Folk som kjøper kjæledyr under lockon av coronavirus har blitt lurt ut av £ 280 000

Dyr

Horoskopet Ditt For I Morgen

Hundrevis av mennesker som ønsker å hente et kjæledyr under lockdown blir lurt i stedet(Bilde: Getty)



Personer som ønsker å kjøpe kjæledyr under koronavirus -lockdown har blitt lurt ut av mer enn £ 280 000 de siste to månedene, ifølge Action Fraud.



Og etterspørselen etter kjæledyr har aldri vært høyere, og kjæledyrforsikringsleverandører har sett en økning på 78% i antall mennesker som registrerer nye dyr.



Men risikoen er også høy - med oppdrettere som ofte ber om innskudd på hundrevis av pounds.

ufc 244 britisk tid

Disse to faktorene har sett at 669 mennesker taper 282 686 pund mellom dem i mars og april, etter å ha satt ned innskudd for kjæledyr de har sett annonsert på nettet.

Å kjøpe et kjæledyr kan være mer komplisert enn du tror (Bilde: E +)



Annonser ble lagt ut på sosiale medier, generelle nettsalgsnettsteder og også spesifikke kjæledyrplattformer.

Action Fraud sa at kriminelle som legger ut disse annonsene, for kjæledyr som kattunger og valper, ikke har dyr å selge, og vil be ofrene sette et depositum for kjæledyret for å sikre kjøpet.



De bruker utbruddet av Covid-19 og begrensninger for sosial distanse som en grunn til at offeret ikke kan komme og se dyret først, eller plukke det opp.

Etter den første betalingen vil flere og flere midler bli bedt om å dekke forsikring, vaksinasjoner og levering av kjæledyret.

Action Fraud har mottatt rapporter om denne svindelen fra folk over hele Storbritannia - med en økning i rapporter som skjedde i april da 524 rapporter ble registrert.

Pauline Smith, leder for Action Fraud, sa: 'Det faktum at kriminelle til og med vil utnytte en internasjonal krise, som den vi befinner oss i nå, for å ta uskyldige menneskers penger er spesielt grusomt. Men dessverre, ettersom vi bruker mer tid på nettet og blir tvunget til å tilpasse oss en ny livsstil, vil det oppstå muligheter for kriminelle til å begå svindel.

'I disse enestående tider kan det virke ganske troverdig at du må betale et depositum for et kjæledyr, og at du ikke ville kunne se dyret i virkeligheten først. Vi vil imidlertid oppfordre deg til å tenke deg godt om før du overfører penger - kjenner du og stoler på denne personen? '

Paula Boyden, Hunder Trus t Veterinærdirektør, sa: Vi kan være midt i en global pandemi, men disse lurige selgerne vil fortsatt bruke hvert triks i boken for å lure intetanende hundeelskere ut av sine hardt opptjente penger.

Virkningen på familier kan være ødeleggende, og vi har sett mange eksempler på denne grusomme praksisen.

Dessverre er det altfor lett å bli hundfisket. Hvis det er riktig tidspunkt for deg å skaffe en hund, identifisere en Kennel Club Assured Breeder, eller finne en oppdretter gjennom personlig anbefaling, må du alltid se en valp samhandle med moren sin, selv om det er over en videosamtale, still mange spørsmål, og be om å få se viktige papirer, for eksempel en valpekontrakt. Hvis du er i tvil eller hvis det føles for godt til å være sant, så vanskelig som det kan være, gå bort og rapporter selgeren.

Potensielle dyreeiere blir dratt av (Bilde: Getty Images)

En uttalelse fra RSPCA sa: 'Dessverre har vi undersøkt mange kriminelle gjenger som er villige til å utnytte dyr for å tjene penger, og nå, i denne tiden av internasjonal krise, vil de prøve nye triks for å tjene penger og lure offentligheten.

'Vi vil oppfordre alle som tenker på å få et nytt kjæledyr til å tenke lenge over om de kan ta vare på det dyret, ikke bare nå, men inn i fremtiden når restriksjonene oppheves og deres livsstil blir mer opptatt. Hvis folk bestemmer seg for at det er riktig tidspunkt å skaffe seg et kjæledyr, vil vi alltid oppfordre dem til å vurdere å adoptere i stedet for å kjøpe et dyr.

'Vi har fremdeles tusenvis av dyr i vår omsorg for øyeblikket, og vi har startet gjenoppliving av noen dyr i England med strenge tiltak for å holde våre ansatte og publikum trygge.

'Alle som er bekymret for en oppdretter eller selger, bør gå bort og kontakte lokalrådet og RSPCA på 0300 1234 999.'

Les mer

Coronavirus og pengene dine
Hvordan få en 3 måneders boliglånspause Ferie refusjon etter reiseforbud Arbeid hjemmefra BT og Sky Sport refunderer

Action Fraud foreslår følgende tips for å beskytte deg mot svindel:

  • Gjør din forskning - Før du kjøper på nettet, enten det er kjæledyr eller andre kjøp, må du slå opp anmeldelser for nettstedet eller personen du kjøper fra. Hvis du fortsatt ikke er sikker, kan du spørre en pålitelig venn eller et familiemedlem om råd.

  • Stol på instinktet ditt - Hvis du ikke fysisk kan gå for å se dyret personlig, kan du be om en videosamtale. Hvis selgeren avviser, kan du utfordre dem på hvorfor. Hvis du har mistanke, ikke gå videre med kjøpet.

  • Velg betalingsmåten din klokt - Hvis du bestemmer deg for å fortsette med kjøpet, kan du prøve å unngå å betale med bankoverføring, da det kan gi deg liten beskyttelse hvis du blir utsatt for svindel. Vurder i stedet å bruke et kredittkort eller en betalingstjeneste som PayPal.

Hvis du tror du har blitt offer for en svindel, må du kontakte Action Fraud så snart som mulig.

Se Også: