Hvordan det VIRKELIG er å jobbe for Ryanair: Personalet truet med straff hvis de savner salgsmål, jobber for dårlige lønninger og betaler £ 300 for sine egne uniformer

Ryanair

Horoskopet Ditt For I Morgen

Ettersom enestående flyavlysninger kansellerer hundretusenvis av passasjerer, gir Ryanair en helt ny mening til uten dikkedarer.



Nå har en -undersøkelse avdekket forbløffende påstander om taktikk som budsjettflyselskapet bruker for å presse mer fortjeneste fra passasjerer - og ansatte.



Hvis du trodde å fly med budsjettbæreren innebar skjulte kostnader, skån en tanke for mannskapet.



I går fortalte vi hvordan hundrevis av desillusjonerte ansatte søker nye jobber hos rivaliserende flyselskaper, som ikke lenger klarer å takle de dårlige lønningene og vilkårene.

feriefilmstedene

Ryanair -ansatte må betale 300 pund for uniformene og 2 000 pund for treningen (Bilde: Alamy)

Ryanair -sjef Michael O & apos; Leary ble beskyttet etter at en navngitt pilot fortalte hvordan personalet var desillusjonert (Bilde: PA)



I dag avslører vi detaljer om brokken i byssene ...

Kabinpersonalet

Kabinpersonalet sier at de må bruke påtrengende salgsteknikker på flyreiser for å nå mål - eller møte disiplinære tiltak.



Personalet trues med straff, for eksempel å bli flyttet til forskjellige baser, hvis mål ikke nås.

Et besetningsmedlem sa: Vi har mål inkludert taxfree, skrapelodd og mat. Hvis vi ikke solgte nok, må vi forklare hvorfor. Når du er nederst på det månedlige salgsdiagrammet, får du et brev der du blir bedt om å forbedre ytelsen, eller de vurderer posisjonen din på nytt.

I et notat som ble sett av NEWSAM, ble alt mannskapet fortalt at de måtte selge hver dag: en parfyme, en måltidstilbud og ett stykke fersk mat og åtte skrapelodd.

Den advarte om at salget ovenfor vil bli overvåket nøye, og alle som ikke når sine mål daglig, vil bli møtt av veilederen og videre tiltak iverksatt. Et annet notat til ansatte i Barcelona-rangert nederst for ombordsalg-truet med å flytte besetningsmedlemmer som konsekvent var underpresterende.

Men Kenny Jacobs, Ryanairs markedsføringssjef, sa: Mannskapet er ikke 'tvunget' til å gjøre noe.

De blir incentivert til å selge tilleggsprodukter om bord og belønnes med salgsbonuser.

Vertinner står overfor disiplinære tiltak hvis de ikke oppfyller salgsmålene (Bilde: Alamy)

Lønn og betingelser

SÅ mange som halvparten av flyselskapets piloter og kabinpersonalet er ansatt via byråer på null-timers kontrakter, hevdes det.

Flybesetningen må også betale 300 pund for sin egen uniform, og det er etter at mange har betalt nesten 2000 pund for et seks ukers opplæringskurs og overnatting i Tyskland-og stiger til 30 000 pund for piloter.

En pilot sa: Startlønnen er veldig lav i forhold til andre flyselskaper og fylles opp med lønn for flytimer.

hvem er baby lux

Dette er et sikkerhetsspørsmål fordi hvis du er en kaptein eller en overmann, selvstendig næringsdrivende eller på en null-timers kontrakt, oppmuntrer det deg til å gå på jobb når du er syk, da du trenger å få lønn. Vi betaler for våre egne uniformer og må ta med egen mat og vann på flyreiser.

Men Ryanairs Mr Jacobs sa at mannskapet får en årlig uniformsgodtgjørelse på opptil € 425.

Han la til: Vi driver ikke såkalte null-timers kontrakter. Piloter er ved lov begrenset til å fly mindre enn 900 timer i året (bare 18 timer per uke), og på en prøveplan fungerer en pilot vanligvis fire dager på, etterfulgt av tre dager fri.

Avbestillinger

I forrige uke fikk 20 000 Ryanair-passasjerer fly avlyst på grunn av en streik fra franske flygeledere.

Imidlertid hevder en Ryanair -innsider at flyselskapet vil bruke scenariet til å dekke over tekniske problemer for å unngå å betale ut tusenvis av pund i kompensasjon til passasjerer - noe EasyJet også ble anklaget for forrige måned.

maur og desember lørdag kveld takeaway bryllup

Piloten fortalte oss: Den franske streiken var veldig praktisk. Ja, fransk luftrom ble stengt, men flyreiser ble kansellert fra Athen til Roma, for eksempel som ikke går i nærheten der. De klandrer det på været eller sier 'årsaker utenfor vår kontroll'. Og så tror folk at de ikke kan påstå.

Men Jacobs insisterte på at Ryanair fullt ut følger EUs regler om kompositt.

Men skrapeloddene til flyselskapet tilbyr ikke fristende odds, og sjansene anslås å være 1/1 mrd. (Bilde: PA)

Passasjerer

Flyselskapet har blitt kritisert for sin strenge håndbagasjepolitikk og beløpet det tar hvis bagasjen blir vurdert for stor til å ta om bord.

Det tjente nesten 1,5 milliarder pund i fjor gjennom disse skjulte kostnadene - mer enn noe budsjettflyselskap utenfor USA.

Hver passasjer belastes gjennomsnittlig £ 12 ekstra for bagasje, betaling med kredittkort, reiseforsikring og mat og drikke under flyging, ifølge en studie fra reisekonsulentbyrået Ideaworks.

Ryanairs skrapeloddspill Fly To Win er € 2 for en sjanse til å vinne € 1 million. Men oddsen for å vinne toppremien er anslått til én av en milliard. Bare én passasjer med Yes -skrapelodd kan velge mellom 125 konvolutter, hvorav bare en er verdt en million.

Jacobs sa at andre premier inkluderte kontanter og biler, med en premie på minst € 50 000 i trekningen på 125-1.

Piloter

Å være pilot pleide å være en glamorøs og godt betalt karriere-men ifølge de som har brutt rekker for å snakke med oss, er dette langt fra sant hos Ryanair.

En britisk pilot som har fløyet med flyselskapet i seks år sa: 'Ikke vask skittentøyet ditt offentlig' er mottoet vi skal følge, men etter måten vi alle har blitt behandlet på, er nok nok.

Vi har blitt tilbudt £ 12 000 ekstra for å jobbe med å løse kanselleringskaoset, men de fleste av oss kan ikke eller vil ikke ta det. Goodwill har tørket opp - 140 piloter begynte i Norwegian Air i fjor, og EasyJet rekrutterer også fra Ryanair.

Det er ikke uvanlig å utføre 12 timers tjeneste, men bare ha flydd i seks. Du får bare betalt for tiden i luften.

På en grunnlønn stoler du på flytiden på toppen som i gjennomsnitt betaler £ 40 i timen.

falsk 5 pundseddel

De fleste har måttet betale 30 000 pund til firmaet til å begynne med, og det er ingen fordeler.

Hygiene

Piloter sier også at kontrolldekkene deres ikke rengjøres regelmessig

Ryanair kunngjorde 1,1 milliarder pund årlig fortjeneste i mai etter å ha flydd 11,8 millioner passasjerer på over 600 000 flyreiser.

Men personalet sier at kostnadsbesparelser ligger bak de ekstraordinære tallene.

En pilot fortalte oss: Selskapet rynker og sparer så mye at de ikke engang rengjør flydekkene.

Dette har åpenbare sikkerhetskonsekvenser. Hvis en av pilotene skulle få matforgiftning, ville det være alvorlige problemer for flyreisen.

Vi forventes å bruke opptil 12 timer om dagen under disse forholdene. Flyene rengjøres også bare en gang om dagen - inkludert toalettene. Et fly fullfører ofte åtte flyreiser, på en dag som potensielt 1500 mennesker bruker tre toaletter før de blir rengjort. Ganske ekkelt.

Jacobs sa: Alle Ryanair -fly blir rengjort av fagfolk på slutten av hver dag, og mannskapet utfører en ryddig hytte på slutten av hver flytur.

Se Også: