Den britiske regjeringen lanserte passfotokontroll til tross for at den visste at den ville mislykkes med mørk hud

Ansiktsgjenkjenning

Horoskopet Ditt For I Morgen

(Bilde: Getty Images)



I forrige måned traff en svart mann ved navn Joshua Bada overskriftene etter at han avslørte at passbildet hans hadde blitt avvist ettersom elektronisk ansiktsgjenkjenningsteknologi forvirret hans 'store lepper' for en åpen munn.



Nå har en rapport avslørt at teknologien var kjent for å mislykkes for mennesker med mørk hud, men at den britiske regjeringen bestemte seg for å bruke den uansett.



Rapporten, av Ny forsker, fremhever dokumenter utgitt av hjemmekontoret denne uken, som indikerer at det var klar over problemer før systemet ble lansert.

Dokumentene, som ble utgitt etter en forespørsel om informasjonsfrihet fra MedConfidential, skrev: Brukerundersøkelser ble utført med et bredt spekter av etniske grupper og identifiserte at mennesker med veldig lys eller veldig mørk hud syntes det var vanskelig å gi et akseptabelt passbilde .

(Bilde: Getty Images)



Men; den totale ytelsen ble vurdert tilstrekkelig til å distribuere.

Mr Bada er ikke den eneste personen som har rapportert problemer med fotokontrolltjenesten.



Cat Hallam, en svart teknologioffiser ved Keele University, avslørte for New Scientist at systemet trodde at øynene hennes var lukket og at munnen var åpen.

Hun sa: Det som er veldig nedslående ved alt dette er at de var klar over det.

Joshua Bada sendte inn et bilde av seg selv som en del av sin pastsøknad (Bilde: PA)

Les mer

Ansiktsgjenkjenning
Heathrow planlegger ansiktsgjenkjenningspunkter Ansiktsgjenkjenning fanger imposter Ansiktsgjenkjenning ved OL i Tokyo Flyplassen tester ansiktsgjenkjenning

Mens hjemmekontoret sier at fotokontrollen kan overstyres, understreket fru Hallam at brukere kan være motvillige til å gjøre dette, gitt advarselen på nettstedet om at folk kan få problemer hvis bildet ikke oppfyller standarder.

Etter rapporten hevder regjeringen at den driver med ytterligere undersøkelser ‘for å sikre at brukere fra forskjellige etnisiteter kan følge fotoveiledningen og gi et bilde som består fotokontrollene. & Apos;

I en tale til New Scientist la en talsperson til: Vi er fast bestemt på å gjøre opplevelsen av å laste opp et digitalt fotografi så enkel som mulig, og vil fortsette å jobbe med å forbedre denne prosessen for alle våre kunder.

Se Også: