S Online og søstertitler melder seg på The Trust Project som lanseringspartnere – hva det betyr for leserne

Teknologi

Horoskopet Ditt For I Morgen

S Online-lesere vil være bedre informert enn noen gang fra i dag, ettersom nettsiden blir en lanseringspartner for The Trust Project.



I en tid hvor internettbrukere blir oversvømmet med informasjon, men ofte sultet av kontekst, og ordbøker kårer årets «falske nyheter»-ord, har Trust Project som mål å hjelpe lesere med å ta informerte beslutninger om hvorvidt en nyhetssak er troverdig journalistikk av høy kvalitet. kan stole på.



lee ryan og liz mcclarnon

Journalistikken vår endrer seg ikke – men nå har vi gjort det enklere for deg å finne ut mer om hvem vi er, hva vi tror på og hvordan vi jobber .



The NEWSAM har jobbet med store nyhetsorganisasjoner fra hele verden det siste året for å hjelpe til med å utvikle signaler som umiddelbart lar leserne vurdere kvaliteten på historien de leser - selv om de aldri har besøkt den nettsiden før.

Det internasjonale initiativet, satt opp av Santa Clara University og støttet av Google, Facebook og Twitter, har brakt medieorganisasjoner over hele Europa og Amerika sammen for å utvikle et brukervennlig system.

Google, Facebook, Twitter og Bing

Store plattformer Google, Facebook, Twitter og Bing ønsker å bruke prosjektet til å gi leserne mer relevant innhold



Viktige endringer på S Online inkluderer

ben gillham-ris
  • en brev fra redaktøren forklarer våre dekningsprioriteringer, kampanjerekord og venstre for sentrums politiske posisjonering
  • an utvidet Om oss-siden fastsetter våre journalistiske verdier, sentrale redaktører, våre eierskap og finansiering og tilbakemelding og korrigeringsmekanismer
  • mer informasjon om forfatterne våre, både på artikler og på forfatterprofilsider, nås ved å klikke på navnene vist i rødt øverst i historiene
  • klarere skilting av typen historie du leser - se etter etiketter som fremhever en historie som Analyse, en anmeldelse, Bakgrunn, Opinion, Satire eller Sponset

Andre lanseringspartnere inkluderer Washington Post, The Economist, Globe and Mail, La Stampa og vår søster Trinity NEWSAM-nettsteder, inkludert Daily Record, Liverpool Echo, Manchester Evening News, Wales Online og Birmingham Mail.



Sjefredaktør for speilet Lloyd Embley

Sjefredaktør i NEWSAM, Lloyd Embley, satte opp våre prioriteringer i et elektronisk brev til leserne (Bilde: Philip Coburn/)

S Online utøvende redaktør Ann Gripper , som har jobbet med prosjektet det siste året, sa: Vi er stolte av journalistikken vi driver med på tvers av alle våre titler – regionalt, nasjonalt, på trykk og på nett.

En del av vårt redaksjonelle oppdrag er å hjelpe leserne våre å forstå en verden i rask endring, og vi kan hjelpe med det ved å gi mer informasjon om oss selv, historiene vi skriver og hvordan vi jobber.

Å melde seg på The Trust Project har ikke vært et stort sprang. Det har i stor grad handlet om å gjøre ting vi kjente som selskap, og som printlesere forstår som en del av vårt DNA, mer tydelige for nettleserne våre.

Som et internasjonalt samarbeid, støttet av verdens mektigste aviskiosker Google og Facebook når de forsøker å takle deres «falske nyheter»-problem, håper vi at arbeidet til The Trust Project kan bidra til å gjøre publisering mer transparent og hjelpe leserne til å ta informerte beslutninger.

Ettersom Trust Project lanseres i dag, har medieselskaper som representerer dusinvis av nyhetssider begynt å vise Trust Indicators på sine netthistorier.

Tillitsindikatorer på en rekke partnernettsteder

Ved å gi mer informasjon om hvem som skriver historier, hva selskapene de jobber for står for og hva slags artikkel som leses, kan leserne ta mer informerte beslutninger

Disse indikatorene, laget av ledere fra mer enn 75 nyhetsorganisasjoner som en del av det ikke-partisaniske Trust Project, gir dybdeinformasjon om hva slags informasjon folk leser – nyheter, meninger, analyser eller reklame; hvem og hvor informasjonen kommer fra – deres ekspertise og prinsippene de står bak; og, for etterforskningsrapporter, hvordan en historie ble laget.

I tillegg vil indikatorene hjelpe søkemotorer og sosiale medier med å skille mellom nyhetssider som følger de beste standardene innen journalistikk, og de som ikke gjør det. Google, Facebook og Bing har alle blitt enige om å bruke indikatorene og undersøker og piloterer ideer om hvordan man best kan bruke informasjonen fra Trust Project.

kim k sex-tape

Andrew Tenzer , leder for innsikt i S Onlines morselskap Trinity NEWSAM, gjennomførte i år en fordypning om tillit til merkevarer og reklame .

Han har fremhevet viktigheten av å vinne tilliten til en leser – eller kunde.

Han sa: Oppbyggingsfaktorene som førte til nylige politiske hendelser som Brexit og stortingsvalget er så seismiske at de har hatt en mye bredere gjenklang i samfunnet.

Faktisk er vi vitne til et pågående samfunnsskifte i folks tankesett.

Med den britiske forbrukerfølelsen at de nesten ikke kan stole på noe, er ikke merker og reklame immune mot sammenbruddet i tillit over hele Storbritannia.

nigel farage nasjonalt frontbilde

Vår forskning viste at alt (og alle) må jobbe hardere for å oppnå tillit. Når den presenteres med ny informasjon, er standardposisjonen skepsis og til og med kynisme.

Prosjektet har vært ledet av journalist Sally Lehrman ved Santa Clara Universitys Markkula Center for Applied Ethics.

Hun sa: I dagens digitaliserte og sosialt nettverksverden er det vanskeligere enn noen gang å si hva som er feilinformasjon, reklame eller nøyaktig rapportering.

Et stadig mer skeptisk publikum ønsker å vite ekspertisen, virksomheten og etikken bak hver historie. Trust Indicators legger makten i folks hender, og gir dem verktøyene til å avgjøre om nyheter kommer fra en pålitelig kilde de kan stole på.

Prosjektet er finansiert av Craig Newmark Philanthropic Fund, Google, John S. og James L. Knight Foundation, Democracy Fund og Markkula Foundation. Finn ut mer på thetrustproject.org .

datatelling ='3' data-numberedMest leste
Ikke gå glipp av

Se Også: