Folk sier Theresa Mays siste plan høres ut som noe Star Wars 'keiser Palpatine kan komme på

Politikk

Horoskopet Ditt For I Morgen

Theresa May måtte erklære undtagelsestilstand & apos; for å oppfylle sitt løfte om å rive opp menneskerettighetsbeskyttelsen.



Og folk begynner å tro at alt dette høres litt kjent ut.



Fru May truet med å bytte & apos; menneskerettighetslover for å gjøre det lettere å deportere terrormistenkte.



Og i dag sa arbeids- og pensjonssekretær Damian Green at det ville være mulig å midlertidig trekke seg fra visse aspekter ved internasjonal menneskerettighetsbeskyttelse gjennom en prosess som kalles 'unntak'.

Storbritannia er bundet av den europeiske menneskerettighetskonvensjonen, undertegnet av Labor i menneskerettighetsloven.

Konvensjonen tillater stater å midlertidig trekke seg fra å beskytte visse aspekter ved menneskerettigheter - men ifølge a Faktablad for European Court of Human Rights , for å gjøre det krever at de erklærer en 'unntakstilstand'.



Den sier at 'nasjonens liv' må være truet.

Fru Mays løfte om å svekke menneskerettighetene ble møtt med tordnende applaus fra støttespillere.



Men nesten så snart hun var ferdig med å snakke, begynte mange mennesker på nettet å legge merke til noen likheter med en viss forsiktig populærkultur.

De fleste refererte den samme ...

Og Star Wars er ikke det eneste dystopiske science fiction -folket som tar opp ...

Så hvordan skulle dette egentlig fungere?

(Bilde: Getty)

I følge EMK -faktabladet vil den britiske regjeringen måtte erklære en unntakstilstand for å trekke seg fra visse aspekter av menneskerettighetsreglene.

Dette har nylig blitt gjort av Frankrike, og tidligere av Storbritannia etter angrepene 11. september i 2001 for å pågrepe terrorsiktede på ubestemt tid i Belmarsh fengsel.

Faktabladet sier: 'Retten til unntak kan påberopes bare i krigstid eller andre offentlige nødssituasjoner som truer nasjonens liv'

Og forhindrer menneskerettighetslovene oss i kampen mot terrorisme?

Ikke i den grad Theresa May påstår.

Labour Keir Starmer sier talen hennes i går kveld var en distraksjon.

Han sa: 'Det er ingenting i menneskerettighetsloven som hindrer effektivt å bekjempe terrorisme. Jeg kan si det med denne autoriteten. Jeg var direktør for offentlig påtale i fem år. Jeg har jobbet veldig tett med sikkerhet og etterretningstjenester, og vi har tiltalt veldig, veldig alvorlige kriminelle, og menneskerettighetsloven kom ikke i veien for det vi gjorde.

rosie jones joe wicks

Og det er verdt å huske på at Theresa May ikke har en god oversikt når det gjelder å fortelle sannheten om at menneskerettighetsloven kommer i veien.

I 2011 kom hun med den helt falske påstanden om at Storbritannia hadde blitt forhindret i å deportere en ulovlig innvandrer fordi han hadde en kjæledyrskatt.

Se Også: