Santander sender en presserende melding til kontoinnehavere da den gjør store endringer

Santander

Horoskopet Ditt For I Morgen

En kvinne går forbi bankkontoret i Santander

Santander har endret sitt 123 kontoområde igjen(Bilde: Reuters)



Santander har tatt den 'vanskelige beslutningen' om å øke månedlig avgift på sin 123 Lite -konto fra oktober, i tillegg til å endre noen cashback -regler rundt kontoene sine.



Banken sa at kostnadene ved å tilby cashback har økt betydelig siden den ble introdusert første gang i 2012 og Covid-19-pandemien, historisk lave renter og regulatoriske endringer har påvirket banknæringen.



Fra 27. oktober vil Santander endre cashback -kategoriene på 123, 123 Lite, Private og Select nåværende kontoer.

Med kontoene kan kundene motta forskjellige nivåer av cashback på sine vanlige husholdningsregninger.

laget i chelsea louise

Under endringene vil kundene motta 1% cashback på sine kommunikasjonsregninger, inkludert telefon-, bredbånds- og TV -pakker.



Santander minibank

Santander vil tilby mindre penger tilbake (Bilde: PA)

For tiden kan kundene tjene 3% cashback på disse regningene.



De som betaler via direkte belastning fra sin Santander -konto, får 3% cashback på vannregninger, i stedet for 1% for øyeblikket.

Cashback på andre husholdningsregninger som er betalt fra disse kontoene, for eksempel gass, elektrisitet og rådsskatt, forblir uendret.

Samtidig vil gebyret for 123 Lite -kontoen økes fra £ 1 til £ 2 per måned.

Gebyret for 123 løpende konto vil forbli på £ 5 i måneden.

Hoved 123 -kontoen koster mer (Bilde: SIPA USA / PA Images)

Det er ikke første gang Santander har gjort justeringer på flaggskipskontoen.

Det pleide å betale så mye som 3% rente på sin 123 -avtale - noe som gjorde det populært blant sparer som leter etter anstendig avkastning i lavrentemiljøet.

Renten ble halvert til 1,5% i 2016. Renten ble deretter satt ned igjen, fra 1,5% til 1% i mai i år.

Santander kunngjorde også tidligere at den fra 3. august ville redusere kredittrenten for 123, Select og Private-kontoer, fra 1% til 0,6% på saldo opp til £ 20.000.

Det er ikke den første endringen banken har gjort (Bilde: REUTERS)

Banken sa onsdag at den vil skrive til alle kunder i løpet av juli og august for å forklare de siste endringene.

Den sa at den også vil gi alternative kontoalternativer for minoriteten av kundene som endringene betyr at avkastningen på kontoen deres ikke vil oppfylle den månedlige avgiften.

Santander påpekte at til tross for endringene, tilbyr 123, Private og Select løpende kontoer fortsatt kunder både kredittrente og cashback.

Med kunder som kan tjene 0,6% renter på kredittsaldoer på opptil 20 000 pund, utgjør dette 119,60 pund per år, pluss at de kan motta opptil 180 pund i året i cashback på regninger - noe som betyr en samlet fordel på opptil til £ 299,60 per år for en årlig avgift på £ 60.

når er dalene i gang igjen

Santander 123 Lite -kunder kan tjene opptil maksimalt £ 180 årlig i cashback på hverdagslige husholdningsregninger for et årlig gebyr på £ 24.

Susan Allen, leder for retail banking i Santander, sa: 'Det har vært en veldig vanskelig beslutning å gjøre disse endringene i våre populære 123 kontoer, men både 123 og 123 Lite løpende kontoer vil fortsatt være gode alternativer for det store flertallet av våre kunder med den verdien de fremdeles tilbyr. '

En kalkulator på 123 Santander.co.uk oppdateres for at kundene skal se hva de vil tjene under de nye prisene.

Se Også: