Postkontor Reisepengekort advarte om å tenke seg om to ganger i minibanker i sommer etter at kunden beløper seg med € 100 gebyrer i løpet av en uke

Postkontor

Horoskopet Ditt For I Morgen

På vei mot solen? Ikke bruk postkontoret ditt i utenlandske kontanter(Bilde: Getty)



Ferierende med et Post Office Travel Money Card blir advart om å unngå pengeautomater i utlandet i sommer - da det kan føre deg hundrevis av pund utenfor lommen.



Advarselen kommer bare dager etter at en ferierende fikk en regning på 100 pund på en minibank på bare en uke, etter å ha brukt firmaets forhåndsbetalte reisepengekort - et av de mest populære på markedet.



I en uttalelse sa Posten at det for tiden er i ferd med å skrive til alle kunder for å informere dem om risikoene og gebyrene som er forbundet med gratiskortet - som koster rundt 1,91 pund for hvert minibankuttak utenfor Storbritannia.

Hva er reisepengekort?

Reisepengekort kan lastes med euro eller dollar før du flyr (Bilde: Postkontor)

barbara windsor scott mitchell

Reisepengekort regnes ofte som en av de sikreste måtene å ta kontanter til utlandet - spesielt på korte ferier.



De er enkle å avbryte og kan byttes ut i løpet av minutter - til og med i utlandet - pluss at de sparer deg for stresset med å måtte bære store mengder kontanter rundt - noe som kan være en stor ulempe på selv de beste tider.

De er også gratis å bruke i butikker og restauranter, noe som er en fordel for hver ferierende. Men bruk kortet ditt i en minibank, og du vil sannsynligvis bli truffet med en gigantisk avgift pr uttak.



Postkontorets reisepengekort er et forhåndsbetalt kort som versjonene beskrevet ovenfor. Du registrerer deg ganske enkelt (det er gratis), får pin og laster det opp før du flyr. Dette kan være i euro eller dollar. Når du er i utlandet, bruker du det ganske enkelt som med alle andre kreditt- eller debetkort.

veterinæren i York, Peter Wright

Men ikke på minibanker.

Postkontoret belaster $ 2,50 (£ 1,91) eller € 2 (£ 1,79) per uttak på reisepengekortet.

Hvis en familie besøkte en minibank to ganger om dagen på en to ukers ferie, ville det koste dem $ 70 (£ 54) eller € 56 (£ 50).

Det er også en annen skjult fare.

I utlandet anbefales det alltid at du betaler i lokal valuta - dette inkluderer i butikker og restauranter. Velg å betale i sterling, så får du ikke den fortrinnsrettede prisen, og du må kanskje hoste opp et ekstra konverteringsgebyr - med andre ord vil du tape.

theresa may prins william

Denne regelen gjelder også for minibanker, noe som betyr at hvis du trykker på feil knapp eller glemmer å velge den lokale valutaen når du tar ut penger, vil du bli belastet sterling i stedet for i den lokale valutaen.

Et brev er på vei til deg ...

Postkontoret sier at det vil dele ut nye forklaringsbrosjyrer til alle nye kunder

Som et resultat av økende bekymring rundt forhåndsbetalte kort og skjulte transaksjonsgebyrer, sier Posten at det nå er i ferd med å skrive til kundene for å klargjøre & dynamisk valutaomregning & apos; - og viktigheten av å betale i lokal valuta i utlandet.

I filial vil det også dele ut brosjyrer for å hjelpe kundene å forstå hvordan de kan unngå ekstra kostnader på ferie. Postkontoret sier at dette vil bli overlevert til hver ny kortkunde.

En talsperson for postkontoret sa: 'Postens reisepengekort kan brukes som et debetkort i millioner av butikker, barer og restauranter over hele verden. Det er den beste måten for våre kunder å bruke kortet; å betale med det er provisjon og gebyrfritt når det brukes i en av de 13 valutaene vi støtter som kan lastes på kortet.

stemmen til peppa pig

'Når du kjøper i utlandet, anbefaler vi på det sterkeste å fullføre transaksjonen i lokal valuta, da konvertering av transaksjonen til sterling vil medføre ekstra gebyrer.

'Disse gebyrene inkluderer et gebyr for dynamisk valutaomregning, hvorav ingen blir belastet eller mottatt av postkontoret; for kontantuttak er minibanker svært vanlige og gjelder for kreditt-, debet- og forhåndsbetalte produkter.

'Vi prøver å gjøre vår forklaring på hvordan vi best kan bruke reisepengekortet vårt så klart som mulig, og gir velkomstpakker med kortene og beskriver detaljene om potensielle gebyrer som kan påløpe på nettstedet vårt.

'Våre kolleger i grenen er også klare til å svare på alle spørsmålene våre kunder måtte ha.'

professor grønt arr i ansiktet

Andre gebyrer på Post Office -kortet inkluderer et gebyr på £ 5 for å lukke kontoen. Hvis du ikke gjør det, begynner du å betale et vedlikeholdsgebyr på £ 2 i måneden ett år etter at det utløper.

For å finne ut mer om forhåndsbetalte kort, bytteavgifter og mer, se vår guide om hvordan du kjøper feriepenger.

Se Også: