kommer du dit: British Airways tilbyr direktefly til Praha fra £ 66 hver vei. I mellomtiden, Expedia tilbyr rabatter hvis du bestiller flyreiser og hotell sammen .

9. Athen

Odeon av Herodes Atticus i Athen, Hellas

Odeon av Herodes Atticus i Athen, Hellas (Bilde: Allan Baxter)

Hvis du vil utforske antikkens greske historie, men ikke vil bryte banken, bør Athen være øverst på reiselisten din takket være prisen på £ 191.

Selv om sightseeingturer og attraksjoner koster litt mer enn de fleste byene på listen, gjør den billige maten og overnatting mer enn det.

Slik kommer du dit: easyJet tilbyr direkteflyvninger med priser fra £ 33,99 hver vei, eller British Airways har flyreiser fra £ 53 hver vei . For å finne noen gode tilbud på hoteller, klikk her.

10. Palma

(Bilde: AWL Images RM)

Lavere overnattingskostnader har sett Palma hoppe til 10. plass fra 18. for et år siden med en kurvpris på £ 196 - det er også den eneste byen av de 36 undersøkte som viser et årlig prisfall, på rundt 5%.

Slik kommer du dit: Du finner flyreiser på TripAdvisor for så lite som £ 23 hver vei.

Andre europeiske byer med stor verdi:

1. Tallinn

Tallinn i Estland

Tallinn i Estland (Bilde: Moment Open)

I 2015 hadde hovedstaden i Estland en kurvpris på bare 131,28 pund. I dag er den regelmessig på lister over byer med den beste verdien takket være rimelig sightseeing og utrolig billig overnatting - for eksempel kan du få hoteller som fungerer for å så lite som £ 8 per natt på Hotels.com !

Slik kommer du dit: Bestiller du en reise til Estland? Bestill med easyJet til konkurransedyktige priser, og Booking.com for like billige hoteller .

2. Dubrovnik

Dubrovnik havn i Kroatia

Dubrovnik havn i Kroatia (Bilde: Getty)

Dubrovnik er et førsteklasses reisemål for briter, spesielt med sine Game of Thrones lenker.

Det ligger utenfor eurosonen og tilbyr rimelige måltider, men du vil raskt få mest mulig ut av de budsjettvennlige prisene, takket være den stadig voksende populariteten på grunn av det populære TV-programmet.

Slik kommer du dit: Besøk Dubrovnik med priser fra £ 55 når du bestiller via Monarch Airlines - og se byens 30 beste hotellene på Booking.com her .

Les mer

Helligdager i Kroatia
Beste ting å se og gjøre Hvordan finne en billig ferie Billige Kroatia flyguide Beste strender

3 . Strasbourg

Bas Rhin i Strasbourg, Frankrike

Bas Rhin i Strasbourg, Frankrike (Bilde: Hemis.fr)

Ligger i Øst -Frankrike, er det ofte mange tilbud og tilbud på flyreiser og overnatting til Strasbourg, så du sparer pengene dine før du kommer.

For eksempel, Hotels.com tilbyr opptil 50% rabatt på hoteller i byen, mens Lastminute.com har overnatting for bare £ 34 per natt .

Slik kommer du dit: Du kan finne flyreiser fra bare 179 kr på Skyscanner .

Finn mer informasjon på postoffice.co.uk/citycosts .

Mer europeisk storbyinspirasjon

Sjekk vår byferie -side der vi har samlet alt fra reiseguider til salg og tilbud du trenger å vite for en budsjettferie.

I mellomtiden kan det også være lurt å sjekke ut de 10 europeiske destinasjonene i 2017, eller hvis du er på vei til en høne eller hjort, så vil de beste europeiske byene for billig øl være av interesse.

Og for å hjelpe deg med å få det feriebudsjettet til å strekke litt lenger, har vi søkt etter det beste flyselskapet som skjer akkurat nå, i tillegg til de beste ferietilbudene og gode kjøpene du trenger å vite om.

Usikker på hvor du vil begynne? Her er en ekstra dose inspirasjon for å hjelpe ...

  • Den ultimate guiden til å feriere i Frankrikes vakreste regioner
  • De beste fantastiske severdighetene du trenger for å se om du er på vei til Italia
  • 10 utrolige ting å se og gjøre hvis du er i Sverige
  • De beste strendene i Spania for en sandferie
  • Game of Thrones filmer steder og turer for fans etter en episk ferie
  • De beste europeiske byene for kultur
  • De beste severdighetene og aktivitetene du ikke må gå glipp av på Malta
  • De beste strendene på Kreta, fra skjulte perler til turiststeder

Du kan også sjekke ut vår dedikerte Europa -ferie -side som er fullpakket med reiseguider, samt alle de siste reisnyhetene og tilbudene som er verdt å vite om før du velger din neste ferie.

Se Også: