Vurdert: Den nye telefonen tilbyr som gir deg et håndsett når du vil

Smarttelefoner

Horoskopet Ditt For I Morgen

En ny iPhone 7 Plus

Ikke lenger venter på den nyeste iPhone(Bilde: REUTERS/Jason Reed)



Virgin Media er det siste mobilnettverket som introduserer en ordning som lar kunder på månedlige avtaler oppgradere håndsettet før kontraktslutt.



Virgin Media’s Freestyle Trade Up -plan lar kundene bruke den nåværende telefonens gjenværende verdi til å kompensere for det som er igjen å betale på håndsettkontrakten, og deretter oppgradere til en ny.



Det er ikke det eneste nettverket som tilbyr et opplegg som lar kundene oppgradere tidlig - O2 og Tesco Mobile har lignende ordninger - men eksperter advarer om at det koster noe.

Alle tre ordningene fungerer på en lignende måte. De delte en månedlig betalingskontrakt i to deler: håndsettet og lufttidsavgiften.

Hvis du vil oppgradere telefonen tidlig, kan du gjøre det ved å betale av håndsettdelen av avtalen.



Tradisjonelle månedlige avgifter, derimot, kombinerer kostnaden for telefonen og bruken i en pris. Hvis du vil oppgradere tidlig eller forlate kontrakten, må du vanligvis betale ned hele kontrakten før du er ledig.

karen og kevin clifton

Folk som tilbyr tidlige oppgraderinger

Google Pixel -telefonen vises under presentasjonen av ny Google -maskinvare i San Francisco

Skaff deg Google Pixel -telefonen nå, ikke når kontrakten din er ute (Bilde: REUTERS/Beck Diefenbach)



O2 borte O2 Resirkuler , og nå Virgin via Freestyle Trade Up , lar deg bruke din gamle telefon som delbetaling for en ny.

Og hvis du ikke vil oppgradere telefonen, kan du, når telefonen er betalt ned, redusere regningen ved bare å betale lufttariffen.

Muligheten til å oppgradere telefoner i kontrakt vil sannsynligvis appellere til trend-gadget-fans. Nye modeller av iPhone, for eksempel, blir vanligvis utgitt hver 12. måned, men telefonkontrakter er vanligvis 24 måneder lange.

Ernest Doku, mobilekspert på uSwitch.com , sier oppgraderingsavtaler tilbyr et alternativ til tradisjonelle månedlige lønnskontrakter, og for mange kan det være fornuftig.

Først kan du oppgradere til en skinnende ny smarttelefon midt i 24-månedersavtalen. Og for det andre kan du unngå å betale dobbelt for håndsettet.

'Det er en fare for at mange betaler månedlige mobilbrukere som har et håndsett inkludert i avtalen, glemmer å bytte til en ny modell når kontrakten er ute.

Ulempene

(Bilde: PhoneBuff)

Imidlertid er disse ordningene ikke uten ulemper, og de er ikke den billigste måten å kjøpe eller oppgradere en mobiltelefon på.

John Whittle er administrerende direktør i Unshackled.com , en sammenligningstjeneste som lar mobilbrukere kjøpe telefonen og SIM -kortet separat, og få det beste tilbudet på hver.

Når det gjelder ordninger som drives av mobilnettverk som lar deg oppgradere telefonen tidlig, er meldingen vår: kjøper, vær forsiktig, sa han.

Nettverkene bruker en skinnende ny telefon som en gulrot for å tiltrekke seg kunder til å melde seg på høyere kostnader for linjeutleie og databruk, noe som kan føre til at folk betaler godt over oddsen.

Les mer

Mobiltelefontilbud 2020
Beste mobiltelefontilbud Beste SIM-tilbud Beste smarttelefoner for 2020 Beste Android -telefoner

Hvordan du taper

Whittle sier at forbrukerne kan tape på to måter når de tar en tidlig oppgraderingsavtale. For det første regner han med at folk generelt overvurderer datamengden de trenger, med svært få som trenger så mange gigabyte som nettverkene tilbyr.

Han siterer Vodafone -forskning som fant gjennomsnittlig månedlig databruk å være 1,4 GB, men Virgin tilbyr tariffer opp til 10 GB og O2 en massiv 50 GB i måneden.

Den andre måten mobilselskaper drar nytte av, er ved å undervurdere den virkelige verdien av telefoner som vil bli levert i løpet av tolv måneder i en kontrakt ved oppgraderingen, sa han.

Den EKTE billigste måten å oppgradere tidlig på

iPhone 5C

(Bilde: Getty)

Både Whittle og Doku sier at den billigste måten å kjøpe en smarttelefon og tariff er å kjøpe et ulåst håndsett direkte og koble det til en SIM-bare tariff som tilbyr samtale, tekst og datakombinasjon som kreves.

En rask knekk av tallene viser at de har rett. Med Virgin Media vil en svart 32 GB iPhone 7 og mid-use tariff (1000 minutter, ubegrensede tekster og 1 GB data) koste totalt 960 pund over to år.

Men hvis du brukte Unshackled.com til å kjøpe telefonen direkte (£ 599) og deretter parkoblet den med en lignende Freedom Pop-SIM-kun-tariff (£ 6,99 i måneden), ville du betale totalt £ 766,76 over to år: det er £ 193,24 mindre enn Virgin -avtalen. Og ettersom du eier håndsettet, står du fritt til å selge det og oppgradere når du velger det.

For de som ikke har råd til å betale hundrevis av pounds på et håndsett på forhånd, a kredittkort som tilbyr 0% på kjøp er en god måte å spre kostnadene på, forutsatt at du kan betale tilbake gjelden før renten begynner.

Alternativt tilbyr Unshackled.com kredittavtaler støttet av peer-to-peer långiver Zopa med en representativ APR på 9,7%.

real madrid vs barcelona kanal

Dette vil bringe kostnadene for en iPhone 7 og Freedom Pop SIM til £ 824,44 over to år; £ 135,56 mindre enn Virgin -avtalen.

Et annet alternativ ...

Apple iphone 6

(Bilde: Getty)

Hvis du ikke har kontanter med font og ikke ønsker å kjøpe på kreditt, kan du alltid snakke med leverandøren din.

Vårt råd her er å være forberedt - å vite de beste tilbudene andre steder hjelper virkelig - og true med å dra.

'Kundeoppbevaring' -teamene har ofte makt til å tilby rabatter som bare ikke er tilgjengelige for andre.

Les historien til Sara nedenfor for å finne ut nøyaktig hvordan hun klarte å spare penger på regningen, i tillegg til å få et nytt håndsett til lavere markedsrenter.

Se Også: