Når gikk den gamle £ 1 -mynten ut, og hvor kan du bytte den mot en ny?

Ny Pund Mynt

Horoskopet Ditt For I Morgen

Briter som fremdeles bærer rundt gamle runde pundmynter, kan ikke lenger bruke dem til å kjøpe varer - men det er ikke for sent å bytte dem mot nye mynter.



15. oktober 2017 sluttet det runde pundet å være lovlig betalingsmiddel. Dette betydde at briter ikke lenger kunne bruke dem til å kjøpe i butikker, supermarkeder, salgsautomater og til og med parkeringsplasser.



Mynten ble faset ut over seks måneder for å bane vei for det nye 12 -sidig £ 1 som ble lansert i mars samme år.



Under overgangen ble det oppfordret til at briter skulle få utgifter eller bytte - før skjæringsdatoen, men det kan være noen som ble igjen.

De som fortsatt befinner seg i besittelse av noen runde, må gå til sin lokale bank, bygningsforening eller postkontor for å få dem byttet. De fleste vil også bare godta det hvis du er en kontoinnehaver.

Og hvis du har gitt et gammelt pund i endringen, bør du avvise det, ettersom det ikke kan brukes andre steder.



er louis tomlinson gift

Slik bytter du ditt runde pund etter skjæringsdatoen

Hvis du fortsatt har en gammel £ 1 i endringen din, kan du gjøre følgende:

  • Ta med myntene dine til ditt lokale postkontor for å få dem byttet til de nye.



  • Alternativt kan du gå til din lokale bank eller bygningsforening og sette beløpet inn på en sparekonto.

  • Pakk alle myntene dine i en pengesekk, og kom til din lokale bankkontor for å bytte dem. De kan gjøre dette gratis for deg. Noen kan be deg om å være kunde før du godtar bytte.

Hvilken? pengeekspert, Gareth Shaw, sa: 'Gamle 1 £ -mynter kan fremdeles byttes inn i banker, bygningsforeninger og postkontorer etter denne datoen.'

    Les mer

    Ny pundmynt
    Alt du trenger å vite Hvor kan du få en? 3 ting du trenger å vite Hvor fungerer den nye mynten på £ 1?

    Hvorfor bytte £ 1?

    Den raske overleveringen er designet for å holde et skritt foran forgers som har mestret hvordan de skal kopiere originalen (Bilde: PA)

    Den nye mynten på 1 pund ble lansert som en del av Royal Mint's bestrebelser på å kutte ned på forfalskninger. I januar 2017 var hele 50 millioner falske runde pund i omløp. I en nylig uttalelse avslørte Royal Mint at ingen nye mynter på 1 pund så langt er smidd, så vidt han vet.

    scarlett moffatt plastisk kirurgi

    Administrerende direktør i Royal Mint, Adam Lawrence, sa at det er den 'mest innovative og sikre mynten' som pengeinstansen noensinne har produsert.

    Han sa: 'Den er designet for å være egnet for fremtiden, ved hjelp av sikkerhetsfunksjoner som tar sikte på å beskytte vår valuta og valutaer rundt om i verden i årene som kommer.

    'Å holde seg foran sofistikerte forfalskere er fortsatt en konstant utfordring, og denne mynten hjelper i den kampen.'

    Eventuelle gamle pundmynter som sendes inn til Royal Mint vil bli smeltet og brukt til å lage den nye mynten på £ 1 - men med 50 millioner av dem i omløp antas å være falske, vil det sannsynligvis ikke bli resirkulert.

    5 viktige fakta om den nye £ 1 -mynten

    • 1,5 milliarder 12-sidige mynter lages. Langt fra ende til ende ville de strekke seg 22 852 miles - avstanden fra Storbritannia til New Zealand og tilbake.

    • Den er laget av to metaller-den ytre ringen er gullfarget og nikkel-messing og den indre ringen er sølv og forniklet legering.

    • En unik sikkerhetsfunksjon gir den et hologramlignende bilde som endrer £ -symbolet til tallet 1 når mynten sees fra forskjellige vinkler.

      t i parken 2016 line up
    • Den veier 8,75 g og er 2,8 mm tykk

    • Halenesiden ble designet av skolegutten David Pearce, 15, fra Walsall og har en rose, purre, tistel og shamrock som kommer fra en Royal Coronet.

    Se Også: