Wickes -eier Travis Perkins stenger 165 filialer, med 2500 jobber mistet

Jobbtap

Horoskopet Ditt For I Morgen

Salget er på bedring, men alt ser ikke bra ut totalt sett(Bilde: PA)



Rundt 2500 arbeidere kommer til å miste jobben hos byggherrer & apos; kjøpmann Travis Perkins.



Selskapet, som også eier Toolstation og Wickes, sa at avgjørelsen kommer da den forventer at lavkonjunkturen vil treffe handelen i minst to år.



-Som et resultat av de utfordrende utsiktene for sluttmarkedene våre, tar konsernet beklagelige, men nødvendige tiltak for å bevare virksomhetens fremtidige konkurransekraft, sier Travis Perkins i en uttalelse til investorer.

Sjefer planlegger å stenge 165 butikker - hovedsakelig med fokus på mindre Travis Perkins -nettsteder - også sa de at det var oppmuntrende tegn på at byggearbeidet kommer tilbake.

Travis Perkins venter lavkonjunktur (Bilde: PA)



- Selv om det har vært en betydelig oppgang i handelsvolumet de siste ukene, er det tydelig at Storbritannia står overfor en lavkonjunktur, og dette vil ha en tilsvarende innvirkning på etterspørselen etter byggematerialer i løpet av 2020 og 2021, sier selskapet.

Travis Perkins forklarte at volumene i mai var rundt 40% lavere enn året før, selv om de ble bedre etter hvert som måneden gikk.



Det var også spesiell styrke i Wickes & apos; kjerne DIY -serien og i Toolstation - med begge virksomhetene som faktisk forbedrer ytelsen i 2019.

Administrerende direktør Nick Roberts sa: 'Selv om vi har opplevd å forbedre trender mer nylig, forventer vi ikke en tilbakevending til handelsforholdene før Covid på en stund, og derfor har vi måttet ta den svært vanskelige beslutningen om å starte konsultasjoner om nedleggelse av utvalgte filialer og for å redusere arbeidsstyrken for å sikre at vi kan beskytte konsernet som helhet.

'Dette er på ingen måte en refleksjon over de ansatte som påvirkes, og vi vil gjøre alt vi kan for å støtte dem under denne prosessen.'

Se Også: