Sainsbury's pålegger et obligatorisk gebyr på £ 100 for sjåfører som følger i Tescos fotspor

Sainsbury's

Horoskopet Ditt For I Morgen

Sjåfører vil bli belastet et obligatorisk gebyr på £ 100 når de fyller på drivstoff på Sainsbury etter at supermarkedet bekreftet at det fulgte i Tescos fotspor for å innføre avgiften.



Pengene vil bli 'ringfenced' av butikkene fra det øyeblikket et kort settes inn i en Pay at Pump -maskin.



Stasjonen vil deretter beregne riktig gebyr for bensin eller diesel etter at bilen er fylt på nytt, og sjåførene vil se resten bli refundert til kontoene sine.



Det kommer nesten to år etter at den konkurrerende supermarkedgiganten Asda droppet en lignende regel da den ble møtt med et rop fra sinte kjøpere.

Men butikkene sier at de har blitt tvunget til å pålegge gebyret på grunn av nye regler fastsatt av Visa og Mastercard, rapporterer Manchester Evening News .

Mens kjøpere som hadde fylt opp drivstoff med lønnen ved pumpetjeneste, tidligere hadde hatt 1 pund i regnskapet, har dette nå økt til 100 pund.



Sainsbury & s har skissert hva som vil endre seg på nettstedet.

Sjåfører blir tvunget til å betale et obligatorisk gebyr på £ 100

Sjåfører blir tvunget til å betale et obligatorisk gebyr på £ 100 (Bilde: Huddersfield Examiner)



(Bilde: PA)

Hva endrer seg?

Tidligere ringte alle AFD-transaksjoner inn 1 pund på en kundes bankkonto og løftet til verdien av kjøpet 2-3 dager senere.

I henhold til det nye mandatet vil 100 pund bli refusjonert før drivstoff blir godkjent for utlevering, og verdien vil bli redusert til det faktiske transaksjonsbeløpet etter at transaksjonen er fullført.

Hva om en kunde ikke har 100 pund på kontoen?

Hvis kontosaldoen er under £ 100, for eksempel £ 50, kan banken sende en melding tilbake til pumpen om at den kan dosere opp til den mengden drivstoff, og transaksjonen vil stoppe når den delvise godkjenningsgrensen er nådd. Hvis dette skjer, vil den reduserte mengden vises til kunden på pumpeskjermen.

Hvordan kan dette påvirke meg?

Selv om beløpet på en kundes kort skal frigjøres når transaksjonen fullføres, kan det hende at dette ikke skjer så raskt som kunden forventer.

I slike tilfeller bør kunder kontakte banken som utsteder banken for veiledning.

Asda ble tvunget til å droppe en lignende regel for nesten to år siden etter tilbakeslag fra kunder

Asda ble tvunget til å droppe en lignende regel for nesten to år siden etter tilbakeslag fra kunder (Bilde: PA -arkiv/PA -bilder)

Hva kan Sainsbury gjøre for å hjelpe?

Sainsbury har ingen innspill i prosessen for å ringfence kunders midler i disse transaksjonene og kan derfor ikke støtte direkte.

Endringen kommer etter at Tesco befant seg i sentrum av et tilbakeslag hos kunder etter å ha endret betalingsreglene på noen bensinstasjoner.

I en uttalelse sa Tesco: 'I henhold til nye regler implementert av Mastercard, Visa og American Express, må vi nå be om autorisasjon fra kortutstederen din for opptil £ 99.

'Når du er ferdig med å fylle opp, blir det endelige transaksjonsbeløpet sendt til kortutstederen, og resten av ubrukte midler opp til det maksimale fyllingsbeløpet vil bli frigitt tilbake til din tilgjengelige saldo.

Sainsbury sier at resten vil bli refundert etter at bilen er fylt på nytt

Sainsbury sier at resten vil bli refundert etter at bilen er fylt på nytt (Bilde: PA)

Vi vil bare belaste deg for verdien av drivstoffet du faktisk har kjøpt. '

Tesco var opptatt av å skissere at de opprinnelige pengene som ble tatt ut ikke er et depositum, og bare blir refusjonert før du fyller på drivstoff.

Den sa: 'Vi tar definitivt ikke et depositum. Et beløp på inntil £ 99 blir overført til kundens konto, og den ubrukte summen frigjøres umiddelbart. '

Se Også: