Morrisons blir det første supermarkedet som helt fjerner plastbæreposer fra butikkene

Plastposer

Horoskopet Ditt For I Morgen

Papirposer vil være tilgjengelige sammen med andre gjenbrukbare alternativer, inkludert snor, jute, bomull og vevbare poser

Papirposer vil være tilgjengelige sammen med andre gjenbrukbare alternativer, inkludert snor, jute, bomull og vevbare poser(Bilde: PA)



Morrisons har blitt Storbritannias første supermarked for å fullstendig forby plastposer i alle butikker.



Kjøpmannen sa at den håper å kutte ned 3200 tonn plast i året ved å fjerne 'posene for livet', etter at plastposer for engangsbruk ble trukket tilbake i 2017.



I stedet vil kundene kunne kjøpe en 30p papirpose som dagligvaren sa var resirkulerbar, vanntett og kan holde opptil 16 kg.

jenson button kjæreste splittet

Papirposer vil være tilgjengelige sammen med andre gjenbrukbare alternativer, inkludert snor, jute, bomull og vevbare vesker, priset mellom 75 p og 2,50 pund. Alternativt kan kundene være sine egne bæreposer.

Morrisons ble det første britiske supermarkedet som rullet ut plastfrie frukt- og grøntområder i 2019

Morrisons ble det første britiske supermarkedet som rullet ut plastfrie frukt- og grøntområder i 2019



Fjerningen av plastposer for livet begynner i Skottland denne måneden, etterfulgt av England og Wales i løpet av det neste året.

Nesten 100 millioner plastposer vil bli fjernet totalt, tilsvarende 1,9 millioner i uken.



David Potts, administrerende direktør i Morrisons sa: Vi har lyttet hardt til kundene våre det siste året, og vi vet at de brenner for å gjøre sitt for å holde plast utenfor miljøet. Å fjerne alle plastposene fra supermarkedene våre er en viktig milepæl i vårt bærekraftsprogram.

Kunder som bestiller shopping på nettet, vil også motta leveringen uten plastposer i tilfeller der bestillingen er pakket i en Morrisons -butikk.

Engangs 5p bæreposer ble fjernet fra Morrisons i 2018, men noen kunder fortsetter å kjøpe 50p plastposer for livet, som regnes som sterkere og tykkere.

Siden 2017 sa Morrisons at den har fjernet og gjort resirkulerbar over 10.000 tonn plast.

Morrisons & apos; poser for livet tar snart slutt

Morrisons & apos; poser for livet kommer snart til en slutt (Bilde: Bloomberg)

hva betyr 744

I 2014 ble 7,6 milliarder poser gitt bort til kundene i Englands syv største supermarkeder, tilsvarende 140 per medlem av befolkningen.

Siden plastposeavgiften ble innført i 2015, har anslagsvis 15 milliarder poser blitt tatt ut av omløp, viser tall fra myndighetene.

Den gjennomsnittlige personen i England kjøper nå bare fire poser i året fra de største supermarkedene, mot 140 i 2014.

dronningens bursdag hedrer 2019

Dr. Laura Foster, sjef for Clean Seas ved Marine Conservation Society sa: Siden introduksjonen av 5p bærepose -avgiften har vi sett en nedgang på mer enn 60% i antall plastposer på Storbritannias strender.

I Skottland, Wales og Nord -Irland gjelder minimum 5p for plastposer for alle forhandlere.

Loven ble først introdusert i Wales i 2011, deretter i Nord -Irland i 2013, før Skottland innførte gebyret for alle bærevesker i 2014.

England rullet ut plastposeavgiften 5. oktober 2015.

Registrer deg på NEWSAM Money & s nyhetsbrev for de siste rådene og nyhetene

Fra universell kreditt til permisjon, ansettelsesrettigheter, reiseoppdateringer og nødhjelp - vi har alle de store økonomiske historiene du trenger å vite om akkurat nå.

Registrer deg på vårt NEWSAM Money -nyhetsbrev her.

Se Også: