Hvor kan jeg dra på ferie? Grønn liste land som faktisk er åpne for briter

Travel News

Horoskopet Ditt For I Morgen

Turister nyter solskinnet på en strand i Ibiza

Turister nyter solskinnet på Ibiza(Bilde: LightRocket via Getty Images)



Ferier i utlandet er ikke akkurat på kortene akkurat nå, med de fleste destinasjonene på enten den gule listen (krever selvisolering hjemme i Storbritannia) eller den røde listen (med obligatorisk hotellkarantene).



Bare den grønne listen er karantene -fri - og bare en håndfull av dem er faktisk åpne for ferier.



Likevel har det vært noen gode nyheter for ferierende i Storbritannia ettersom de siste oppdateringene til den grønne listen har sett folk som Balearene (inkludert Ibiza og Mallorca), Malta og til og med noen karibiske hotspots som har gjort kuttet.

Imidlertid, bare fordi den britiske regjeringen sier at du kan gå, betyr ikke det at en ferie er på kortene. For eksempel er Australia og New Zealand på den grønne listen, men ingen av dem har åpnet grensene igjen for reisende i Storbritannia.

sons of anarchy sesong 6 netflix uk

Noen destinasjoner som Anguilla, Antigua og Barbuda, Barbados og Grenada er åpne for turister, men de har fortsatt karantene regler. For eksempel i Anguilla er det karantene på plass, men det er feriestedbobler for turister, slik at du fremdeles kan slå stranden, mens i Barbados blir karantene -reglene lette for fullt vaksinerte turister.



Så hvor kan du dra på ferie? Vi tar en titt på de grønne listealternativene dine, samt noen andre destinasjoner du kan ha på radaren din, for eksempel Kanaløyene.

Sjekk ut vår guide nedenfor.



Gibraltar

En makakap sitter på berget i Gibraltar med utsikt over byen

Gibraltar er på den grønne listen (Bilde: Getty Images/EyeEm)

Gibraltar har åpnet igjen for ferierende - og hvis du aldri har vært, har vi samlet en guide til noen av de beste tingene å se og gjøre på en ferie (dette inkluderer også gode tips om hvor du skal bo og hvordan du kommer dit) .

Du må ta en gratis Covid-19 Lateral Flow Test når du kommer med fly. Fullvaksinerte briter kan bruke NHS -brevet eller NHS -appen som bevis på vaksinasjonsstatusen.

British Airways , easyJet og Eastern Airways Storbritannia alle tilbyr direkteflyvninger fra Storbritannia til Gibraltar.

Balearene

Panorama og utsikt over skyline av Playa de Palma de Mallorca, Spania

Palma de Mallorca -stranden (Bilde: E +)

Balearene er åpne for briter. Imidlertid kunngjorde Spania nylig en endring i sine adgangskrav for reisende i Storbritannia, noe som betyr at du enten må være fullstendig vaksinert mot Covid, eller vise bevis på en negativ & gullstandard & apos; PCR -testresultat tatt innen 72 timer etter reise.

Vet du ikke hvilken øy du skal besøke? Det kan være lurt å sjekke ut vår guide på Balearene som inneholder gode tips om hvordan du velger den rette for ferien.

Island

En kvinne som svømmer i Islands blå lagune

En kvinne som svømmer i Islands berømte blå lagune (Bilde: Getty Images/National Geographic Image Collection RF)

Bare fullstendig vaksinerte briter vil kunne besøke Island for øyeblikket (som betyr begge dosene av en godkjent jab), eller hvis du kan vise bevis på en tidligere Covid-19-infeksjon. Du vil fremdeles bli pålagt å ha en Covid -test ved ankomst og følge karantene -regler til resultatet kommer, noe myndighetene sier vanligvis er innen 24 timer.

tegneserierelieff 2019 totalt

Fordi landet bare er åpent for fullt vaksinerte reisende, har en rekke reisefirmaer ennå ikke gjenopptatt driften til destinasjonen. Men hvis du trenger noen feriedrømmer, kan det være lurt å sjekke ut vårt beste utvalg av Islands vakreste steder for å komme i gang.

Oh, og du vil også legge igjen plass på reiseruten for landets latterlig kule nye Sky Lagoon -spa med et evighetsbasseng med utsikt over havet.

Icelandair tilbyr en rekke direkteflyvninger fra Storbritannia.

Malta

Marsaxlokk -markedet med tradisjonelle Luzzu -fiskebåter på en vakker sommerdag med blå himmel og grønt hav

Marsaxlokk -markedet på Malta (Bilde: iStockphoto)

Malta har sagt at det vil ta imot fullt vaksinerte briter fra 30. juni (det vil godta NHS COVID Pass Letter eller NHS -appen).

ken dukke storebror

Barn i alderen 5-11 år som ikke er i fare kan reise med vaksinerte foreldre/verge forutsatt at de har et negativt PCR-testresultat tatt innen 72 timer etter ankomst til Malta.

Besøk Malta sier at barn under 5 ikke trenger en test, mens de i alderen 12+ bare kan reise med full vaksinasjonsattest.

Hvis Malta er på radaren din for sommeren, Speilferier kan være en flott kilde for billige siste liten-pauser.

Færøyene

Landsbyen Gasadalur og den ikoniske fossen på Færøyene

Landsbyen Gasadalur og den ikoniske fossen på Færøyene (Bilde: Getty Images/iStockphoto)

Færøyene har åpnet igjen for vaksinerte briter uten behov for karantene. Imidlertid er det noen testkrav, inkludert en PCR-test 72 timer før du ankommer, en PCR-test på ankomstdagen (du må isolere deg selv mens du venter på resultatet som vanligvis gis samme dag), og en PCR -test på den fjerde reisedagen.

Vanligvis er en av de enkleste måtene å komme til Færøyene fra Storbritannia å fly med et bytte på fastlands -Danmark, men dessverre er dette fortsatt på Storbritannias gule liste. Det betyr at hvis du reiser via Danmark, må du isolere deg selv i 10 dager hjemme.

Du kan unngå selvisolasjon hvis du flyr direkte fra Færøyene fordi de er på den grønne listen. De eneste direkteflyvningene mellom Storbritannia og Færøyene er fra Edinburgh med Atlantic Airways. Disse flyvningene skal fortsette fra 1. juli.

Antigua og Barbuda

En hengekøye mellom palmetrær ved Jumby Bay i Antigua

Antigua og Barbuda er åpne for briter (Bilde: Getty Images)

Alle som kommer til den karibiske øya må bo på forhåndsgodkjent innkvartering, selv om reisende har lov til å bevege seg rundt øya.

Oppføringskrav inkluderer å måtte vise et negativt PCR -testresultat, og gjennomgå en helseundersøkelse ved ankomst.

tre

Den vakre fiskerlandsbyen Camara de Lobos på den portugisiske øya Madeira ved solnedgang; på baksiden landemerket Cabo Girao, verdens nest høyeste bratte klippe (580 m).

Madeira er tilbake på den grønne listen (Bilde: Getty Images/iStockphoto)

helligdager med alt inkludert 2013

Madeira hadde tidligere vist seg på den grønne listen sammen med Portugal og Azorene, før han ble flyttet til den gule listen.

Nå er den tilbake på den grønne listen (selv om Portugal fortsatt er gult), og øya er åpen for briter. Du må enten vise bevis på at du er fullstendig vaksinert, eller ta en negativ PCR -test innen 72 timer.

Oh, og for de som trenger inspirasjon, har vi en guide til noen av Madeiras beste ting å se og gjøre.

Gult destinasjoner?

Regjeringen sier at du ikke bør reise til et gult listemål for en ferie. Som et resultat vil de fleste reisefirmaer la deg endre ferien gratis - selv om du har rett til refusjon, avhenger av utenriksdepartementets råd.

Hvis det fraråder ikke-essensielle reiser, har du rett til refusjon. Hvis det ikke fraråder reiser spesielt, blir det litt grumsete ettersom du ikke har krav på pengene tilbake. Mange ferieselskaper er imidlertid fleksible med å endre og booke om en tur - vi har en guide til regler for bytte av ferier med slike som TUI, Ryanair, easyJet og Jet2.

Black Friday 2019 tilbud i Storbritannia

Det er imidlertid noe håp for ferierende. Regjeringen ser på en plan som kan bety at briter som er fullstendig vaksinert mot Covid (to doser av en godkjent vaksine) vil bli fritatt for selvisolasjon.

Hvor ellers kan jeg gå?

Stranden ved Greve de Leq, et populært turiststed på nordkysten i Jersey

Stranden ved Greve de Leq i Jersey (Bilde: Getty Images)

Hvis du er på utkikk etter en ferie, men oppholdet ikke nødvendigvis appellerer, kan du vurdere Kanaløyene. Klimaet kan være likt det i Storbritannia, men det pleier å være varmere og mer solfylt om sommeren.

Jersey har allerede åpnet grensene for Brits for ferier, og det driver et hurtigsporende grensetestesystem med resultater som ofte returneres innen 12 timer.

I mellomtiden forbereder Guernsey seg på å ønske britene velkommen tilbake til ferier fra juli - uten behov for PCR -tester eller karantene. Øya har mange flotte turstier, robust kystlinje, sjarmerende restauranter, historiske steder (inkludert romanhuset Victor Hugos tidligere hjem), for ikke å snakke om alt fra coasterering til kajakkpadling.

Royal Caribbean's Anthem of the Seas til sjøs på en solrik dag

Royal Caribbean's Anthem of the Seas seiler rundt i Storbritannia (Bilde: Royal Caribbean)

Isle of Man kunngjorde nylig planer om å åpne for vaksinerte briter i juni uten krav til testing eller karantene.

Så kommer selvfølgelig helligdager i Storbritannia til å regjere for briter i sommer, uten behov for PCR -tester eller karantene hvis du skal på opphold.

Det kan føles som om mange steder er booket, men det er fremdeles tilbud å finne - det kan være lurt å sjekke siden vår med tilbud om ferier som vi oppdaterer regelmessig med de siste salgene og tilbudene vi synes er verdt å ha på din radar.

For de som har gått glipp av cruiseferier, er det mange britiske avganger du kan bestille for sommeren, og innenlandske cruise har fått muligheten til å fortsette.

  • Reisebegrensninger kan endre seg raskt under pandemien, så sjekk alltid de siste utenriksdepartementets råd før du bestiller, planlegger eller reiser.

Se Også: