Forskere spår nøyaktig dato koronaviruset vil ende i Storbritannia uten dødsfall om dagen 'innen juni'

Uk News

Horoskopet Ditt For I Morgen

Forskere har spådd at Storbritannia vil være fri for koronavirus innen september.



Forskere i Singapore har brukt komplekse modeller for å bestemme den eksakte datoen da krisen kan erklæres over i land rundt om i verden.



Ved hjelp av datadrevne estimater sier de at innen 30. september vil den dødelige feilen ikke lenger være tilstede i Storbritannia Daily Star rapporter.



Dette bringer Storbritannia foran USA, som ikke vil være fritt for koronavirus før 11. november.

Imidlertid skal Italia og Singapore først utrydde sykdommen, der krisen forventes å avta innen henholdsvis 12. august og 19. juli.

waitrose andeegg klekket

I mellomtiden har en ledende professor ved Oxford University spådd at fallende dødsrater i Storbritannia kan nå det stadiet at det ikke vil bli registrert noen dødsulykker noen dager innen utgangen av juni.



For det siste om coronavirus -pandemien, les vår liveblogg her

Forskere sier at Storbritannia kan være fri for Covid-19 til høsten



Å nå null tilfeller betyr at Storbritannia vil kunne gå til nivå én i regjeringens nye varslingssystem for koronavirus, noe som betyr at det ikke er nødvendig med sosiale distanseringstiltak.

Storbritannia er for øyeblikket på trinn fire i varslingssystemet, noe som betyr at det er høy overføring av Covid-19.

Imidlertid sier innovasjonslaboratoriet ved University of Technology i Singapore at spådommen er 'usikker' og kan endres med tiden.

Datoen er også sårbar for nye overspenninger av infeksjoner forårsaket av lette tiltak for låsing og mennesker som bryter reglene.

En talsmann for Singapore University of Technology sa: 'Modellen og dataene er unøyaktige for de komplekse, utviklende og heterogene virkelighetene i forskjellige land.

Modelleringen spår når viruset vil trekke seg tilbake fra land rundt om i verden

Å nå null saker ville tillate Storbritannia å oppheve sosiale distanseringstiltak

'Forutsigelser er usikre av natur. Leserne må ta alle spådommer med varsomhet.

'Overoptimisme basert på noen spådde sluttdatoer er farlig fordi det kan løsne våre disipliner og kontroller og forårsake snuoperasjon av viruset og infeksjonen, og må unngås.'

Separat modellering utført i Washington og Oxford har spådd at Storbritannia først kunne se en 24-timers periode med null dødsfall av koronavirus innen juni.

Imidlertid forventes det at det vil være 'sporadiske opp og nedturer' i flere uker etterpå.

Professor Carl Heneghan, fra Center for Evidence-Based Medicine ved Oxford University sa til The Sun: 'Jeg tror innen slutten av juni vil vi se på dataene og synes det er vanskelig å finne mennesker med denne sykdommen, hvis de nåværende trendene fortsette i dødsfallene.

'Men vi vil fortsette å ha disse sporadiske opp- og nedturene i omtrent fire til seks uker.'

betydningen av nummer 37

Det kommer etter at antallet Covid-19-pasienter som dør i Storbritannia steg i dag med 351 til 36.393, selv om økningen er langt lavere enn de daglige dødstallene på over 1000 registrert i april.

Les mer

koronavirusutbrudd
Live oppdateringer av Coronavirus Storbritannias tilfeller og dødstall Er eksamensresultater i år rimelige? Siste nyheter om koronavirus

Av de siste bekreftede dødsfallene skjedde 121 på sykehus i England, 24 i Skottland, syv i Wales og tre i Nord -Irland.

Det yngste offeret i England var 41, bekreftet helsesjefer, mens tre av de 121 ikke hadde noen kjent underliggende helsetilstand.

Ytterligere 3287 mennesker ble bekreftet å ha viruset, sa Department of Health and Social Care, noe som bringer det totale antallet tilfeller til 254,195 siden pandemien startet.

Se Også: