Arbeidsgiveren min hevder å ha betalt meg for mye med £ 600 - må jeg betale tilbake?

Minstelønn

Horoskopet Ditt For I Morgen

(Bilde: Getty)



Det er rettferdig å si at en gjennomsnittlig person ville legge merke til hvis de plutselig fikk betalt 2000 pund ekstra - ved en feiltakelse.



Det er et stort nok beløp til å garantere svar på noen viktige spørsmål, for eksempel hvordan og hvorfor.



kan du ta panadol når du er gravid

Men hva om den summen var mye mindre - og hva om du glemte feilen helt?

Dette er den vanskeligheten en arbeider befant seg i denne uken etter at hun tok kontakt med oss ​​over en lønnsfeil.

Louise hadde mottatt sin siste lønnsslipp fra arbeidsgiveren hennes - en kjede i hovedgaten - der hun fikk kontrakt om å jobbe 30 timer i uken.



Før hun mottok det, ble hun informert om at hennes endelige lønn ville omfatte alle utestående feriegodtgjørelser, i tillegg til ytterligere og eventuell datert overtid.

Så da hennes siste lønnsslipp kom, fortsatte hun uskyldig med å bruke den.



Imidlertid, tre måneder senere, kom et plutselig brev fra hennes tidligere arbeidsgiver som hevdet at en revisjon hadde avdekket en avvik på 600 pund i sluttlønnen hennes.

Selskapet opplyste at hun maksimalt hadde to uker på seg til å betale tilbake pengene hun ikke lenger hadde.

Da hun bestred dette, ble hun fortalt at hun ville bli satt på en fast betalingsplan i stedet - som de ville bestemme på hennes vegne. Dette var imidlertid også mye høyere enn beløpet hun hadde råd til å betale tilbake i avdrag.

Louise ble fortalt at hun ville bli stilt for søksmål hvis hun nektet å betale - med at selskapet insisterte på at hun hadde skylden på & apos; og nektet å godta at hun hadde brukt pengene i god tro - og uten inntrykk av at det var en feil.

Kan Louise bli tvunget til å betale tilbake det?

Ansatte må konsulteres om hvordan og når pengene skal tilbakebetales og gi sitt skriftlige samtykke

I Louise tilfelle har arbeidsgiveren dessverre noen rettigheter til å kreve pengene tilbake - men hun har også sterke grunner til å bestride dem.

'Dessverre, hvis du blir feilbetalt for mye av arbeidsgiveren din, kan du bli pålagt å betale pengene tilbake,' forklarer Samantha Jenkins, juridisk rådgiver i Loven .

autentisk reiley stella willis

'Dette er sant selv i tilfeller der arbeidsgiveren innser feilen en gang etter at overbetalingen er foretatt, eller der du siden har forlatt ansettelsen.'

Faktisk, under retningslinjer, har arbeidsgiveren opptil seks år på seg til å be om disse pengene tilbake.

'I henhold til § 14 i arbeidsrettighetsloven 1996, hvor arbeidstakeren forblir i ansettelse, har arbeidsgiver rett til å trekke fra arbeidstakerens lønn for å få tilbake den for mye utbetalte summen.

'I tilfelle den ansatte har forlatt stillingen, og det derfor ikke kan trekkes fra løpende lønn, kan arbeidsgiver kontakte sin tidligere ansatt og be om tilbakebetaling.'

Imidlertid sier Jenkins at arbeidsgiveren uansett må oppføre seg rimelig når han søker om refusjon av lønn. For eksempel, hvis arbeideren er på minstelønn, må de ta hensyn til dette når de bestemmer seg for tilbakebetalingsplanen.

'En arbeidsgiver bør informere den ansatte om beløpet som er for mye betalt, og søke å avtale en refusjonsplan over en rimelig tidsperiode.

'Hvis du nekter eller ikke tilbakebetaler de for mye utbetalte lønningene, kan du oppdage at arbeidsgiveren tar deg til retten. De vil ha seks år fra datoen for overbetaling for å gjøre det. '

Imidlertid sier Jenkins at hvis du trodde pengene var virkelig dine, og du brukte dem i god tro, så har du sterke grunner til å bestride dem - og vinne.

Dette er på grunn av prinsippet om 'estoppel'. Dette dateres tilbake til slutten av 1700 -tallet, og dette er et lovlig håndhevbart prinsipp der hvis to parter opererer på grunnlag av en antagelse, enten antagelsen er sann eller ikke, kan ingen av partene gå tilbake på den antagelsen, uten at det er potensielle skader involvert .

alice in vicar of dibley

Ved overbetaling gjelder estoppel når: arbeidsgiver fikk den ansatte til å tro at de hadde rett til å behandle pengene som sine egne; og den ansatte har endret sine økonomiske forhold i god tro - med andre ord brukt pengene på å tro at det var deres eget; og overbetalingen ble ikke først og fremst forårsaket av den ansattes feil.

'Hvis en arbeidsgiver har overbetalt deg feil ved en feiltakelse over en lengre periode, kan det bli vanskelig for dem å få tilbake lønnen, og du kan ha et forsvar hvis du har mottatt pengene og tror det er riktig beløp og har brukt dem uskyldig som et resultat, forklarer Jenkins.

'Hvis du tror at du har et slikt forsvar, er det lurt å søke juridisk rådgivning i din spesielle sak.'

Louises utfall

Da NEWSAM Money tok kontakt med selskapet, nektet det igjen ansvaret, til tross for at det var en intern feil.

Imidlertid ble den til slutt enige om å avskrive anklagene.

Loven sier i slike situasjoner at bedrifter må handle rimelig med den ansatte, med tanke på at feilen i seg selv var fra deres side og sannsynligheten for antagelse kontra intensjon.

Har du et forbrukerrelatert spørsmål eller problem du vil ta opp? Ta kontakt: emma.munbodh@NEWSAM.co.uk

Se Også: