Folk blir jaget av inkassoer etter å ha brukt 'kjøp nå, betal senere' for å kjøpe klær

Gjeld

Horoskopet Ditt For I Morgen

Stort nedslag i kjøp nå, betal senere firmaer som Klarna ettersom briter blåser 2,7 milliarder pund i året

Kritikere hevder at plattformene lokker folk til gjeld - og statistikken viser det samme



james acaster mr bean

En av fire unge mennesker som har brukt en «kjøp nå, betal senere» -plattform det siste året, sliter nå med å betale for mat, husleie og viktige regninger som følge av tilbakebetalinger.



Rapporten fra Citizens Advice fant at halvparten av 18-34-åringene som brukte betalingsalternativet gjorde det uten å innse det, og en av tre angrer på det.



Andre sier at de blir jaget av inkassoer til tross for at de ikke skjønte at de tok opp lån.

Nettkjøperen Sharonjit sa at hun har blitt oversvømmet med samtaler fra inkassoer det siste året, til tross for at hun prøvde å kansellere bestillingen hennes på nettet.

32-åringen brukte et kjøp nå, betal senere firma for å betale for de nye klærne sine på avbetaling.



Jeg har vært lei av samtaler, e -poster og brev fra en inkasso - alt for å kjøpe klær på nettet, sa hun.

Har du problemer med å kjøpe nå, betale senere leverandør? Hva er dine tanker? Ta kontakt: emma.munbodh@NEWSAM.co.uk



Stort nedslag i kjøp nå, betal senere firmaer som Klarna ettersom briter blåser 2,7 milliarder pund i året

Alternativene er tilgjengelige på hundrevis av forhandlernettsteder - fra Asos til Halfords (Bilde: Georg Wendt / dpa)

Hun mottok ikke varene og kansellerte derfor betalingen til firmaet mens hun ventet på at problemet skulle løses av forhandleren.

Hun sa: Det hele har vært så stressende. Jeg er konstant på spissen. Jeg har nettopp blitt lei for samtaler, e -poster og brev fra en inkasso - alt for å kjøpe klær på nettet.

Firmaet sa at de henviste meg videre til noen, og jeg ante ikke at det var en inkasso. Jeg hadde ingen anelse om at Kjøp nå Betal senere kan påvirke kredittpoengene mine.

Amazon svart fredag-salg 2019

Sharanjit sa at det føltes som så snart noe gikk galt, vasket de hendene av meg.

Kjøp nå, betal senere blir ofte annonsert i online kassa som en enkel måte å dele eller forsinke betalinger på varer som klær eller elektronikk, med insentiver som at det er ‘rentefrit’.

Men Citizens Advice advarte om at det kan være en glatt skråning for mange mennesker.

India Reynolds

Det utgjorde milliarder i 'off the record' & apos; gjeld (Bilde: instagram.com/lovefromreyn)

Totalt sett har 27% av de voksne i Storbritannia brukt disse firmaene i løpet av de siste 12 månedene, og økte til 37% av funksjonshemmede og 45% av mennesker med psykiske problemer.

phil vickery rugby vekttap

Den gjennomsnittlige personen tilbakebetalte £ 63 i måneden.

Imidlertid fortalte 5,7 millioner som har brukt det det siste året veldedigheten at de ikke syntes det var 'skikkelig lån' og 6 millioner forsto ikke helt hva de meldte seg på.

Av de som sliter, sa en fjerdedel at de angrer på å betale med disse plattformene, med de vanligste årsakene til å bruke mer enn de har råd til, og betale mer enn de forventet.

Og tilbakebetalinger er ikke det eneste problemet med tre av ti kjøp nå, betal senere brukere og si at de har blitt belastet et gebyr de ikke forventet.

Millioner bruker kjøp nå, betal senere tjenester som drives av Klarna for å spre betalinger uten å betale renter

Bekymringsfullt kan kjøpere inngå flere avtaler med forskjellige leverandører, og det er ingen sjekk til rimelige priser - noe som betyr at ingen sjekker at du har råd til gjelden først (Bilde: Alamy)

Citizens Advice sa at nettstedene burde tilby klarere vilkår og betingelser i kassen for å sikre at kjøpere ikke oppfordres til å bruke mer enn de har råd til, og forbedre sjekkene til rimelig pris.

Administrerende direktør i Citizens Advice, Alistair Cromwell, sa: Kjøp nå, betal senere lån kan være som kvikksand - lett å uforvarende gli inn i og mye vanskeligere å komme seg ut av.

femstjerners hotell ashley

Det burde ikke være mulig for folk å registrere seg for kreditt uten å innse, og det faktum at dette skjer så ofte, signaliserer at en drastisk overhaling er nødvendig.

Sarah Coles, finansanalytiker ved Hargreaves Lansdown, sa at kundene må være klar over de 'skjulte farene'.

'Det faktum at denne lånet er rentefrit, gjør at det føles tryggere, men det er iboende farer. Færre sjekker på låntakere betyr en større risiko folk tar på seg gjeld de ikke vil klare. Hvis kjøpere ikke har råd til å foreta betalinger, kan det hende at de må betale for sent betalingsgebyr og begynne å bære restanser. '

Flere store - og mindre - navn opererer nå i det raskt voksende BNPL -markedet, inkludert Klarna, Clearpay og Laybuy. PayPal lanserte en BNPL -tjeneste i fjor.

Bedrifter understreker imidlertid at ikke alle opererer etter de samme standardene.

hva betyr 1234 åndelig

Alex Marsh, britisk leder for et av de mest populære BNPL -selskapene, Klarna, sa: 'Det er nå en rekke kjøp nå betal senere tilbydere i markedet, og funnene i denne rapporten representerer ikke erfaringene fra de mer enn 12 millioner forbrukere som velger å bruke Klarnas rentefrie, gebyrfrie tjenester hvert år.

'Vi gjør det krystallklart for våre forbrukere ved utsjekking at dette er et kredittprodukt, vi utfører en kredittkontroll hver gang de bruker tjenesten vår, og vi er tilgjengelige 24/7 for å støtte det lille antallet kunder som dessverre befinner seg i vanskelighet.'

Andy Harding, administrerende direktør i Storbritannia for rivaliserende Openpay, sa: 'Openpay har aldri drevet en markedsføringskampanje som er spesielt rettet mot unge mennesker, og Openpay er aldri standardbetalingsalternativet i kassen - en praksis som kan føre til at folk bruker BNPL -tjenester ubevisst.'

Registrer deg på NEWSAM Money & s nyhetsbrev for de siste rådene og nyhetene

Fra universell kreditt til permisjon, ansettelsesrettigheter, reiseoppdateringer og nødhjelp - vi har alle de store økonomiske historiene du trenger å vite om akkurat nå.

Registrer deg på vårt nyhetsbrev fra NEWSAM Money her.

Se Også: