Hvorfor bør du ikke stole på de fleste online produktanmeldelser - og hvilke du kan

Råd Om Shopping

Horoskopet Ditt For I Morgen

Vet folk som skriver anmeldelser virkelig hva de snakker om?(Bilde: Getty)



Storbritannias største forhandlere risikerer å villede kunder med overdrevne anmeldelser av produkter av dårlig kvalitet, har en vakthund advart.



Hvilken? så på 15 elementer den hadde vurdert som Don't Buys etter at de ikke klarte å imponere i sine egne tester og fant at noen hadde blitt tildelt minst fire stjerner av online anmeldelser på Amazon, Argos, Currys PC World og John Lewis.



I ett tilfelle scoret et sett med Aftershokz Trekz Titanium -hodetelefoner bare 28% i Hvilken? tester, men fikk 4,7 stjerner på Argos og 4,2 på Amazon.

er keanu død i eastenders

Ennå hvilken? hadde slått dem for å ha forferdelig lyd og lav batterilevetid.

Et Nikon Coolpix A10 -kamera fikk 34% og ble beskrevet som å ha en langsom oppstartstid og dårlig bildestabilisering av forbrukermesteren.



Men den oppnådde 4,6 stjerner på Argos og 4,5 på Currys PC World.

Det viser seg at noen mennesker har VIRKELIG lave standarder (Bilde: Getty Images)



Ifølge hvilken? en Fusion5 14 tommers bærbar datamaskin var verdt bare 45 av 100 for å være treg og ha en forferdelig lyd og dårlig batterilevetid.

Likevel syntes Amazon -anmeldere at det var verdt en veldig respektabel fire stjerner.

Og en Black & Decker 2-i-1 Dust Buster som det slo som å være forferdelig ved rengjøring av tepper, fikk en fantastisk anmeldelse hos Amazon for å ha gitt teppet en godbit.

Prøvde anmelder mer enn ett produkt? (Bilde: iStockphoto)

Vakthunden advarte om at kundeanmeldelser var basert på et førsteinntrykk i stedet for langvarig bruk og ble påvirket av god kundeservice og leveringshastighet i stedet for produktets kvalitet.

Og det avslørte at kundene ble forhastet med å forlate forhastede anmeldelser en uke etter å ha kjøpt produkter av insentiver fra forhandlere fra rabatter til konkurranser.

Natalie Hitchins, hvilken? leder for hjemmeprodukter og -tjenester, sa: Vår forskning tyder på at du bør ta online kundeanmeldelser med en klype salt, ettersom de kan være basert på begrensede førsteinntrykk og andre faktorer som ikke er direkte relatert til produktets kvalitet.

Hvis du vil ha et produkt med høy ytelse som vil vare godt, må du se utover kundeanmeldelser og oppsøke uavhengige, grundige testresultater.

hva betyr 701

Hvor du burde lete i stedet (Bilde: Getty)

Argos forsvarte sine kundeanmeldelser og en talsperson sa: Alle våre anmeldelser er ekte. Vi tilbyr alle kunder muligheten til å anmelde produkter og publisere anmeldelser uavhengig av deres vurdering.

Currys PC World sa at den hadde 1,5 millioner anmeldelser på nettstedet sitt, overvåket av den uavhengige vurderingsplattformen Reevoo med både positive og negative kommentarer lagt ut på nettet.

Den la til: Disse vurderingene er gjort minst 28 dager etter levering av produktet, noe som gir kundene god tid til å bli kjent med varen.

Kunder forteller oss at de verdsetter anmeldelser fra både eksperter og andre kunder for å hjelpe dem med å velge riktig produkt for dem.

Hva sjekker du før du kjøper? (Bilde: Getty Images/Hero Images)

John Lewis sa: Kundene våre har ingen grunn til å 'blåse opp' anmeldelser av produktene våre.

Vi ber kundene våre om å skrive ærlige anmeldelser og fokusere nøyaktig på produktet de vurderer, og vi bruker et uavhengig modereringssystem for å sikre at dette er tilfelle.

Amazon nektet å kommentere.

Les mer

Forbrukerrettigheter
Dine refusjonsrettigheter i High Street Hvordan klage på et lønningslån Mobiltelefonkontrakter - dine rettigheter Dårlige anmeldelser - hvordan få refusjon

Se Også: