Tiger Woods anklaget for å ha gjort PGA Tours 'bud' og 'kritisert yngre golfere' av LIV

Golf

Horoskopet Ditt For I Morgen

LIV Golf har anklaget Tiger Woods for offentlig å kritisere yngre spillere for å bli med i den kontroversielle saudi-støttede utbryterkretsen.



Den lukrative LIV Golf-serien er finansiert av Saudi-Arabias suverene formuesfond og har delt golf, slik at PGA og DP World Tours ble knust etter at den nye serien tok noen av sportens største navn. Flere av verdens mest fremtredende spillere har bestemt seg for å bytte til LIV Golf, inkludert slike som Phil Mickelson, Brooks Koepka og Dustin Johnson.



Anklagene mot Woods ble fremsatt i rettsdokumenter som opprinnelig ble sendt inn av 11 LIV Golf-stjerner, selv om Carlos Ortiz siden har trukket navnet sitt. Dokumentene var en del av en antitrustsøksmål anlagt mot PGA Tour forrige uke.



De 10 gjenværende spillerne, inkludert Mickelson, Bryson DeChambeau og Ian Poulter, ble suspendert av PGA Tour for å bli med i den kontroversielle LIV Golf Series og mener de blir straffet for å ha spilt i utbryterens turneringer. Spillere som har sluttet seg til LIV Golf-serien - bankrullert av et saudiarabisk regime kjent for sine menneskerettighetsbrudd - ble idømt umiddelbare og ubestemte utestengelser fra PGA Tour.

I søksmålet, som ble anlagt 3. august, anklaget saksøkerne PGA Tour for å få den 15-dobbelte major-mesteren til å 'gjøre sitt bud' ved å angripe og kritisere sine profesjonelle kolleger. Det sto: «Touren fikk også Tiger Woods til å gjøre sitt bud og offentlig kritisere golfere – spesielt yngre golfere – for å bli med i LIV Golf ved å foreslå at de aldri ville spille i The Masters, The Open eller andre Majors og ikke ville tjene OWGR-poeng. ”

I forkant av 150th Open på St Andrews Old Course i juli, ga Woods ut frustrasjonen over kollegene for å ha tatt pengene. Han la til: 'Det ville være trist å se noen av disse små barna aldri få en sjanse til å gå på disse hellige grunnene og spille i disse majors.'



  Tiger Woods har uttrykt skuffelse over spillerne som byttet til LIV Golf ved en rekke anledninger
Tiger Woods har uttrykt skuffelse over spillerne som byttet til LIV Golf ved en rekke anledninger ( Bilde: Getty Images)

LIV Golf-spillernes søksmål hevdet at Woods' kommentarer 'gjenkom tidligere bevis som indikerte at Touren fortsatte å presse Majors til å bli med i Tourens ulovlige gruppeboikott for å ekskludere LIV Golf og straffe alle spillere som spilte i noen LIV-arrangementer'. Augusta National, arrangøren og arrangøren av Masters, ble anklaget for å stille seg på linje med PGA Tour, og antydet at de ville utestenge spillere fra fremtidige turneringer hvis de ble med i den kontroversielle serien.

Administrerende direktør i LIV Golf, Greg Norman, avslørte at turneen hans, som er bankrullert av det saudiske regimet, forsøkte å forføre Woods med et knapt troverdig tilbud. Da Fox News' Tucker Carlson spurte Norman om det rapporterte tilbudet på 700-800 millioner dollar til Woods var riktig, bekreftet australieren at det var 'et sted i det nabolaget'.



'Det tallet var der ute før jeg ble administrerende direktør,' innrømmet Norman. 'Det tallet har vært der ute, ja. Tiger er en nåletrekker. Så selvfølgelig må du se på det beste av det beste. Den opprinnelig nærmede tigeren før jeg ble administrerende direktør, så ja, det tallet er et sted i det nabolaget.»

  LIV Golf-sjef Greg Norman innrømmet at utbryterserien hadde lagt frem en monumental innsats for å lokke Tiger Woods vekk fra PGA Tour.
LIV Golf-sjef Greg Norman innrømmet at utbryterserien hadde lagt frem en monumental innsats for å lokke Tiger Woods vekk fra PGA Tour. ( Bilde: Getty Images)

Synes du LIV Golf-spillere bør være frie til å spille i PGA- og DP World Tour-arrangementer? Gi oss beskjed i

Woods ble imidlertid ikke fristet av storfilmtilbudet og forble lojal mot PGA Tour. Han var skarp i sin kritikk av Norman, og erklærte: «Jeg vet hva PGA Tour står for, hva den har gitt oss: evnen til å jage etter karrierene våre, trofeene vi spiller for og tjene det vi får og historien som har vært en del av dette spillet.

'Jeg vet at Greg prøvde å gjøre det han gjør nå på begynnelsen av nittitallet. Det fungerte ikke da, og han prøver å få det til å fungere nå. Jeg ser fortsatt ikke hvordan det er i spillets beste interesse.

'Alle styrende organer, PGA-touren, Europatouren, alle majors - vi alle ser det annerledes enn Greg.'

Se Også: