'Vi ble behandlet som slaver.' Siste britiske barnemigranten som ble sendt til Australia, sier flyttingen ødela livet hans

Uk News

Rex Wade, fra Cornwall, ble sendt til et fosterhjem i Tasmania, Australia, i 1970 da han var 11(Bilde: SWNS.com)Som 11 -åring forlot Rex Wade barnehjemmet i Cornwall hvor han bodde og reiste til Australia med sin yngre bror på løfte om et bedre liv.


åndelig betydning av nummer 111

Det var 1970 og de to guttene antas å være de siste som ble transportert under Child Migrants Program, som begynte på 1930 -tallet og antas å ha avsluttet i 1967.Rex ble sendt til et pleiehjem i Tasmania, og i stedet for det strålende lykkelige livet han forventet, ble han utsatt for daglige juling og satt i gang som gårdsarbeider der han led fysisk og psykisk plage.


Han sier: Hele opplevelsen ødela livet mitt. Vi ble behandlet som slaver. Det var feil og burde aldri ha skjedd.

Han saksøker nå den britiske regjeringen og krever et møte ansikt til ansikt med statsminister Theresa May for å snakke om overgrepet han ble utsatt for.Rex ble sendt til et pleiehjem i Tasmania, og i stedet for det strålende lykkelige livet han forventet, ble han utsatt for daglige juling (Bilde: SWNS.com)

Rex og broren Kevin, som er et år yngre, var i lokal omsorg i Cornwall fordi moren deres ikke klarte det når faren døde.


De bodde hos fosterforeldre, men da fikk paret sitt eget barn.

Rex sier: Da barnet ble født, ville mannen ikke lenger ha noe med oss ​​å gjøre, og vi var tilbake på rute 1 og satt i et barnehjem.

Like etter kom noen fra rådet for å se oss og ga oss tre valg - en grisefarm, internat eller dra til Australia.

Jeg var bare 11 og den barnslige spenningen bare bygde seg opp. Min bror og jeg sa ja med en gang. Hvordan vet du i den alderen hva du godtar?

Rex, 9 år (til venstre) og broren Kevin (Bilde: SWNS.com)

spådd havnivåstigning 2050 uk

I løpet av tre måneder var vi ute av landet.

Rex, 59, som fremdeles har migrasjonspapirene sine, sier at han mottok brutal behandling av paret som drev omsorgsboligen i Tasmania. Han stakk av, fikk problemer og hadde problemer med å drikke.

Han ble fengslet, og da han ble løslatt fra en lovbryterinstitusjon i en alder av 26 år, solgte han alle eiendelene sine for å kjøpe billett tilbake til Storbritannia.

Rex slet med sitt drikkeproblem og er hjemsøkt av volden som plaget livet hans. Nå edru, og med vold bak seg, finner han tiden sin i Tasmania umulig å glemme.

Den tasmanske regjeringen ga ham 19 000 pund erstatning i 2005.

Nå saksøker han den britiske regjeringen, sammen med mer enn 100 andre migrantprogrambarn.

Han saksøker den britiske regjeringen, sammen med mer enn 100 andre migrantprogrambarn (Bilde: Hulton Archive)

david bowie lyn

I 2010 ga Labour PM Gordon Brown en unnskyldning og sa til Commons: Til alle de tidligere barnemigranter og deres familier - vi beklager virkelig. De ble sviktet.

I mars sa The Independent Inquiry Into Child Sex Abuse at 2000 overlevende ville få erstatning innen 12 måneder.

Men regjeringen har ennå ikke satt opp en ordning.

Mer enn 130 000 barn ble migrert til Australia og Zimbabwe for å bli adoptert eller oppdratt i barnehjem. Omtrent 2000 lever fortsatt.

Rex, som bor sammen med kona Annie i St Columb Major, Cornwall, sa: Jeg har aldri hatt en direkte unnskyldning fra regjeringen.

'Det ble laget en til landet, men jeg vil sette meg ned med statsminister Theresa May ansikt til ansikt, slik at hun kan høre hva vi alle gikk gjennom.

Rex (til venstre), broren Bruce Wilton (til høyre) og halvsøsteren Karon Wheller (Bilde: SWNS.com)

Jeg sier ikke at hun er personlig skyld, men hun er på toppen av regjeringen som forrådte oss. Regjeringen bør møte menneskene hvis liv de skadet.

En konfidensiell rapport skrevet av britiske tjenestemenn i 1956 fortalte hvordan tjenestemenn dro til Australia for å se på steder hvor barn ble sendt. De besøkte 26 hjem, to tredjedeler av de som ble godkjent av den britiske regjeringen.

tommy og tyson raseri

Ett sted ble beskrevet som isolert, med beklagelige forhold, og guttene virket misfornøyde. En annen var primitiv, med ledere stive og smale i utsiktene.

Rex vil fortsatt vite hvorfor han ble sendt til Australia etter at øvelsen skulle ha blitt utestengt.

Han sa: Jeg har aldri hatt en forklaring på hvorfor det fortsatte å skje før i 1970.

Jeg tenkte egentlig aldri på dette før kona mi sa: ‘Av alle de tusenvis av barn, hvorfor ble det de siste som ble sendt?’

Jeg hadde aldri tenkt på det på den måten. Det var tusenvis av barn sendt før meg, og jeg var den siste. Jeg har aldri hatt et definitivt svar på hvorfor.

Rex sa at han ble satt på jobb som gårdsarbeider der han led fysisk og psykisk pine (Bilde: Bildekilde)

Politikken var rådstyrt, men det var en felles ting mellom hjemmekontoret og det som den gang var Cornwall County Council. En talsmann fra Cornwall Council sa at migrasjonen var et trist og svært følelsesladet kapittel.

Han la til: Dagens praksis, som er fastsatt i lovverk og overvåket av domstolene, ville ikke bruke dette som et alternativ for barn i omsorg for lokale myndigheter.

man utd nye stadionplaner

Rex sin eldre bror Bruce, den gang 14, bodde i England. I 2013 ble brødrene, som har en halvsøster Karon Wheller, gjenforent.

Rex sier: Jeg har nå jevnlig kontakt med min yngre bror i Australia, og min eldre var her nede i går. Det har vært en stor trøst for oss alle å ha hverandres støtte. Jeg sliter fortsatt, men gjør det jeg kan for å takle det. Jeg kvier meg for å gå ut mye, og jeg liker å tie. Vi har nettopp flyttet ut til et fint hus på landet.

Å ha min yngre bror tilbake i livet mitt har vært fantastisk. Han kom for noen år siden, og vi hadde det så hyggelig, det var som om vi aldri hadde vært fra hverandre. ''

Advokat Alan Collins, som representerer ofrene for barnemigrantprogrammet, sa: Regjeringen må ta steget opp og sette i kraft sin oppreisningsordning.

Erstatning kan aldri gjøre ting riktig, det er umulig, og det ville være krenkende å foreslå noe annet.

Men det er handling, det er en anerkjennelse som møter ordene som politikerne sier.