'Det er IKKE Asda -pris' - supermarkedet vil skrotere prisgarantiordningen neste måned midt i Sainsburys fusjon

Asda

Horoskopet Ditt For I Morgen

Det amerikanske eide supermarkedet har avslørt planer om å fjerne pengesparingsinitiativet



Asda har avslørt planer om å slette den anerkjente prismatchgarantien neste måned mens den fortsetter samtaler om sammenslåing med Sainsbury.



Ordningen, som lover å holde varer lavere eller lik konkurrentprisene, skal økes i oktober, bare måneder før husholdningene kommer til å bruke millioner i det årlige julestresset.



Det har eksistert siden 2010 og vil fortsette som normalt til 3. oktober - deretter vil kupongene slutte å være gyldige online og i butikker.

Nedleggelsen følger i fotsporene til Tesco, som også opphevet sin pengebesparende ordning i juni for å fokusere på egne merkevarepriser i stedet, etter å ha avslørt at bare en av åtte personer faktisk brukte den.

Ordningen skapte berømt begrepet 'Asda Wombles', som refererte til folk som hentet kvitterte kvitteringer på parkeringsplasser og brukte dem i sin neste butikk (Bilde: Bloomberg)



Asda & apos; s match match & apos; tillater for øyeblikket kjøpere å sammenligne butikken sin med de annonserte prisene på sammenlignbare varer i Tesco, Sainsbury's Morrisons eller Waitrose butikker.

Hvis det viser seg at varer er billigere, kan kunden kreve pengene tilbake på sin neste butikk. For å bruke det må du skriv inn kvitteringsnummeret ditt online .



Hvis det viser seg at handlingen din ikke er 10% billigere, kan du kreve en kupong for differansen for ditt neste butikkbesøk.

Pengesparingsinitiativet er spesielt kjent blant & apos; wombling & apos; fellesskap - som bevisst dro ut på jakt etter bilag for å løse inn på nettet.

Asda sa i en uttalelse på nettstedet at avgjørelsen om å avskaffe garantien hadde vært 'vanskelig' (Bilde: Bloomberg)

Onsdag kunngjorde Asda nedleggelsen av ordningen, og lovet i stedet prisreduksjoner for å 'holde prisene lave'.

I en e -post til brukerne hevdet supermarkedgiganten å ha investert over 100 millioner pund i å senke prisen på 1000 produkter.

Det sa at nettstedet for prisgaranti vil fortsette å fungere som normalt til 3. oktober, og du har 28 dager etter at du har sjekket for å løse inn kupongen din.

Det offisielle Asda -nettstedet sa: 'Det er en avgjørelse vi ikke har tatt lett på fordi vi elsker det høyt, men i virkeligheten vet vi at kundene våre ikke elsker det nok til at vi beholder det.

'I stedet vil de at vi skal fokusere vår investering på å senke prisene våre, og de vil gi oss beskjed hvis vi faller ut av takt med konkurrentene.'

Se Også: