Sannheten bak bildet som hevder å vise syriske flyktninger som vifter med ISIS -flagg i Tyskland

Internasjonale Nyheter

Horoskopet Ditt For I Morgen

Falske fremstillinger: Bildet viser angivelig Isis -krigere i en sint konfrontasjon med tysk politi



De sjokkerende bildene som kommer ut av migrantkrisen er varierte - men en som påstår å vise jihadister som har infiltrert grupper av flyktninger som er bundet til Europa, har vist seg å være en FAKE.



Siden den nåværende krisen eksploderte, viser en enkel speider av sosiale nettverk at internett har blitt oversvømmet av det som ser ut til å være anti-flyktning memes.



2:11 betydning

Takket være et Google Image -søk ble bildet ovenfor, som angivelig viste ISIS -krigere i en sint konfrontasjon med tysk politi etter å ha sneket seg inn i landet blant syriske flyktninger, funnet fra 2012.

Dette bildet har blitt delt massivt på Facebook, og spiller inn i frykt fra nyhetsrapporter som hevder at tusenvis av ISIS -våpenmenn har blitt smuglet inn i vest med helt uskyldige flyktninger.

Bildet har også blitt plukket opp av nyhetssider rundt om i verden som hevder at det er ekte - men det er det ikke.



Faktisk viser bildet sammenstøt på et anti -islamstevne i 2012 i Bonn, Tyskland - og det er uklart hva som vises på flagget.

Tradisjonelt er mange islamske flagg monokrome fordi noen tror at en av profeten Muhammeds originale bannere var svart.



Samtidig som Vice har gjennomført en grundig undersøkelse av de bildene som er klare forfalskninger, kan enhver bruker på sosiale medier kjøre et raskt bildesøk på et bilde de ser delt på nettet og bevise - eller debunk - dets sannhet.

hvordan døde paula yates

Philip Kleinfeld på Vice forklarte: 'Fotografier som [disse] sirkuleres på en rekke høyreekstreme Facebook-sider, inkludert EDL, South East Alliance (en høyreekstrem EDL-splintergruppe) og Pegida Storbritannia.'

Bildet nedenfor, som delt på Pegida Storbritannia - den britiske avleggeren til den tyske anti -islamiseringsgruppen Pegida - ble tatt i 1991 og viser albanere som prøver å komme seg inn i Italia.

Men det har ikke stoppet det for å vise krisen for øyeblikket og forsterke meningene om noe av dette, som en bruker kommenterte, 'voksende kreft'.

I mellomtiden er dette EDL -innlegget, som påstår å vise kjøttfulle flyktninger 'søker sin neste proteinshake', faktisk et bilde tatt på juleøya i 2013, med uniformerte tjenestemenn fra australsk toll og grensebeskyttelse.

molly mae elsker øya bursdag

Hastigheten som bilder deles på nettet, er en stor velsignelse for å finne ut hva som egentlig skjer i landene over hele verden der flyktninger søker en lysere fremtid fra krig.

Men de er også en enkel måte for løgn og feil inntrykk å bli spredt uten at noen spør om opprinnelsen til detaljene.

meningsmåling

Sjekker du om et bilde er ekte før du deler det på nettet?

0+ STEMMER SÅ LANGT

Ja alltidNei, jeg antar at det er det

Se Også: