Opptil 20 millioner Android -brukere kan få kompensasjon fra Google - se hvem som er berørt

Google

Horoskopet Ditt For I Morgen

Google

Google står overfor et juridisk krav på flere millioner pund på grunn av sine 'overdrevne og ulovlige' gebyrer på apper og tjenester som er kjøpt gjennom Play Store(Bilde: NurPhoto via Getty Images)



Mer enn 20 millioner Google -kunder kan få erstatning hvis et nytt juridisk krav på Android -appkostnader lykkes.



Kravet er fremsatt på vegne av personer i Storbritannia som har lastet ned en app via Google Play Store de siste seks årene.



Skader kan bli i gjennomsnitt 47 pund per person - og vil sannsynligvis være mye høyere for de som bruker tilbakevendende betalte tjenester.

Den totale regningen til Google kan ramme 920 millioner pund, sier saksøkerne.

martin lewis selvstendig næringsstipend

Gruppesøksmålet er anlagt av forbrukermester Liz Coll i Competition Appeal Tribunal i London.



knusk

Google står overfor potensielle skader på opptil 920 millioner pund - tilsvarende rundt 50 pund for hver fordringshaver (Bilde: REUTERS)

Coll anklager Google for å kreve en tilleggsavgift på 30% på alle digitale kjøp gjennom Play Store, markedet for apper og tjenester for enheter som bruker selskapets Android -operativsystem.



Gebyret genererer 'massive og stigende profittnivåer' for Google, ifølge saken, og tilsvarer en 'ulovlig og ulønnet skatt pålagt vanlige mennesker uten begrunnelse'.

laura crane love island

De som har lastet ned populære apper som Tinder og Candy Crush Saga i butikken er sannsynligvis kvalifisert.

Liz Coll, en tidligere digital policy manager i Citizens Advice, har mer enn tolv års erfaring med å kjempe for forbrukerrettigheter.

Hennes utfordring hevder også at kontraktsmessige og tekniske begrensninger har til følge at konkurransen om appdistribusjon på Android -enheter stenges.

Coll sa: 'Google har gjort en god jobb med å åpne tilgang til alle fordelene med smarttelefoner for millioner av mennesker, inkludert meg i Storbritannia.

Er Googles apper overpriset? Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor

Men mens det hevder å være et åpent system som tilbyr valg, har Google i realiteten stengt konkurransen og låst forbrukerne inn i sin egen appbutikk og sitt eget betalingssystem.

Google er en portvakt for så mange digitale tjenester, og det har et ansvar for ikke å misbruke den posisjonen og overbelaste vanlige forbrukere.

Disse skjulte kostnadene er ulovlige, og Googles kunder fortjener kompensasjon og bedre behandling fra Google i fremtiden.

Men Google sa: Dette søksmålet ignorerer fordelene og valget Android og Google Play gir.

Android gir folk mer valg enn noen annen mobil plattform når de skal bestemme hvilke apper og appbutikker de bruker - faktisk har de fleste Android -telefoner forhåndslastet med mer enn én appbutikk.

Teknologigiganten hevder at de fleste apper er gratis for forbrukere.

martin lewis ferierefusjoner

Er du kvalifisert for utbetaling?

I denne typen juridiske saker har alle kunder blitt fremmet, noe som betyr at hvis saken lykkes, vil du kunne registrere deg for en andel av det du skylder.

Du må ha kjøpt en app eller et abonnement i den britiske versjonen av Google Play Store etter oktober 2015 for å kvalifisere deg.

Se Også: