PlayStation 5 Utgivelsesdato: Når kommer PS5 ut? Siste nyheter og oppdateringer om pris og spill

Teknologi

Ingen vet hva PS5-utgivelsesdatoen er ennå, faktisk er det veldig lite bekreftet fra Sony.Det har ikke stoppet folk fra å gjette og det florerer rykter om PlayStation 5.


Flere rykter sirkulerer om PlayStation 5, og hva den kan bringe til bordet til tross for at det kan ta år før vi får en ny konsoll.Mens noen antydet at konsollen kunne lanseres senere i år, antydet en fersk rapport at den kanskje ikke ble avduket før i 2020.


En lansering i 2020 vil gjøre den nåværende PlayStation 4 rundt 7 år gammel.

PlayStation 4 har imidlertid blitt slanket og slått opp i form av PS4 Slim og PS4 Pro siden lanseringen i 2013.Sony har ennå ikke kommentert noen av ryktene, og det er uklart når, eller om, de planlegger å lansere PlayStation 5.

Vi har samlet noen av de mest interessante nyhetene, og vil fortsette å oppdatere denne artikkelen etter hvert som vi lærer mer.


PS5 utgivelsesdato

(Bilde: iStockphoto)

Flere kilder har fortalt spillnettstedet boksen min at den neste Sony-konsollen ikke vises før minst i 2020.

Siden rapporterer: «To personer sa at de var direkte kjent med planene for Sonys nye konsoll. Disse to personene fortalte meg begge at det er usannsynlig at den neste PlayStation kommer ut i 2019, enn si 2018, selv om de var nøye med å være tydelige på at disse planene alltid endrer seg.'

joker film utgivelsesdato uk

En lansering i 2020 vil gjøre den nåværende PlayStation 4 til rundt 7 år gammel - selv om den har blitt slanket og slått opp i form av PS4 Slim og PS4 Pro siden lanseringen i 2013.

For øyeblikket har Microsoft et forsprang på Sony når det gjelder råkraft med Xbox One X – og det er muligens grunnen til at det japanske selskapet holder planene flytende.

Med nyheten om at Sony ikke planlegger å delta på E3 2019, men i stedet holde sine egne arrangementer, har det vært noen spekulasjoner om at vi kan se en kunngjøring neste år, kanskje til og med en overraskende lansering på slutten av 2019.

For de siste showene har selskapet trukket seg unna å ha en tilstedeværelse på spillutstillingen, og foretrekker å være vertskap for off-site presentasjoner under arrangementet. Å fjerne seg helt fra E3 antyder at de kanskje har en stor avsløring planlagt og ønsker å unngå at nyhetene blir feid opp med kunngjøringer fra rivaler.

PS5 pris

Den nye Playstation 4 og Playstation Pro

Nye PlayStations annonsert

Prisen på PlayStation 5 vil til slutt avgjøres basert på hvilke komponenter Sony er i stand til å legge i den. Det er fortsatt ikke noe å si hvor mye minne eller hvilken type prosessor som vil være inne i det nye systemet.

Men gitt den intense konkurransen, vil ikke Sony prise det for høyt av frykt for et tilbakeslag – noe de opplevde med PlayStation 3 i 2007, som ble lansert til £425.

En utdannet gjetning vil sette PlayStation 5s prisklasse et sted mellom £450 og £550. Microsofts Xbox One X tipper for øyeblikket prisskalaen til £450.

mike parry jim hvit

Planlegger Sony noen håndholdte enheter?

Sony planlegger ikke flere håndholdte enheter som skal kjøre sammen med PS5. PS Vita avslutter produksjonen i Japan. Det er ikke satt til å skje med det første, men vil bli ferdig innen slutten av året.

Det betyr ikke at det ikke kommer flere spill, men det markerer slutten på den håndholdte 'testen' av Sony.

Sony har sagt at det ikke er flere planer om å lage en oppfølging av PS Vita, det betyr at PS5 ikke vil ha en Nintendo Switch-form som ligner på hverandre – og det betyr også at det ikke er håndholdt støtte for PS5 slik det er nå.

Senior VP for Sony Interactive Entertainment fortalte Famitsu , som talte på TGS, sa: 'Vi har for øyeblikket ingen planer om å kunngjøre en ny håndholdt enhet.

Når det gjelder PlayStation Vita, vil vi fortsette produksjonen gjennom 2019 i Japan. Forsendelsen avsluttes.

PS5-spesifikasjoner

Playstation VR

Playstation VR (Bilde: Sony)

Vi kjenner ennå ikke spesifikasjonene til PlayStation 5, men kan ta det innvendige til Xbox One X som en god grunnlinje.

Microsoft har hoppet inn med en åttekjernebrikke som yter på 2,3 GHz. Det er også en dedikert 1,17 GHz grafikkprosessor som kan støtte full 4K UHD-grafikk. Alt dette er sikkerhetskopiert av 12 GB GDDR5 RAM.

Så selv om det er radiostillhet fra Sony om hva som sannsynligvis vil være inne i den neste konsollen, kan du være ganske sikker på at den vil være på nivå (om ikke bedre enn) det Xbox tilbyr akkurat nå.

Patenter innlevert av Sony refererer til 'remastering ved emulering', noe som antyder muligheten for PS5 bakoverkompatibilitet med PS4-spill og kanskje utover. Gitt hvor vellykket bakoverkompatibilitet har vært på Xbox One – og hvordan fraværet på PS4 har skuffet mange spillere – ville dette være et logisk trekk for Sony.

Vi vil også følge med på hvordan PC-spillmarkedet endrer seg i løpet av de neste seks månedene for å ha en ide om hva slags kraft som vil bli inkludert i neste generasjon hjemmekonsoller.

Playstation 4 Pro

Hva med en rivaliserende Xbox?

Det er allerede arbeid i gang for en rival - med Xbox som forventes å lansere en ny konsoll samtidig med PlayStation.

AMDs president og administrerende direktør Lisa Su avslørte nylig at AMD er involvert i både PS5s og Xboxs Project Scarlett.

'Vi jobber med både Sony og Microsoft på konsoller,' sa hun. 'De har begge sin spesifikke hemmelige saus som vi hjelper dem med.'

Kan Microsoft se på Cloud Gaming, og er det det AMD er involvert i?

hva betyr 1211

Hva med PlayStation Network?

Det går også rykter om at Sony gjør endringer i PlayStation Network i forkant av PS5-utgivelsen.

PSN slik det er for øyeblikket er ikke problemfritt – og det er noe Sony vil forbedre.

PS Plus-abonnementstjenesten er helt klart en del av Sonys fremtidsplaner og noe de vil bygge videre på.

Håpet er at de vil tilby en PSN-oppgradering med PS5.

Det er ingen faktisk informasjon ennå, selv om Windows Central-teamskribent Jez Corden har antydet at det jobbes med en stor infrastrukturoppdatering.

Sony forventes ikke å komme med en kunngjøring i 2018 i forhold til deres maskinvarelinje, så forvent ikke mange flere detaljer.

Det kan til og med ta til 2019 før flere nyheter blir utgitt.

bbc sport fotball mobil

Hva fansen vil ha fra PS5

Med tanke på hva folk vil ha i Sonys neste generasjons konsollfans har fans bedt om en elegant design, men med oppgraderingene til prosessoren og grafikkbrikken kan konsollen ende opp med å bli litt mer klumpete i begynnelsen.

Fans har også etterlyst et PSVR 2-hodesett for den nye konsollen.

Patenter for en ny PSVR-kontroller er allerede funnet, så det kan være en del av en ny headsetlansering.

For den faktiske kontrolleren forventer du samme type Dual Shock-design som vi har sett før.

Bakoverkompatibilitet er en annen må-ha, med PS Plus-abonnementstjenesten som tilbyr BC-spill.

Det store spørsmålet er om Sony vil gi ut mer enn én konsoll. En for bedre spesifikasjoner, og en for en lavere kostnad.

PS5-spill

PlayStation 4 2016

Som med prisen, er spill en litt ukjent mengde for øyeblikket. Men hvis Sony følger en iterativ oppdateringsprosess, er det sannsynlig at PS4-spillene dine vil fortsette å fungere på PS5.

Sony har en rekke førstepartsfranchiser som den kan ta med på PS5, så du kan forvente neste generasjons oppfølgere fra slike som Horizon: Zero Dawn, Gran Turismo og muligens til og med Uncharted.

Tredjeparts juggernauts som Grand Theft Auto, Call of Duty og FIFA kommer garantert til å dukke opp.

Virtual reality-fans kan også være trygge på at Sony vil gjøre VR til et viktig salgsargument for den nye konsollen.

[data-redesign-embed]' data-priority='1' data-rec-type='WhatsHot' data-source='https://recommendations.data.tm-awx.com/fallback/mostReadChannel' datatelling ='3' data-display='list' data-numbered='true'>Mest leste
Ikke gå glipp av