Trenger aldri å betale med en sjekk igjen: Barclays åpner opp en rask 'snap and send' -tjeneste til en million flere briter

Banker

Horoskopet Ditt For I Morgen

Du trenger ikke gå inn i en gren - bare klikk og send



En million flere briter vil kunne betale med sjekker ved å ta et bilde av dem etter at Barclays utvidet sin & apos; bildekontroll & apos; service.



Barclays lanserte en pilotordning i juni 2014 gjennom sin mobilbank -app. I stedet for at forbrukere trenger å besøke banken for å betale med en sjekk på opptil £ 500, kan de betale det inn ved å ta et bilde av det på smarttelefonen.



dronning i kirken i dag

Pengene er deretter tilgjengelige for uttak øyeblikkelig, og det tar maksimalt to virkedager å sjekke om de er satt inn innen 16:00, i stedet for den tradisjonelle seks-dagers perioden for å fjerne en betaling med sjekk.

Sjekk dette

Frem til nå har folk trengt en iPhone for å bruke teknologien, men Barclays gjør nå tjenesten tilgjengelig for kunder med Android -telefoner og iPads .



Så langt har rundt 30 000 Barclays -kunder registrert seg for det mobile sjekkverktøyet på iPhones og nesten 750 000 pund blitt deponert på denne måten siden verktøyet ble lansert for et år siden.

Barclays sa at nesten en million flere kunder, inkludert personer med Android -telefoner og iPads, nå har blitt kontaktet for å invitere dem til å delta i ordningen. Det er opp til kundene å avgjøre om de vil registrere seg.



Flere virksomheter har allerede meldt seg på ordningen. Barclays sa at bedriftskunder er i stand til å skanne og laste opp sjekker ved hjelp av programvare på kontormaskiner eller ved å logge inn på et nettsted. De vil ha umiddelbar tilgang til midlene - men de må vente standard seks dager for å være sikre på at sjekken ikke vil hoppe.

har katter 9 liv

Barclays personlige og bedriftsbankdirektør, Ashok Vaswani, sa: 'Våre kunder har ønsket denne praktiske nye måten å sette inn en av de eldste betalingsmåtene velkommen på.'

Sjekker - overlever mot alle odds

George og Beryl Keates

Ikke ute av moten ennå (Bilde: PA)

kroppen faller ned fra himmelen

Tidligere planer om å drepe sjekker fra 2018 ble droppet for noen år siden etter at betalingsrådet møtte et rop fra parlamentsmedlemmer, små bedrifter, veldedige organisasjoner og pensjonistgrupper, som sa at behovene til millioner av sårbare mennesker ble ignorert.

Barclays har jobbet tett med regjeringen mot målet om å levere en løsning i hele Storbritannia for å kontrollere bildebehandling.

En tidligere regjeringskonsultasjon fant at den tradisjonelle metoden for behandling av kontroller skaper 'forsinkelse og utgifter'.

Når papirsjekker blir betalt til banker, ender de med på en reise rundt i landet, og reiser til clearingsentrene til både banken som samler sjekken og betalingsbanken, slik at sorteringskoder, kontonumre og signaturer kan kontrolleres for bedrageri og for å fastslå at det er tilstrekkelige midler.

I forrige måned bekreftet Lloyds Bank at den var i gang med en ordning som gjør at kundene kan betale med sjekker med smarttelefonen.

Banken sa at den hadde startet en pilot med mer enn 1750 ansatte for å prøve systemet for å betale med sjekker med mobiltelefon.

Se Også: