Tesla Model S-bil kan flyte som en BÅT på dypt vann, hevder Elon Musk

Teknologi

Teknisk gründer Elon Musk hevder at Tesla Model S bil kan brukes som båt 'i korte perioder'.

De Tesla Motors medgründer og administrerende direktør bekreftet kjøretøyets evne til å flyte etter utgivelsen av en video som viser en mann som ser ut til å kjøre bilen gjennom en oversvømmet tunnel i Almaty, Kasakhstan.

Så snart vannet blir for dypt, viser videoen at bilen ser ut til å flyte forsiktig gjennom tunnelen, mens den tilsynelatende fortsatt er under kontroll.

Ifølge Musk kan bilen drives ved hjelp av 'thrust via wheel rotation' når den er på vann.

Tesla Model S

Tesla Model S ble først lansert i 2012 (Bilde: Daglig rekord)

Selv om Model S er i stand til midlertidig å doble seg som en båt, er milliardærteknologien SpaceX sjefen var tydelig på at det ikke er en ideell bruk av den høyteknologiske bilen, og tvitret advarselen: 'Vi *def* anbefaler ikke dette'.

Det er mulig at selskapet kan ha visst om bilens flyteevne før.

I 2015 ble det oppdaget et 'påskeegg' i bilens fastvare som gjorde det mulig for sjåføren å forvandle bildet av bilen på skjermen for fjæringsinnstillinger til James Bonds nedsenkbare Lotus Espirit.

Tesla-sjef Elon Musk ved lanseringen av Model 3

Selv om selskapet ikke bruker bilens sjødyktighet som et salgsargument, hevder det at kjøretøyet tilbyr en ' Biovåpenforsvarsmodus '.

Dette involverer et filtreringssystem av medisinsk kvalitet som hevdes å fjerne mer enn 99,97 % av eksosforurensning samt eventuelle allergener, bakterier og andre forurensninger.

Tesla Model S svømmer

Videoen viser en Tesla Model S 'svømmer'

Model S ble introdusert i 2012 og er Teslas andre helelektriske bil.

Luksussedan var den bestselgende plug-in elektriske bilen i 2015.

Tidligere i år avduket selskapet 'massemarkedet' Tesla 3, som skal ankomme innen utgangen av 2017.

[data-redesign-embed]' data-priority='1' data-rec-type='WhatsHot' data-source='https://recommendations.data.tm-awx.com/fallback/mostReadChannel' datatelling ='3' data-display='list' data-numbered='true'>Mest leste
Ikke gå glipp av

tesco påskeegg-tilbud 2019