Fotografens åpne brev til Taylor Swift går VIRAL - stjernen sprengt som hyklerisk etter Apple row

Kjendisnyheter

Horoskopet Ditt For I Morgen

Jason, til venstre, smalt med Taylor



Et fotografisk åpent brev til sangeren Taylor Swift som beskyldte henne for å være 'HYPOKRITISK' etter at hun hadde rant på Apple for å utnytte artister, har blitt viral.



Frilans Jason Sheldon uttaler at alle fotografer som tar bilder av popstjernen er tvunget til å gi opp opphavsretten sin - og gi henne ubegrenset bruk av bildene sine GRATIS.



Svaret hans på Junction 10 Photography -bloggen hans kommer etter at Taylor Swift skrev et åpent brev til Apple som ga henne grunner til å nekte å tillate albumet hennes 1989 å bli inkludert i deres nye musikkstrømmetjeneste.

Hun klaget over at Apple Music ikke ville betale forfatterne, produsentene og artisten i løpet av en tre måneders gratis prøveperiode for de som registrerer seg for tjenesten.

Taylor Swifts brev til Apple Music

Taylor Swifts brev til Apple Music



Men Jason, som frilanser for nasjonale aviser, antyder at hun ikke er annerledes enn Apple.

Han har lagt ut kontrakten alle fotografer må signere før de fotograferer konsertene hennes, som sier at hun får 'gratis og ubegrenset bruk' av arbeidet sitt 'over hele verden, for alltid.'



Dette betyr at etter at en fotograf har tatt bildene, kan han bare prøve å selge dem en gang til avisene, og deretter miste alle rettigheter til dem, mens hun deretter kan bruke bildene til sine egne markedsføringsformål gratis.

Han uttaler: 'Nå .. tilgi meg hvis jeg tar feil, men hvis du tar punkt 2 og 3 i kontrakten (som er gitt til fotografer som må godta disse vilkårene før de får lov til å gjøre jobben sin med å fotografere deg for redaksjoner), ser det ut til å være et fullstendig rettighetsgrep og krever at du får gratis og ubegrenset bruk av arbeidet vårt, over hele verden, for alltid.

Taylor Swift

Taylor Swift i et av hennes konsertbilder (Bilde: PA)

'Du sier i brevet ditt til Apple at & apos; Tre måneder er lang tid å bli ubetalt. & Apos; Men du virker glad for å begrense oss til å bli betalt én gang, og aldri kunne tjene på arbeidet vårt igjen, mens du gir deg rettighetene til å utnytte arbeidet vårt til din fordel i all evighet.

'Hvordan er du annerledes enn Apple? Hvis du ikke liker å bli utnyttet, er det flott ... kom med en stor uttalelse om det, og du vil ha min støtte. Men hva med å sørge for at du ikke er skyldig i den samme taktikken før du snakker med noen andre?

'Fotografer må også tjene til livets opphold. I likhet med Apple har du råd til å betale for fotografier, så vær så snill å slutte å tvinge oss til å overlate dem til deg mens du forhindrer oss i å publisere dem mer enn en gang. '

Han antyder at fotografer er for redde til å si ifra om disse kontraktene i tilfelle de blir svartelistet av ledelse og PR -selskaper.

Calvin støttet kjæresten sin

Han legger til: 'Det er hundrevis av profesjonelle konsertfotografer som ikke nyter den sikkerheten .. de har ikke den stemmen du gjør, og de har ikke den offentlige gunsten du har når det gjelder å kreve rettferdige rettigheter for arbeidet deres, og de har en mye høyere risiko for å bli forhindret fra å jobbe i fremtiden, ikke bare på showene dine, men ethvert show som er forbundet med samme promoter, arena, PR eller administrasjonsselskap. '

Taylor Swift oppfordrer senere Apple til å endre politikken slik at artistene får betalt for musikken deres - noe de nå har gjort - og Jason oppfordrer henne til å gjøre det samme for fotografer.

Jason legger til: 'Med all respekt for deg også, Taylor, kan du gjøre det riktige og endre fotopolicyen din. Fotografer ber ikke om musikken din gratis. Ikke be oss om å gi deg markedsføringsmateriellet ditt gratis. På tide å slutte å være & apos; Mean & apos ;. '

Andre fotografer har rost brevet hans.

Ya Boi skrev på nettet: 'Love it! - Jeg får et skjema for Miss Swift omtrent som det som er vedlagt, veldig snart, forhåpentligvis er det endret! '

Jonathon Butlet la til: 'Din er en enkel løsning. Samme som hennes var. Du nekter bare å jobbe med showene hennes. Akkurat som hun nektet å legge ut musikken gratis. Samme eksakte ting. Hvis du ikke skyter bildene, blir du ikke ranet. '

En talsperson for Taylor i Storbritannia sa: Standard fotograferingsavtale har blitt feilaktig fremstilt ved at det tydelig sier at enhver fotograf som fotograferer Verdensreisen i 1989 har mulighet for videre bruk av nevnte fotografier med ledelsens godkjennelse.

'En annen tydelig feilaktig fremstilling er påstanden om at opphavsretten til fotografiene vil være hos andre enn fotografen - denne avtalen overfører ikke opphavsretten til fotografen. Hver artist har rett til og bør beskytte bruken av navn og likhet.

Se Også: