Nasjonal sms -svindel som kundene bør se etter - hvordan stoppe kriminelle i deres spor

På Landsbasis

Horoskopet Ditt For I Morgen

På landsbasis

Cyber ​​con: Intelligente kriminelle tømmer bankkontoer ved å late som om de er fra offisielle kilder(Bilde: Daily Post)



En smart ny tekstsvindel har rettet seg mot landsdekkende kunder.



I tekstmeldingen, som ser ut som om den kommer fra banken din, blir kundene bedt om å bekrefte uvanlig høye betalinger til pålitelige merker.



I en melding som deles online av Nationwide, viste den et eksempel på den uredelige meldingen, der han ba mottakeren om å bekrefte en 1 976 pund betaling til Apples nettbutikk.

Hackere ber deg deretter om å 'ringe' deres 'svindelforebyggende' nummer - dette er faktisk en direkte linje til dem - der de jobber for å lure deg ut av din personlige informasjon.

Nationwide og Action Fraud oppfordrer bankkunder til å stoppe opp og tenke seg om før du ringer et nummer folk sender deg - ideelt sett bruker du nummeret på kortet ditt eller går online for å søke etter bankens nummer uavhengig av hverandre.



En talsmann for hele landet sa: 'Systemene og prosessene som brukes av finansinstitusjoner som Nationwide, fungerer og stopper mange svindelforsøk - vi lager svindlere og apos; lever hardere, men som en konsekvens kan de nå prøve å kontakte kundene direkte.

'Det er viktig å være årvåken og ta seg tid til å tenke før du deler økonomiske detaljer.



Dobbel bløff: Meldingen, som viser & apos; Landsdekkende & apos; som avsender

En håndfull kunder mottok denne tekstmeldingen og svarte på den, men vi var proaktive, stengte den og kundene mottok refusjon samme dag, sier en talsperson.

'Vi brukte denne svindelen på twitter feed som et eksempel for å oppmuntre kundene til å være årvåkne. Svindel er et bransjespørsmål, og vi ser på kundeopplæring som en nøkkelfaktor for å håndtere det. '

Landsdekkende sier at det nå har presset på meldingene, men hvis du ser det, blir du rådet til å rapportere og kaste det umiddelbart.

Hvorfor vil banken min sende meg en tekstmelding?

Banker bruker ofte telefon- og tekstmeldinger for å verifisere transaksjoner, spesielt når uvanlig høye eller vanlige betalinger flagges av de automatiserte systemene.

En talsmann for hele landet sa: 'Som en del av vår forpliktelse til å forhindre svindel, kan det bli plassert en blokk på kortet ditt hvis vi oppdager en uvanlig transaksjon.

'Vi vil da kontakte deg ved hjelp av vår automatiserte tjeneste for å bekrefte om transaksjonen (e) er ekte. Dette er en rask og enkel måte å enten bekrefte svindel eller fjerne blokken fra kortet ditt. '

Nationwide sier at det er to måter den automatiserte tjenesten kan kontakte deg på:

  • Tekstvarsel

  • Taleanrop

Du vil motta et tekstvarsel som ber deg om å bekrefte om en nylig transaksjon er din. Hvis svaret er & apos; ja & apos ;, kan du svare tilbake til teksten for å bekrefte.

meningsmåling

Har du noen gang falt for en svindel?

0+ STEMMER SÅ LANGT

JAIKKE

Du vil da motta en bekreftelsestekst fra Nationwide, og blokken vil bli fjernet fra kortet ditt. Transaksjonen må kanskje forsøkes på nytt.

Hvis du er usikker på om transaksjonen er din - eller du ikke gjorde transaksjonen, blir du bedt om å ringe Nationwide og snakke med en konsulent.

Hvis du sender et ugyldig svar, vil du motta en tekst tilbake og få muligheten til å sende et gyldig svar.

Hvordan fortelle om en tekstmelding er fra Nationwide

Hvis du er i tvil, ring banken med nummeret på baksiden av kortet (Bilde: PA)

Nationwide sier også at det bare noen gang vil bruke ett av følgende tall for å komme i kontakt med kundene:

Banken vil aldri be brukerne om å ta kontakt via et 0300 -nummer, slik det er gjort i tekstmeldingen.

Hvordan kan jeg se om det er falskt?

Dobbeltsjekk: Se opp for disse ledetrådene, og du vil ikke bli offer (Bilde: Getty)

Vi spurte sikkerhetseksperter på Handlingssvindel for noen råd om hvordan du identifiserer en uredelig tekstmelding, og her er hva de sa:

  • Vær forsiktig før du handler på en tekst eller e -post som ser ut til å være fra leverandøren av finansielle tjenester

  • Sjekk nummeret du blir bedt om å ringe på leverandørenes nettsted - hvis du er i tvil, ring nummeret på kortet ditt

  • Aldri avsløre kortleserkoder over telefonen

    er linda carter gravid i det virkelige liv
  • Avsenderens navn på en SMS kan forfalskes, så selv om SMS -en ser ut til å være fra banken din, men meldingen er uventet eller uvanlig, kan du kontakte dem direkte via telefonnummeret på baksiden av kortet eller kontoutskriften

  • Når du kontakter banken din, ber du om bekreftelse på at de har sendt deg SMS -en før du gir ut noen av dine personlige opplysninger

Jeg vil bekrefte en melding med Nationwide - hvem kan jeg ringe?

    Hvis du har en konto eller sparekonto, kan du besøke din lokal landsdekkende filial eller ring 0800 464 3139 og snakk med en rådgiver.

    Hvis du har et kredittkort, må du kontakte kredittkorttjenestene på 0800 464 3063 .

    Nasjonalt beste tips for å holde deg trygg online og på mobilen

    Online svindel

    Ikke fall for det (Bilde: Getty)

    Intelligente svindlere vil ikke stoppe når det gjelder å fange deg ut - men en rask pause på to sekunder før du logger på den stiplede linjen, eller trykker på & apos; return & apos; på alt kan redde deg fra å bli offer for deres smarte taktikk.

    Uansett hvor du handler eller handler, er det noen viktige tips du må huske på neste gang du mottar en melding, et varsel eller et anrop - selv om du er overbevist om at det er legitimt.

    1. Pass på at det er sikkert

    Før du angir dine personlige eller kortdetaljer, må du se etter:

    • Hengelåssymbolet i vinduet i vinduet. Pass på at hengelåsen ikke er på selve siden, dette vil sannsynligvis indikere et uredelig nettsted.

    • Nettadressen skal begynne med prefikset ‘https: //’, der ‘s’ står for sikker.

    2. Gjør detaljhandelsundersøkelser

    Det er best å handle fra kjente merker, men hvis du vil kjøpe en vare fra et selskap du ikke har hørt om, må du sørge for at du:

    • Les anmeldelser som andre kjøpere har igjen.

    • Spør rundt for å se om noen familiemedlemmer, venner eller kolleger som kan ha brukt det før.

    • Få en nettstedsvurdering fra gratis sjekker som Norton Safe Web (Denne lenken åpnes i et nytt vindu) .

    • Er forsiktig med tilbud som virker for gode til å være sanne.

    Les mer

    Svindel å passe på
    & Apos; fanget farten & apos; svindel Tekstene som ser ekte ut EHIC- og DVLA -svindlere 4 farlige WhatsApp -svindel

    3. Vet når du skal bruke kreditt

    I henhold til § 75 i forbrukerkredittloven kan du betale med kredittkort gratis beskyttelse ved kjøp over £ 100 og opptil £ 30 000 hvis en leverandør bryter kontrakten eller gir en feilaktig fremstilling av varene eller tjenestene du har kjøpt fra dem.

    Du vil kanskje oppleve at det å betale med kredittkort koster litt mer enn å bruke debetkortet ditt, for eksempel når du kjøper fly, så det er lurt å forstå når § 75 gjelder.

    Les mer

    Forbrukerrettigheter
    Dine refusjonsrettigheter i High Street Hvordan klage på et lønningslån Mobiltelefonkontrakter - dine rettigheter Dårlige anmeldelser - hvordan få refusjon

    4. Ikke overdriv offentlig

    Det faktum at mange hoteller, flyplasser og kafeer tilbyr gratis Wi-Fi er en liten luksus som er flott for å sjekke fotballresultatet eller finne et godt sted å spise middag. Informasjonen din vil imidlertid være mindre sikker enn på et hjemmenettverk, så det er best å:

    • Unngå å foreta finansielle transaksjoner og angi passord, kredittkortnumre eller annen finansiell informasjon.

    • Slå av fildeling når du kobler til et offentlig nettverk.

    5. Velg når du vil være direkte

    Unngå å betale for varer via direkte bankoverføring, med mindre du kjenner personen godt eller du kan bekrefte at selskapet er anerkjent.

    6. Vær et passord proff

    Til tross for advarsler fra sikkerhetseksperter, mer enn halvparten (55%) av voksne internettbrukere innrømmer å bruke det samme passordet (Denne lenken åpnes i et nytt vindu) for de fleste nettstedene, ifølge Ofcom.

    Det er fristende å gå for et par lett å huske, for eksempel familiemedlems fødselsdager eller ditt favorittidrettslag, men å holde passordene sterke:

    • Velg et passord som ikke er sporbart for deg, for eksempel din beste venns favorittband eller bestevennens pikenavn
    • Vurder å erstatte bokstaver med spesialtegn og bruke store bokstaver for å gjøre det enda vanskeligere å hacke
    • Velg en setning, sitat eller poesilinje du kjenner godt, og velg den første - eller siste - bokstaven fra hvert ord for å lage et tullord

    • Bli trygg på nettet anbefaler også å unngå stigende eller synkende numeriske sekvenser, dupliserte tall eller lett gjenkjennelige tastaturmønstre (for eksempel 14789)

    7. Ta vare på PC -en

    Kjør oppdatert antivirusprogramvare på datamaskinen for å holde PCen fri for skadelig programvare og andre infeksjoner.

    8. Sjekk utsagnene dine

    Hvis du holder deg oppdatert på utgiftene dine, blir det advarselsskilt før det går ut av kontroll (Bilde: Getty)

    Regelmessig kontroll av kontoutskrifter kan hjelpe deg med å oppdage tegn på svindel tidlig, spesielt ettersom kriminelle ofte foretar et lite uttak eller kjøper for å teste hva de kan komme unna med.

    Les mer

    Svindel å passe på
    & Apos; fanget farten & apos; svindel Tekstene som ser ekte ut EHIC- og DVLA -svindlere 4 farlige WhatsApp -svindel

    Se Også: