Å spare 50 p om dagen kunne ha gjort deg til millionær - slik gjør du

Tjene Penger

Horoskopet Ditt For I Morgen

Bare 50p om dagen kunne ha gitt deg millioner(Bilde: PA)



50p -stykket kom i omløp for nøyaktig 50 år siden - 14. oktober 1969.



På den tiden kunne en enkelt av de nye myntene ha kjøpt fem halvliter øl på en pub, men hvis du hadde lagt bort pengene i stedet for å bruke dem, kunne du sitte på mye mer nå.



Men bare hvis du valgte å sette det på rett sted den gangen.

Hvis du hadde valgt å ikke bruke den skinnende nye 50p, og sette den inn i en sparekonto med enkel tilgang i stedet, ville du sparke deg selv nå, forklarte Hargreaves Lansdown personlig finansanalytiker Sarah Coles.

Mynten ble introdusert som en erstatning for sedelen ti shilling (Bilde: NEWSAMpix)



som var i storebror 2013

Det er fordi, i løpet av et halvt århundre siden den ble lansert, ville 50p ha vokst til bare 6,48 pund.

Derimot betyr prisstigninger at du i gjennomsnitt trenger å bruke 8,29 pund i dag for å kjøpe så mye nå som det kunne ha kjøpt deg da.



Men hvis du i stedet for å slippe den inn på en sparekonto, ville du sette den på markedene, ville du sitte pen.

'Hvis du ville sette den inn i Scottish Mortgage Investment Trust, ville du ha 255 pund, og hvis du hadde valgt det som ble den best utførte andelen i markedet, ville du ha imponerende 1 857 pund,' Coles sa.

Noen av de sjeldneste 50psene som er utgitt for publikum (Bilde: PA)

Og hvis du hadde tatt den første 50p og deretter lagt til den med ytterligere 50p hver dag siden, ville du vært en millionær.

Hargreaves Lansdown -tall viser at å sette inn disse pengene i Scottish Mortgage Investment Trust ville få deg med 2,8 millioner pund nå, mens du legger det inn i den mest vellykkede enkeltaktien i perioden ville bety at du har 12 millioner pund.

Selv med den reduserte forbruksmakten nå, kan det føre til gode resultater hvis du begynner å sette bare 50p om dagen i markedene.

'Selvfølgelig vil 50p om dagen ikke ha den samme virkningen i dag, men det kan fortsatt bygge deg et reiregg - og om 50 år kan det gi deg rundt 22 000 pund bedre, sa Coles.

Se Også: