De tre typene pensjoner - og hva du trenger å vite om dem

Pensjoner

Horoskopet Ditt For I Morgen

Gleder du deg til å bli pensjonist? Med mandag rett rundt hjørnet fantaserer du kanskje om en time eller to ekstra i sengen - ideelt sett - ingenting å stresse med.



Men er du forberedt på når den store dagen kommer og du er fri fra 9 til 5?



Pensjonering kan virke ganske langt unna for mange mennesker. For andre er det en konstant bekymring for å få endene til å møtes. Derfor må vi ta en prat om pensjon og pensjonsplanlegging.



bekjennelsen sann historie

Mange av de jeg snakker med bekymrer seg fordi de ikke vet så mye om pensjon. Så jeg er her for å si til deg, ikke bekymre deg!

Pensjonene er komplekse, og derfor lanserer vi en kampanje for å gjøre ting enklere. Hvis du sliter, er det grunnleggende fakta.

Les mer



Forstå pensjoner
Den nye statspensjonen forklart Hvordan slå pensjonister Hvorfor statspensjonen er truet De 7 største mytene

Pensjoner - det du trenger å vite

Det er tre hovedtyper av pensjon. Statspensjonen (betalt av regjeringen), tjenestepensjonene (pensjonen din gjennom arbeid) og private/personlige pensjoner (det står på tinnet).

Arbeidspensjon kommer i to hovedtyper. Sluttlønn (eller ytelsesbasert) pensjon dør, dessverre. De fleste av oss har pensjon med pensjonskjøp nå.



Noen velger å kombinere sine tidligere arbeidspensjoner til en eller flytte pengene til en privat. Hvis du overfører eller tar opp en privat pensjon, kan du ikke slå gode råd.

Sørg for at du ber om at alt skal forklares enkelt og skriftlig. Spør hvor mye provisjon virksomheten/pensjonsselskapet vil ta. Og ikke vær redd for å si at du ikke forstår.

Les mer

Hvordan forberede seg på pensjon
Den nye statspensjonen forklarte Hva pensjonen din faktisk finansierer Hvor mye bør du spare nå Under 30? Statspensjonen din endres

Hvis du trenger mer informasjon eller ønsker å klage, kan du sjekke Resolvers guide på www.resolver.co.uk.

beste fotspa uk

Våre venner i The Pensions Advisory Service (TPAS) har et flott nettsted med massevis av informasjon - du kan stille dem alle spørsmål du har om pensjonen din, fra å finne en manglende pensjonsordning til å finne ut hvor mye du kan spare hvert år skattefritt .

Og hvis du nærmer deg pensjonsalder med en kjøpspensjon og vil vite om pensjonsalternativene dine, snakk med Pension Wise .

Viktigst av alt, hvis du er bekymret for at du ikke sparer nok til pensjon eller bare trenger hjelp, si ifra. Du er ikke alene.

Jeg vil vite om du er bekymret for pensjon og pensjon - så gi meg beskjed om hva du synes om e -post til oss på yourstories@resolver.co.uk .

Slik bygger du opp sparepengene dine

The NEWSAM's money editor Tricia Phillips tar deg gjennom de viktige trinnene for å bygge opp dine egne besparelser:

  • Start i det små med for eksempel £ 10 i måneden (eller £ 2,50 i uken), og bygg gradvis opp til det maksimale du har råd til. Sett opp en stående ordre fra din nåværende konto til en sparekonto den dagen du får betalt, slik at sparing blir behandlet som en prioritet. Behandle det som dine andre vanlige regninger. Hvis du venter til slutten av måneden er det stor sjanse for at du har brukt alt.
  • Når regningene stiger er det vanskelig å finne ekstra penger å spare, men det er måter du kan prøve å presse noen få pund her og der. Sett din løse penge i en sparegris, og når den når £ 5 eller £ 10, betal den inn på en sparekonto. Å kutte ned på den rare kaffen eller takeawayen hver uke vil gi deg noen få kilo å legge bort. Å lage matpakker i stedet for å kjøpe ut, kan spare deg for £ 10 i uken. Prøv å ha en oppholdsfri dag, hvor du bruker opp ting i skap og fryser, og sørg for å sette av de sparte pengene.
  • Gi deg selv et mål - å ha et nødfond å falle tilbake på bør være din første prioritet, da det vil gi deg litt fokus. Hvis du sparer mot ingenting, er sjansen stor for at du ikke sparer noe.
  • Når du har nådd det første målet, kan du sette opp langsiktige sparemål som for store arrangementer som bryllup, jubileum, husinnskudd osv. Og tenk videre inn i fremtiden og bygg opp en pensjonskasse for pensjonisttilværelsen.
  • Se sparebalansen din vokse. Det blir vanedannende når du starter, og det hjelper deg å holde deg på sporet og ikke dyppe i. Hold et notat på telefonen eller skriv det ned i en notatbok - det som fungerer best for deg.
  • Spareprisene er kanskje ikke gode for øyeblikket, men ikke la det skremme deg. Selv om interessen er god, er det å ha en pott med penger til side som er det viktige.
  • Å sette penger kan virke hardt arbeid og gi en ny belastning for økonomien din. Men hver krone du sparer er en krone du ikke trenger å låne hvis du står overfor en nødssituasjon - og lånet vil slå hardere på lommen med dyre renter på toppen.

Se Også: