Royal Mail -frimerkeprisene stiger i dag - nye priser for første og andre klasse post

Royal Mail Ltd.

Horoskopet Ditt For I Morgen

Økningene er de høyeste for de to frimerkene sammen siden 2012(Bilde: PA)



Frimerkeprisene har offisielt steget i pris, med kostnaden for et standard førsteklasses brev 70p fra i dag.



Forandringene, som kunngjort i februar , nå mener du at du må punge ut 61p for et andreklassestempel og 9p til for å få det levert enda raskere.



I takt med økningen økte førsteklasses frimerker med 3p til 70p og andreklasses frimerker med 3p til 61p.

Forrige måned sa Royal Mail at presset på husholdningene ble tatt i betraktning ved fastsetting av de nye prisene - og sa at kostnadene fortsatt var konkurransedyktige.

- Frimerkeprisene er blant de beste i Europa sammenlignet med andre postoperatører, heter det i en uttalelse.



Nye regler sparker også til for de som omdirigerer innlegg fra i dag.

Fra og med mandag vil prisingen være basert på antall søkere i stedet for per etternavn for å reflektere mer over det moderne samfunnet.



Selskapet har tidligere blitt utsatt for kritikk for å anta at folk som bodde på samme adresse delte et etternavn - med mange kampanjer som påpekte at dette betydde at folk som ikke tok ektefellenes navn, eller var ugift, betalte mer.

Endringene sparker i bare måneder etter at Royal Mail ble tvunget til å gjøre en pub unnskyldning over kostnadene ved å stige frimerker.

I mars 2012 påla regulator Ofcom et pristak på andre klasses standardbokstaver. Grensen ble satt til 2012/13, for ikke å øke med mer enn inflasjon i syv år.

Regulatorens hette på 60p skulle være på plass til 1. april 2019.

Royal Mail har senere sagt at de vil donere ekstrainntektene, som forventes å være £ 60 000, til veldedige tiltak for barn.

Les mer

Topp pengehistorier
Morrisons selger påskeegg for 25p Lønnsdag bekreftet KFC åpner 100-talls butikker igjen for levering Supermarked leveringsrettigheter forklart

Se Også: