Tankelesende biler som leser sjåførenes hjerner for å forutse handlinger kan være tilgjengelige innen fem år

Teknologi

Horoskopet Ditt For I Morgen

Biler som øker sjåførenes reaksjonstider og forutser akselerasjon, styring og bremsing ved å lese hjernebølger, kan være tilgjengelige innen fem til ti år.



Gjennombruddet ble skapt av den japanske bilgiganten Nissan som avduket sin Brain-to-Vehicle-teknologi i morges på CES 2018-messen i Las Vegas, U.S.A.



B2V vil gjøre det mulig for kjøretøy å tolke signaler fra sjåførens hjerne, og redefinere hvordan sjåfører samhandler med bilene sine.



I tillegg til å gjøre veikjøring tryggere, vil bilene fortsette å tilpasse seg for å gjøre kjøringen mer behagelig.

B2V er den siste utviklingen i Nissan Intelligent Mobility, selskapets visjon for å transformere hvordan biler drives, drives og integreres i samfunnet.

liten blanding leigh anne

Bilforskere tester hjernebølgeteknologien fra Nissan (Bilde: SWNS.com)



Brain-to-Vehicle-teknologi vil gjøre det mulig for kjøretøy å tolke signaler fra sjåførens hjerne, og redefinere hvordan sjåfører samhandler med bilene sine (Bilde: SWNS.com)

5-kløver

I tillegg til å gjøre veikjøring tryggere, vil bilene fortsette å tilpasse seg for å gjøre kjøringen mer behagelig (Bilde: SWNS.com)



Nissan Executive Vice President Daniele Schillaci sa: ''Når folk flest tenker på autonom kjøring, har de en veldig upersonlig fremtidsvisjon, der mennesker gir fra seg kontrollen til maskinene.

''Allikevel gjør B2V-teknologi det motsatte, ved å bruke signaler fra deres egen hjerne for å gjøre kjøreturen enda mer spennende og hyggelig.

Gjennom Nissan Intelligent Mobility flytter vi mennesker til en bedre verden ved å levere mer autonomi, mer elektrifisering og mer tilkobling.

Utviklingen er et resultat av Nissans forskning på bruk av hjernedekodingsteknologi som kan forutsi en sjåførs handlinger og oppdage ubehag.

Bilforskere tester hjernebølgeteknologi (Bilde: SWNS.com)

Gjennombruddet ble skapt av den japanske bilgiganten Nissan som avduket sin Brain-to-Vehicle-teknologi i morges på CES 2018-messen i Las Vegas, USA (Bilde: SWNS.com)

person syntetisk til salgs

Ved å fange opp tegn på at sjåførens hjerne er i ferd med å sette i gang en bevegelse – som å vri på rattet eller trykke på gasspedalen – starter førerassistentteknologien handlingen raskere.

Dette kan forbedre reaksjonstiden og forbedre manuell kjøring.

giles wood og mary killen

Ved å oppdage og evaluere førerubehag, kan kunstig intelligens endre kjørekonfigurasjonen eller kjørestilen når den er i autonom modus.

Ved å fange tegn på at sjåførens hjerne er i ferd med å sette i gang en bevegelse – som å vri på rattet eller trykke på gasspedalen – starter førerassistentteknologien handlingen raskere (Bilde: SWNS.com)

Dr. Lucian Gheorghe, senior innovasjonsforsker ved Nissan Research Center i Japan, som leder B2V-forskningen, sa: ''Andre mulige bruksområder inkluderer justering av kjøretøyets indre miljø.

''Teknologien kan for eksempel bruke utvidet virkelighet til å justere hva sjåføren ser og skape et mer avslappende miljø.

De potensielle anvendelsene av teknologien er utrolige.

nicole kidman plastisk kirurgi før og etter

Denne forskningen vil være en katalysator for mer Nissan-innovasjon i kjøretøyene våre i årene som kommer.

Under forsøk har sjåføren på seg en enhet som måler hjernebølgeaktivitet, som deretter analyseres av autonome systemer.

Utviklingen er et resultat av Nissans forskning på bruk av hjernedekodingsteknologi som kan forutsi en sjåførs handlinger og oppdage ubehag (Bilde: SWNS.com)

Ved å forutse tiltenkt bevegelse kan systemene utføre handlinger – som å snu rattet eller bremse bilen – 0,2 til 0,5 sekunder raskere enn føreren, mens de forblir stort sett umerkelige.

Nissans mål er å tilby det optimale nivået av kjørehjelp i manuell kjøremodus, slik at en sjåfør kan ha full kontroll over bilen sin.

Og ved å måle hjernebølger i sanntid, kan vi også tilpasse kjøretøyets autonome kjøresystem slik at det passer best med førerens kjørestil

De håper å implementere teknologien i kjøretøyene sine i løpet av fem til ti år.

datatelling ='3' data-numberedMest leste
Ikke gå glipp av

Se Også: