1 million briter for å se de 6 -sifrede sorteringskodene endres under nye retningslinjer - det du trenger å vite

Banker

Horoskopet Ditt For I Morgen

Skilt sitter utenfor grener

Nyinnførte ringgjerderegler betyr at banker må gjøre endringer i ting som sorteringskoder(Bilde: Bloomberg via Getty Images)



En million britiske bankkunder skal motta nye sekssifrede sorteringskoder som en del av nye økonomiske sikkerhetsendringer, har Bank of England sagt.



En rekke banker - inkludert Barclays og HSBC - har avslørt at de vil skrive til private og bedriftskunder etter hvert, for å advare dem om forestående endringer i kontoene deres.



paul walker kjæreste jasmine pilchard gosnell

Oppdateringene er en del av at nye retningslinjer blir tvunget inn for å forhindre nok en finanskrise.

Flertallet av de som er berørt er HSBC, Santander og Barclays kunder, hvorav den siste sier at den vil dele ut nye koder i løpet av påskehelgen 2018.

Sorteringskoder er seks sifre som identifiserer hvor du banker, og i hvilken filial kontoen din holdes. Dette er koden som endrer seg.



Hvis du mottar et brev i innlegget - trenger du ikke å få panikk ettersom endringene ikke kommer i gang før i 2019.

Banker forsikrer også kundene om at hvis du får en ny kode vil ikke må endre eventuelle direkte belastninger og stående ordre, da dette vil bli gjort for deg - enda viktigere, du trenger ikke å informere arbeidsgiver eller lønnsavdeling.



Men hvis du vil legge til en ny betalingsmottaker etter overgangen, må du huske å sende den riktige koden.

Hvorfor skjer endringer?

Penger

De nye reglene håper å beskytte daglig bankvirksomhet mot sjokk til det større finansielle systemet (Bilde: Getty)

Som en del av nye regler som skal innføres i januar 2019, tvinges banker til å & ring; gjerde & apos; deres brukskonto, sparing, boliglån og lån fra risikofyltere områder av virksomheten, for eksempel investeringsbank.

Det kommer etter at den britiske økonomen Sir John Vickers anbefalte i 2011 at bankene skal forsvare sin hovedgate for å beskytte markedene i tilfelle et nytt økonomisk krasj.

I noen tilfeller betyr dette at banker skiller seg inn i to juridiske enheter - en for daglig bank, og en for flere 'mer risikofylte'. transaksjoner.

meningsmåling

Vet du sorteringskoden din?

0+ STEMMER SÅ LANGT

JaIkke

Dette innebærer å utstede nye sorteringskoder til noen kunder - men ikke alle.

Gjerdebestemmelser gjelder bare for banker med mer enn 25 milliarder pund av personlige og små bedrifter.

Så utfordrerbanker som Atom Bank og Metro trenger ikke gjøre noen endringer, men større banker som HSBC, Barclays og Santander vil gjøre det.

Les mer

Få en bedre bankkonto
Santander kutter fordeler på 123 -konto Hvorfor trenger du tre bankkontoer Banker som lar deg fryse kortet ditt Hvordan bytte til en mye bedre bank

HSBC vil overføre nesten alle sine personlige og forretningskunder i Storbritannia til en ny inngjerdet bank som heter HSBC UK.

Lloyds, Halifax og Bank of Scotland -kunder vil ikke se noen av kontodetaljene deres endret.

En talsperson for Barclays sa: 'Siden Barclays implementerer ringgjerde, må den endre sorteringskodene for en liten andel personkunder og noen bedriftskunder.

'Vi vil kommunisere med kunder og klienter i god tid før eventuelle endringer, og er forpliktet til å gjøre prosessen så strømlinjeformet som mulig for dem.'

Les mer

Økonomisk svindel - Slik holder du deg trygg
Pensjon svindel Dating svindel HMRC -svindel Svindel på sosiale medier

De siste årene har det vært en økning i antall økonomiske svindel, som rapportert av regjeringens sikkerhetsarm Action Fraud.

se Lucifer sesong 2

Finansmyndigheten har derfor advart kundene om å være spesielt på vakt for uvanlig aktivitet i løpet av overgangsperioden.

Dette inkluderer mistenkelige tekstmeldinger, samtaler, e -post og kontakt med sosiale medier. Hvis du er i tvil, ta kontakt med nummeret på baksiden av kortet.

Se Også: