Hvor er Auf Wiedersehen, Pet kastet nå - fra tragedie til Queen's Honours List

Tv Nyheter

Horoskopet Ditt For I Morgen

Utrolig, det fortsetter i 40 år siden Auf Wiedersehen, Pet først brøt ut på skjermene våre.



Tre lidenskapelige Geordies, en Brummie, Cockney, Bristolian og en Scouser bodde i en hytte på en tysk byggeplass da de slapp unna arbeidsledigheten i Thatcherite Storbritannia på begynnelsen av 80-tallet.



Den kvikke Dennis, Oz, Neville, Barry, Moxy, Wayne og Bomber snappet snart et sted i nasjonens hjerter, og Evening Chronicle har oppdaget hva stjernene som spilte de ikoniske karakterene fra 1983 fikk til neste gang.



betydningen av nummer 51

Showet formet karrierer med noen av landets mest elskede skuespillere som fikk sitt store brudd takket være populariteten til den kaotiske gjengen.

Gjengen var med på å lage en klassiker - men en rekke av rollebesetningene er ikke lenger med oss (Bilde: ITV/REX/Shutterstock)

Tragisk nok er ikke alle rollebesetningene fortsatt med oss.



Men de vil bli husket for alltid av fans over tre tiår siden det med rette tar plass som et av britiske TVs mest elskede programmer.

Her er hva vi gjorde etter å ha tatt farvel med Auf Wiedersehen, Pet.



Tim Healy (Dennis Patterson)

Tim er ikke glad for at deler av showet har blitt utvannet år senere (Bilde: WireImage)

Tim ble født i Benwell, Newcastle, i 1952. Som murer Dennis var han den ofte motvillige & apos; lederen & apos; av gutta i Tyskland, holde dem i kø og ordne opp i problemene sine.

En ung Tim betalte kontingentene sine på am-dram-scenene og rundt arbeidernes klubber i Tyneside, og fikk en rolle i TV's A Captain's Tale (1982), en dramatisering av West Auckland FC & # 39; s to verden kopp & apos; vinner på begynnelsen av 1900 -tallet.

Tim spilte 'gafferen', og Tim var en av Auf Wiedersehen, Pets største spillere i hver av sine fire serier.

Hans andre TV -arbeid har inkludert Boys From The Bush (1991), Breezeblock (2002), Benidorm (2009), Waterloo Road (2009) og Still Open All Hours (2014), mens han også dukket opp i filmen Purely Belter (2000) , og i Billy Elliot The Musical.

Tim er en av medgrunnleggerne av den toårige Sunday For Sammy-konsertene til minne om Tyneside-skuespilleren Sammy Johnson (som kort dukket opp i serie to av Auf Wiedersehen, Pet som Martin Cooper) som skaffer midler til å hjelpe unge kommende musikaler og skuespillere talent på Tyneside.

I 2020 fortalte hvordan Healy var misfornøyd med at scener var blitt kuttet fra gjentagelser av Auf Wiedersehen, Pet på UKTV. Det er blitt politisk korrekthet, sa han. Rytmen i scenene er nå stilt og vanskelig. Det er synd alle gags har gått.

kevin gulrot-annonsen

Jimmy Nail (Oz)

Jimmy fortsatte å påvirke musikken (Bilde: BBC)

Jimmy Bradford, eller som de fleste av oss kjenner ham Jimmy Nail, ble født i Longbenton , Nord -Tyneside, i 1954.

En tidlig børste med showbusiness kom som sanger med Newcastle punkbandet King Crabs, der han hadde på seg en kjole og hobnailstøvler på scenen!

Jimmy's Auf Wiedersehen, Pet -audition var i utgangspunktet for en del som en ekstra, men det var hans umiddelbare stjernekvalitet, La Frenais og Clement støttet ham for å spille den sprø og kranglete hovedpersonen til brickie, Leonard & apos; Oz & apos; Osbourne.

Musikeren Jimmy påvirket også. I 1985 var coveret hans til Rose Royce's Love Don't Live Here Anymore en stor hit i Storbritannia. I 1992 kom han tilbake til hitlistene med Ain’t No Doubt som ble hans største hit og nådde nummer 1.

Ytterligere treff fra 1990 -tallet inkluderte Crocodile Shoes - tittelsporet på TV -serien som Nail skapte og spilte hovedrollen i - samt Cowboy Dreams og Big River.

Samtidig bøyde han ytterligere sine kreative muskler, både skrev og spilte hovedrollen som Tyneside -detektiv Freddie Spender. Stort sett skutt på stedet i Nordøst, Donor De tre seriene var store TV -hits.

Senere likte Nails BBC -serie Parents Of The Band fra 2008 relativt beskjedne seertall. I 2014 var han en del av Sting & apos; s Musikkprosjektet siste skipsfase, som husker livet som vokste opp i nærheten av Tynesides nå forsvunne verft.

Jimmys filmarbeid inkluderer å vises sammen med Madonna og Antonio Banderas i Evita (1996).

Etter å ha bodd i London i mange år, er Jimmy fremdeles involvert i arrangementene Sunday For Sammy, som han hjalp med å grunnlegge i 2000.

Kevin Whately (Neville Hope)

Den høyt elskede Kevin spilte Geordie-murer Neville Hope (Bilde: Dave Benett/Getty Images)

Kevin Whatley ble født i Humshaugh i nærheten Hexham , Northumberland, i 1951.

En gitarspillende folkesanger, han var en amatørskuespiller ved Newcastle's People's Theatre på 1970-tallet, mens han studerte til regnskapsfører samtidig.

Kevin ble profesjonell på slutten av 70-tallet og baserte seg i London, og dukket opp på TV i likhet med Shoestring, Juliet Bravo, Angels og Coronation Street-så vel som i forskjellige sceneroller-før han slo jackpotten med Auf Wiedersehen, Pet .

Han fortalte Krønike på tidspunktet for det første showet i 1983: 'Hver episode er et lite skuespill alene. Da vi først fikk skriptene, hadde vi alle en skikkelig sus. De var absolutt de beste TV -manusene jeg noen gang har lest.

Stjernen hans ville stige enda lenger da han senere fikk en plommetrolle i den vellykkede inspektøren Morse, sammen med John Thaw, og deretter sikret seg hovedrollen i spin-off-serien Lewis. På midten av 90-tallet spilte han Dr Jack Kerruish i TV-favoritten, Peak Practice.

Bor i nærheten av Milton Keynes, Bedfordshire, de siste årene har Kevin dukket opp på Lorraine, Pointless Celebrities og Ant and Dec's Saturday Night Takeaway, i tillegg til å ha spilt i det toårige søndagssammendraget for Sammy, sammen med sin gamle Auf Wiedersehen , Dyrevenner, Tim Healy og Jimmy Nail.

Timothy Spall (Barry Taylor)

Stjernen Timothy er kjent over hele verden etter noen store roller (Bilde: Dave J Hogan/Getty Images)

Timothy Spall spilte Barry Taylor, elektriker og kjedelig, men sympatisk Brummie i Auf Wiedersehen, Pet.

engel nummer 223 betydning

Faktisk stammer det engangsmedlemmet i 'West Bromwich and District Sunday Methodist Table Tennis League' i virkeligheten, ikke fra Midlands, men fra Battersea i London. Han ble født i 1957.

Siden den gang har karrieren gått fra styrke til styrke.

Han mottok kritisk anerkjennelse for sin opptreden i Secrets & Lies (1996), som han ble nominert til BAFTA -prisen for beste skuespiller i en ledende rolle.

Deretter spilte han hovedrollen i biroller, inkludert Simon Graham i The Last Samurai (2003), Peter Pettigrew i Harry Potter-filmserien (2004-2010), Albert Pierrepoint i Pierrepoint (2005), Beadle Bamford i Sweeney Todd: The Demon Barber av Fleet Street (2007), Peter Taylor i The Damned United (2009) og Winston Churchill i The King's Speech (2010).

Han spilte hovedrollen i TV-dokumentaren Timothy Spall: Back at Sea (2010-2012) og vant i 2014 prisen for beste skuespiller på filmfestivalen i Cannes 2014 for å ha fremstilt JMW Turner i Mike Leighs biografiske film Mr Turner.

Han ble utnevnt til offiser i Order of the British Empire (OBE) ved utmerkelsen av nyttår 2000.

I 1996 ble Spall diagnostisert med akutt myeloid leukemi, men har siden vært i remisjon.

Christopher Fairbank (Moxey)

Chris har mange TV -kreditter til navnet sitt (Bilde: Alamy arkivfoto)

På samme måte som Brummie Barry faktisk ble spilt av en Londoner i Auf Wiedersehen, Pet, så ble den elskverdige eks-conen Moxey (alias Albert Moxey), en Liverpudlian gipser i showet, fremstilt av skuespilleren Chris Fairbank som ble født i Hertfordshire i 1953.

Når gutta & apos; hytta blir ødelagt av en brann etter at Barrys motorsykkel tar fyr helt i slutten av serie en, vi ser Scouse brannstifteren se godkjennende på.

Chris har mange TV -kreditter til navnet hans, inkludert Sapphire and Steel, The Professionals og The Scarlet Pimpernel. Han ga stemmetalent for to Aardman-film med lengde, Curse of the Were-Rabbit og Flushed Away.

I 2011 spilte Fairbank hovedrollen i Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides som en pirat kalt Ezekiel, og i 2012 dukket han opp som australier i Sky 1's Starlings.

I 2017 spilte han Ibbotson, Delaneys leietakerbonde i BBC Ones drama Taboo, og dukket et år senere opp i nordøst -dramaet Vera.

Gary Holton (Wayne Norris)

Tragisk nok døde Gary, til høyre, da han bare var 33 (Bilde: EXPRESS NEWSPAPERS)

Tragisk nok døde Gary Holton, som spilte Auf Wiedersehen Pet's frekk-chappie, kvinnelige Cockney-snekker, Wayne Norris, i oktober 1985 under produksjonen av showets andre serie.

Født i Clapham i 1953, var Holtons viktigste lidenskap rockemusikk, og han lignet en klar gitarist med Rolling Stones Ronnie Woods.

Han var frontfigur i bandet Heavy Metal Kids (1972-77), og han jobbet med Casino Steel (1981-84). Han dukket opp på Channel 4s Tyneside-produserte show The Tube i 1984.

Gary døde, 33 år gammel, av en rapportert overdose av morfin kombinert med alkohol i 1985. I de første årene jobbet han med Royal Shakespeare Company på Stratford.

I Auf Wiedersehen, Pet, spilte Holton en karakter som likte kvinnene hans, musikken og drikken, som sies å være lik hans personlighet utenfor skjermen.

Mange av rollebesetningene i Auf Wiedersehen, Pet deltok på den 15 minutter lange tjenesten og trøstet Garys venner og slektninger etterpå.

stacey dooley kevin clifton

Pat Roach (bombefly)

Han døde 67 år gammel i 2004, og rollebesetningen ga respekt (Bilde: ITV/REX/Shutterstock)

Pat Roach ble født i Birmingham i 1937, og spilte den mildt sagt milde gigantiske murer Brian & apos; Bomber & apos; Busbridge i Auf Wiedersehen, Pet.

Han hadde vært en kjent profesjonell bryter på kretsen og bokset som ung. I løpet av en skuespillerkarriere fra 1970- og 1990 -årene dukket han opp i flere kinofilmer, vanligvis castet som en støttespiller strongman -skurk.

Han dukket opp i Indiana Jones -filmene, og i rollen som underoffiser Edgar Evans i TV -produksjonen The Last Place on Earth.

Han døde 67 år gammel i 2004. The Chronicle rapporterte i juli samme år: 'Tim Healy og Kevin Whately var blant rollebesetningene for å vise respekt. Jimmy Nail og Timothy Spall var også i begravelsen i Bromsgrove, Worcestershire. '

Se Også: