Eiendomsmeglere på nettet kontra high street -firmaer: Den billigste og mest effektive måten å selge boligen din for mer

Eiendomsmeglere

Horoskopet Ditt For I Morgen

Det har vært en eksplosjon i nettfirmaer som har lovet å selge boligen din for mindre de siste årene(Bilde: Taxi)



En av fem eiendomsmeglere i high street risikerer å gå ut av drift midt i en vekst i nettselskaper, ifølge tall.



En rapport fra regnskapsfirmaet Moore Stephens hevder at nesten 5000 eiendomsmeglere rundt om i Storbritannia viser tegn på 'økonomisk nød' over bemannings- og overheadkostnader, ettersom provisjonsfrie selskaper fortsetter å spre seg som ild i tørt brann på nettet.



High street-agenter tilbyr unikt en ansikt til ansikt-tjeneste som kan veilede selgeren fra start til slutt.

I bytte mottar de en provisjon - så mye som 2% av salget - som tilsvarer 8 000 pund på en eiendom på 400 000 pund.

Problemet er at et økende antall online eiendomsmeglere nå også lover denne en-til-en-tjenesten-minus provisjonsgebyrene.



I stedet betaler du en fast forhåndskostnad, som ofte er mye billigere. Ifølge Huseieralliansen , dette kan være alt fra £ 495 til £ 1500.

Flott! Bortsett fra det faktum at det i mange tilfeller ikke kan refunderes-så du betaler om huset ditt selger eller ikke, mens det ikke er noen forhåndskostnad i det hele tatt med de fleste high street-agenter.



For å prøve å avklare ting litt, har vi gravd litt dypere i fordeler og ulemper nedenfor for å hjelpe deg med å bestemme den beste måten å selge huset ditt på.

michael fra love island

Avgjørende faktorer for å velge riktig eiendomsmegler

Kilde: Purplebricks

Eiendomsmeglere på nettet - proffene

Eiendomsmegleren PurpleBricks har vokst raskt siden lanseringen i 2014 (Bilde: James Andrews/NEWSAM)

Å bruke en eiendomsmegler på nettet for å kjøpe eller selge en eiendom har raskt blitt en trend i Storbritannia.

På mindre enn 4 år har PurpleBricks blitt den tredje største eiendomsmegleren i landet, og det er ikke det eneste firmaet som vokser raskt.

De lover å spare huseiere tusenvis av pund i forhold til sine motstykker i hovedgaten - men er de virkelig et fornuftig alternativ? Her er fordelene ved å gå online.

  • Det er billigere: Online selgere betaler i hovedsak for markedsføring av eiendommen, ikke tilleggsbetalingen når den selges. Det du betaler er en forhåndsfast, fast avgift - firmaer som HouseSimple vil belaste £ 495, mens andre litt høyere på £ 1000. Dette kan sammenlignes med et provisjonsgebyr i filial - på vanligvis opptil 2% av salget pluss moms.

    Grunnlegger av online agent eMoov , Russell Quirk argumenterer: 'High street provisjonsgebyrer er utdaterte og anti-forbruker, da det ikke er noen reell grunn til at noen som selger for 850 000 pund bør betale mye mer enn noen som selger for 150 000 pund for den samme tjenesten bare fordi eiendommen deres er verdt mer. Disse gebyrene gjør lite mer enn å dekke regningen for en overdreven mengde kontorlokaler i samme hovedgate og flåten med firmabiler som følger med dem. '

    Hus Enkelt legger til at selgerne sparer i gjennomsnitt nesten 6000 pund i gebyrer som følge av prisstrukturen, og oppnår nær 99% av forespurt pris.

    ikke få panikk fars hær
  • Du får en 24/7 service : Internett er alltid åpent, noe som betyr at selgere kan administrere salget når det passer dem. Mange firmaer vil tilby selgeren et online dashbord eller en portal som kan fungere som en personlig assistent/agent.

    Det er også et kundesenter som er tilgjengelig via telefonen. eMoov, som ble lansert i 2010, tilbyr alle selgere et online Hero -dashbord som lar dem spore, oppdatere, arrangere og bekrefte visninger og administrere tilbud på eiendommen deres. Telefonlinjer er også åpne 8.00-20.00 mandag til fredag ​​med kortere timer i helgene.

  • Mange nettagenter tilbyr nå også en ansikt til ansikt-tjeneste å veilede deg fra start til slutt. Online agent Purplebricks tildeler alle selgere som er registrert på systemet sitt til en TrustPilot-vurdert lokal ekspert. Selgere kan møte sin agent og ha kontakt med tilbud, visninger og priser med dem.

  • Frihet til å bruke flere agenter . Vanligvis er det ingen kontraktsperiode online, noe som betyr at du kan instruere andre eiendomsmeglere hvis du ønsker det - selv om gebyrer kan legges til.

    Elliot Castle, grunnlegger av boligkjøpstjeneste Vi kjøper ethvert hjem forklarer: 'I motsetning til de som velger en high street -agent, vil selgere som ønsker å bruke hjelp fra et nettbyrå også ha frihet til å bruke flere agenter. Det er ingen kontraktsperiode med en online eiendomsmegler, noe som betyr at du kan instruere andre eiendomsmeglere hvis du ønsker det.

Eiendomsmeglere på nettet - ulempene

Du kan finne ut at du gjør mye mer arbeid enn du hadde regnet med ... (Bilde: Getty)

  • Du betaler på forhånd: Ulempen med forhåndsavgiften på nettet er at den betales uavhengig av om eiendommen faktisk selger eller ikke.

    Dette betyr at selv om det kan virke billigere ved første øyekast, men hvis salget faller gjennom, kan du fortsatt ende opp av lommen. Noen firmaer lar deg betale ved ferdigstillelse, men dette er fremdeles ikke forhandlingsbart og refunderes ikke.

  • Mangel på konsistens : En telefontjeneste som er døgnåpen, er flott for de som har en travel timeplan, men du vil kanskje snakke med en annen person hver gang, da det egentlig er et nasjonalt telefonsenter.

    The Home Owners Alliance bemerker at det ikke er uvanlig at leverandører må vente på vent i lange perioder før de kan snakke med noen om spørringen sin.

  • Ekstra kostnader bygger opp: Hvis du viser eiendommen din på nettet, er det verdt å merke seg at du kanskje må betale ekstra for profesjonelle bilder og få en planløsning.

    Eventuell ekstra hjelp kan koste deg, så hold øye med den endelige kostnaden, siden du ikke vil betale mer enn du ville gjort med en tradisjonell agent. Det samme gjelder for enhver ettersalgssupport.

    kroppen falt fra flyet
  • Visninger : Med mindre du har blitt tildelt en regional salgsrepresentant, må du vanligvis se visninger selv, så du må være komfortabel med å vise fremmede rundt i hjemmet ditt. Dette kan imidlertid vise seg å være positivt, ettersom det lar deg etablere et forhold til potensielle kjøpere.

    Elliot hos We Buy any Home forklarer: 'Hvis du bruker en online agent for å selge boligen din, må du kanskje gjøre mye av jobben selv. For eksempel, avhengig av hvilken online eiendomsmeglingstjeneste du velger, må du kanskje lage din egen eiendomsannonse, administrere og svare på forespørsler fra kjøpere, arrangere og gjennomføre dine egne visninger, eller forhandle med interesserte kjøpere for å sikre et tilbud. '

  • Etter salgssupport: 'En eiendomsmegler på nettet kan ikke ringe en kjøpers advokat for å fortsette forhandlingene (bare en eiendomspersonell kan gjøre det), noe som kan gjøre kjøpsprosessen mye tregere,' legger Elliot til. Kort sagt, du kan ikke dra nytte av mellommannstjenesten du får gjennom en high street -agent, noe som kan legge stress og tid til salget ditt.

Eiendomsmeglere i High Street: Proffene

Eiendomsmegler

Trygghet og å vite at du ikke trenger å bekymre deg for å se på visninger (Bilde: Getty)

  • Rolig til sinns : På high street får du tilgang til en erfaren agent som kan bygge et forhold til deg og alt om hjemmet ditt. Ofte vil high street -agenter også ha selgere på plass for å fungere som & apos; mellommann & apos; etter at et tilbud er godtatt, inkluderer dette mekling med resten av kjeden og eventuelle advokater i mellom.

    Jeremy Leaf, en eiendomsmegler i Nord-London, sier: 'High Street-agenter har en tendens til å sjekke den økonomiske bakgrunnen til potensielle kjøpere, så vel som detaljer om deres visningshistorie før de avtaler avtaler-og gjennomfører alltid ledsagede visninger. De stiller generelt spørsmål til kjøpere som leverandører kan synes er ubehagelige - for eksempel hva de tjener og hvilken type boliglån som kreves, i tillegg til å utføre hvitvaskingskontroller. '

  • Tillit: I følge britisk eiendomsmegler, Haart , 90% av 2000 mennesker den undersøkte sa at de ville at high street -selskaper skulle fortsette. Paul Smith, selskapets administrerende direktør, sa til NEWSAM Money: 'Folk liker å kunne gå inn i en butikk og snakke ansikt til ansikt til en ekte person, og overlevere nøklene til noen de kan stole på.

    'En high street -agent vil' veterinær 'begge parter, som vil beskytte dem mot svindel og også gi agenten innsikt i hvor alvorlig den potensielle kjøperen er om eiendommen.

    'Forbrukerne vet at de kan stole på erfarne high street -agenter for å få den beste prisen for dem under forhandlingsprosessen og presse salget gjennom ved å hjelpe deg med eventuelle problemer som kan dukke opp, mens online -agenter ikke kan tilby den tryggheten.'

  • Lokalkunnskap : I følge Hvilken? analyse, er 'lokale eiendomseksperter' på nettet ofte lokalisert i et kundesenter som ligger milevis fra eiendommen de selger, mens filialer i hovedgaten i gjennomsnitt er mindre enn to mil unna hjemmene de selger.

    High street -agenter er klar over lokale markedstrender og prisnivåer for området, noe som online -agenter kanskje ikke kan matche.

  • Du betaler bare hvis eiendommen selger : I følge Haarts undersøkelse vil 78% av selgerne heller få en høyere pris for eiendommen enn å betale et mindre gebyr - det står med et high street -firma at du får det du betaler for.

    Jeremy Leaf sier: 'Å betale mye mindre til en nettagent kan være fristende, spesielt for de som har begrensede budsjetter, men kan være en falsk økonomi. Det er bare billigere å bruke nettagenter hvis de klarer å selge - ellers er de bare veldig dyre oppføringssider.

    'High street-agenter hevder å oppnå best mulig salgspris for sine kunder uten forhåndskostnader eller risiko ved å gi høy kvalitet ansikt til ansikt råd om verdi og salgbarhet.

    'De er lovlig forpliktet til å tilby oppreisning via en av tre regjeringsordninger i motsetning til de fleste nettagenter. Provisjon som skal betales til high street-agenter er nesten alltid prestasjonsrelatert, så de har et ansvar for å sikre at et salg blir oppfylt. '

High street -agenter - ulempene

I dag starter huskjøperne sine søk online - ikke i hovedgaten (Bilde: Getty)

  • Koste: Nesten en tredjedel (33%) av oss sier at priser kan gjøre eller bryte vår beslutning om å velge en bestemt agent, ifølge forskning fra Purplebricks.

    Kommisjon gjennom high street -agenter kan være gjennom taket - som kan utgjøre tusenvis, avhengig av prisen på huset ditt og hvor det ligger. Det kommer helt an på om selgeren er villig til å ta risikoen.

    som vant fotballhjelp 2019
  • Folk starter søket sitt på nettet: High street -argumentet er at du har større sjanse for et samlet salg - men det er lite bevis for å bevise dette med økningen i nettsteder som Rightmove og Zoopla.

    I følge Sarah Beeny, grunnlegger av nettstedet for eiendommer Tepilo.com , 98% av menneskene starter sitt eiendomssøk på nettet, og det er publikum som onlineagenten vil målrette mot.

  • Tidspunkt for visninger: Selv om fordelen med high street -agenter er det faktum at de vil administrere visninger for deg, er dette ofte begrenset til deres faste tidsplaner. Dette betyr at hvis noen vil se utenom timer, må du selv se på det, eller det kan ganske enkelt aldri skje.

Emoovs tips for å hjelpe deg med å velge ...

Det er ikke alt svart og hvitt ... (Bilde: E +)

Det er gode og dårlige agenter der ute - både som jobber for online- og high street -firmaer. De beste vil finne den høyeste prisen og de beste kjøperne for hjemmet ditt. Det verste vil fortelle deg at det er verdt mer enn det er å få virksomheten din, og deretter vise noen at de kan få tak i runden.

Og om du går online eller high street, har du mange valgmuligheter.

Så hvordan bestemmer du hvem som velger? eMoov har disse tipsene:

  • Sjekk alltid anmeldelser: Gjør undersøkelser på alle de store anmeldelsessidene, ettersom bare bruk av ett ikke gir en nøyaktig beskrivelse.

    England wales avspark
  • Les alltid alt: Det er gode og dårlige i begge sektorer, men det som er viktig er å lese med liten skrift. Få en gratis uforpliktende verdivurdering og sammenlign den med din egen markedsundersøkelse.

  • Vet hva du betaler for: Sjekk nettstedet/selskapet og bruk sammenligningssider som for eksempel Home Owners Alliance eller Which? for å hjelpe deg med din beslutning og sørge for at du får best mulig service for pengene du betaler.

  • Kvalitet har også betydning: Når du velger en hvilken som helst agent, online eller high street, vil gebyr ofte være en beslutning, men det er kvaliteten på agenten som bør være den avgjørende faktoren. Gjør din forskning for å se om det er noen skjulte anklager eller tilbakeleverte taktikker og klausuler? Er gebyret det det står på tinnet, eller er du bundet til å bruke transporten eller andre tillegg?

  • Ikke tro dem uten bevis: Ikke vær redd for å utfordre agentene til å sikkerhetskopiere sine verdivurderinger og gi deg eksempler på tidligere eiendommer de har solgt nylig som er som dine - så får du en god ide om hvem som har gitt deg et rimelig estimat.

Se Også: