Du kan nå avslutte mobilnettverket i en enkelt tekst - nye regler forklart

Mobiltelefoner

Horoskopet Ditt For I Morgen

Mobiltelefonkunder kan nå bytte leverandør i en enkelt tekst takket være nye Ofcom -regler som starter i dag.



Regulatoren sa at alle som ønsker å bytte - og beholde nummeret sitt - vil kunne gjøre det ved å sende en gratis melding til nettverket sitt på bare noen få sekunder, fra 1. juli.



Det er i stedet for å måtte ringe sin nåværende leverandør for å be om en & apos; porting autorisasjonskode & apos; (PAC).



De nye reglene, kunngjort tidligere i år, vil bety at kundene ikke lenger trenger å håndtere uønskede forsøk fra leverandøren for å overtale dem til å bli.

Det kommer som Ofcom -tall viser at nesten en tredjedel av bytterne synes det er vanskelig å forlate på slutten av kontrakten.

Frem til nå tok det i gjennomsnitt to virkedager å bytte mellom nettverk - eller 15,6 timer, ifølge tall fra Carphone Warehouse.



I en meningsmåling sa det at 51% av menneskene anser opplevelsen som vanskelig, og står for halvparten av briterne som ikke har byttet på mer enn fem år.

Hvem skriver jeg til?

Send 'PAC' til 65075 - og behold mobilnummeret ditt (Bilde: Getty)



Hvis du vil bytte og beholde det eksisterende telefonnummeret ditt, fra 1. juli, vil du kunne sende en melding til PAC til 65075 for å starte prosessen.

Din eksisterende leverandør vil deretter svare med tekst (innen et minutt) med byttekoden (PAC), som vil være gyldig i 30 dager.

Leverandørens svar må også inneholde viktig informasjon om eventuelle gebyrer for tidlig oppsigelse og betalingsbeløp.

Når du har denne koden, kan du overlevere den til din nye leverandør, som vil sørge for at byttet fullføres innen en arbeidsdag.

  • Trinn 1: Forbrukerne sender PAC gratis til 65075

  • Steg 2: Forbrukerne mottar sin PAC -kode innen så lite som et minutt, pluss kontodetaljer som de kan dele med sin nye leverandør

    hva er alv på hylla
  • Trinn 3: Innen en arbeidsdag slutter forbrukernes gamle tjeneste og den nye begynner

Hva om jeg vil ha et nytt mobilnummer?

Send ‘STAC’ til 75075 - og få et nytt mobilnummer (Bilde: Getty)

Mens de fleste vil beholde mobilnummeret sitt når de bytter, gjør ikke en av seks det.

Hvis det er deg, send 'STAC' til 75075 for å be om en 'autorisasjonskode for tjenesteavslutning'.

Resten av prosessen er den samme som ovenfor. Dette fjerner bryet med å måtte snakke med din nåværende leverandør hvis du bare vil forlate dem.

Må jeg betale for å gå ut av kontrakten?

Hvis du er usikker på om du er i kontrakt - og vil sjekke om du vil bli pålagt eventuelle tidlig oppsigelseskostnader - kan du sende 'INFO' til 85075 for å finne ut det uten å be om en byttekode.

Varselperiode er forbudt

(Bilde: Getty Images)

Den nest største hinderbryteren står overfor (etter å ha kansellert sin tidligere tjeneste) prøver å unngå å betale sine gamle og nye mobilselskaper samtidig - med tre av ti kunder som synes denne prosessen er kompleks.

Så fra mandag har Ofcom forbudt mobiloperatører å ta betalt for oppsigelsestider som går etter byttedatoen.

Dette, hevder det, vil spare britiske mobilkunder på totalt 10 millioner pund hvert år.

Når du har levert PAC- eller STAC -nummeret til den nye leverandøren, vil eventuelle andre kostnader bli slettet.

Lindsey Fussell, hos Ofcom, sa: 'Å bryte med mobilleverandøren har aldri vært enklere takket være Ofcoms nye regler. Du trenger ikke å ha den vanskelige chatten med din nåværende leverandør for å dra fordel av de gode tilbudene. '

Bytteekspert for Carphone Warehouse, Priya Cinar, la til: 'Jeg har hjulpet hundrevis av mennesker med å bytte kontrakt, og altfor ofte har det vært en langvarig og komplisert prosess.

'Folk har måttet ha lange diskusjoner med kundeserviceteam, navigere gjennom flere telefonnumre og måtte betale to kontrakter samtidig - det har vært en smertefull prosess som forårsaker mange kunder betydelig stress og setter dem i stand til å bytte helt.

'Heldigvis legger den nye Ofcom -lovgivningen endelig makten tilbake i menneskers hender, så alle som betaler for mye på kontrakter vil kunne trekke en switcheroo og spare hundrevis - og vi i Carphone Warehouse elsker det.'

Jonathan Lenton, kommunikasjonsombud i Ombudsman Services, sa: 'Vi vet fra klagene at vi ser at for mange mennesker kan bytte mobilleverandør være problematisk og stressende.

'Det burde være enkelt for alle forbrukere å shoppe rundt etter den beste mobilavtalen. De nye tekst-til-bytte-reglene vil hjelpe mot dette målet og bør også bidra til å øke byttehastigheten. '

Les mer

Topp pengehistorier
Morrisons selger påskeegg for 25p Lønnsdag bekreftet KFC åpner 100-talls butikker igjen for levering Supermarked leveringsrettigheter forklart

Se Også: