Hva skjer med GameStop? Spørsmål besvart midt i Reddit -aksjemarkedet

Reddit

Horoskopet Ditt For I Morgen

Hva

Inntil nå var GameStop ganske enkelt en annen amerikansk forhandler som sliter(Bilde: REUTERS)



Aksjene til den amerikanske forhandleren GameStop skjøt fart denne uken etter at en gruppe amatørhandlere målrettet mot spillkjeden, noe som fikk profesjonelle Wall Street -investorer til å tape milliarder av dollar.



High street -giganten, som slet økonomisk, ble fanget av en 'kort klem' og utløste en internettsmeltning.



Og mange av de som tok et spill har tjent noen alvorlige penger - til tross for at de vet lite om hvordan aksjemarkedet fungerer.

Wall Street -kommentatorer har kalt det et 'fenomen', 'sinnssyk' og liker 'ingenting [de har noen gang sett'.

Hvis du ser overskriftene og lurer på hva som skjer - og om du bør investere - er det du trenger å vite.



Alle som tenker på å sette ned penger, bør først være klar over at aksjer og aksjer er en utrolig flyktig virksomhet.

Investeringen din kan krasje så fort den kan stige, så sørg for at du kjenner risikoen og har råd til eventuelle tap i god tid.



Er du involvert i GameStop? Ta kontakt: emma.munbodh@NEWSAM.co.uk

Hva er GameStop?

Hva skjer med Gamestop? Dine spørsmål midt i nedsmeltingen i aksjemarkedet i Reddit

For mange Reddit -investorer ble det gjort utelukkende for underholdning (Bilde: NurPhoto/PA Images)

GameStop er en amerikansk high street -spillkjede som spesialiserer seg på videospill, konsoller og teknologi.

Som mange fysiske forhandlere har det slitt siden starten av koronaviruspandemien, med de økonomiske problemene forverret da forbrukerne vendte seg til netthandel.

Faktisk kunngjorde den 37 år gamle kjeden nylig planer om å stenge 450 butikker permanent.

Det er selvfølgelig før aksjene begynte å skyte på nettet - et trekk som noen sier kan endre skjebnen helt.

Hva handler GameStop -dramaet om?

Kan dette markere gjenopplivningen av GameStop? (Bilde: Getty)

Det hele er knyttet til et forum som heter & apos; wallstreetbets & apos; på en online sosial medieplattform kalt Reddit.

Forumet har rundt 4 millioner medlemmer som jevnlig diskuterer aksjer og aksjer og hvor de skal investere pengene sine neste gang.

I løpet av de siste seks månedene, som har akselerert i løpet av de siste ukene, har brukerne nullstilt inn en hovedaktie - GameStop - og en taktikk som involverer den 'korte klemmen'.

På aksjemarkedet kan du satse på at en aksjekurs faller i stedet for å stige, ved å 'låne' aksjer og selge dem til gjeldende pris, med forpliktelse til å kjøpe dem på et senere tidspunkt, til hvilken pris de da har nådd.

GameStop, før vanviddet, var en av de mest shorted aksjene på det amerikanske markedet, ettersom en rekke midler satset på at den ville falle under pandemien.

Få de siste rådene om penger, nyheter og hjelp rett i innboksen din - registrer deg på NEWSAM.co.uk/email

Men i løpet av de siste ukene og månedene begynte Reddit -brukere å kjøpe seg inn.

GameStops lave aksjekurs, takket være shorterne, gjorde det relativt enkelt for et stort antall mennesker å engasjere seg med lite penger.

Etter hvert som aksjekursen steg og steg, kjøpte flere inn - både for å utløse den korte klemmen, og fordi selve kursen nå var en måte å tjene penger på.

Det drev GameStops aksjekurs opp med mer enn 700% på en uke.

Profesjonelle handelsmenn som shortet aksjen må nå kjøpe aksjen tilbake for å oppfylle sine forpliktelser under shorten - noe som vil øke prisen ytterligere.

Som et resultat har de mistet milliarder, noe som får et helt hedgefond til å gå konkurs.

Hvorfor investerte folk?

For noen var det bare for underholdning (noen investorer donerte til og med gevinsten til veldedighet), for andre var det et hevnangrep på Wall Street. I andre tilfeller var det ganske enkelt en sjanse til å tjene seriøse penger.

Hva skjedde med aksjer denne uken?

De vokste - mye (Bilde: Getty)

Aksjene i GameStop steg med svimlende 359%, fra $ 96,80 (£ 70,83) til $ 347,50 (£ 254,25).

Faktisk har aksjene steget med utrolige 10 692% siden april 2020 da de ble priset til bare 3,25 dollar (2,38 pund).

Det betyr at investorer som kjøpte til april sin lave pris og solgte dem denne uken ville ha tjent et overskudd på $ 344,25 (£ 251,88) per aksje.

Kan jeg investere?

Noen meglere har suspendert plattformene sine på grunn av etterspørsel

Noen handelsmeglere, inkludert Robinhood og Interactive Brokers, har blitt tvunget til å slutte å ta imot nye kunder mens de håndterer et etterslep i etterspørselen.

Investeringsplattformen Trading 212 sa: 'På grunn av en enestående etterspørsel har vi midlertidig stoppet ombordstigning av nye kunder.

'Når vi har behandlet den eksisterende køen, vil vi være åpne for nye registreringer.'

Bør jeg investere?

Investering er i hovedsak gambling, og det er ingen garantier for at pengene dine vil gi noen avkastning.

Faktisk er det en betydelig sjanse for at aksjekursene vil falle, noe som betyr at du vil tape.

GameStop -aksjer har allerede begynt å gå ned i verdi til tross for sprøytenarkomanen. Reddit -forumet har også blitt midlertidig stengt.

Høyder varer ikke for alltid, og ofte ender en kort klem med at prisene faller tilbake til der de var før, men etter hvor lang tid det varierer.

Rick Eling, investeringsekspert ved Quilter, sa: ' Når en børshistorie går mainstream, kan det være en følelse av å gå glipp av. Imidlertid er det utrolig høy risiko å kjøpe en enkelt aksje, og da denne aksjen spesielt stiger vil du mer sannsynlig enn ikke miste pengene sine. Bobler sprekker alltid. Dette er like sant i dag som det var i USA i 1929, Storbritannia på 1700 -tallet eller Holland på 1600 -tallet. Grådighet endres ikke.

'Kjennskap til et selskap kan gi en falsk følelse av risikoen. Hvis folk en gang eide en Nokia, eller handlet i en GameStop, kan de føle seg mer komfortable med å spekulere i disse firmaene.

'GameStop -situasjonen er langt fra bare å handle om investeringer, men den er oppmerksom på kraften i å investere. Tall fra Bank of England viser at overskytende besparelser på rundt 100 milliarder pund har blitt bygget opp av britiske husholdninger under Covid-19. Fristelsen for kjedelige mennesker som sitter hjemme for å 'spille markedene' på en app er ekte, men mange vil finne ut til kostnaden at det ikke er gratis penger.

liv og chris love island

'Investering er kraftig, men som de fleste ting fungerer det bare for deg hvis du vet hvordan du bruker det. Hvis du ønsket å komme i gang med å investere, er det beste alternativet å velge et diversifisert fond med flere eiendeler. En rådgiver kan hjelpe deg med å finne noe som passer din risikoprofil, dine ESG -preferanser og mer. '

Se Også: