Pengeekspert Martin Lewis gir sine beste tips om beste livsforsikring for foreldre

Martin Lewis

Horoskopet Ditt For I Morgen

Portrett av lykkelig familie i hagen til hjemmet sitt(Bilde: Getty)



For et år siden snakket jeg offentlig for første og eneste gang om å miste moren min plutselig, rett før jeg var 12.



Det er den avgjørende tragedien i livet mitt, og selv nå, som en profesjonell kringkaster, stammer jeg gjennom den med smertefulle vanskeligheter.



Jeg gjorde det BBC -intervjuet for å øke bevisstheten om barnets rådgivende veldedighet GriefEncounter.org.uk som jeg stolt er en beskytter av.

Det er et tema som ligger meg nært i hjertet. I en klasse på 30 vil en vanligvis miste en forelder før de blir store.

På toppen av den forferdelige følelsesmessige virkningen er det ofte alvorlige økonomiske konsekvenser.



Likevel spør nye foreldre på TV -showene mine meg aldri om dette, men fokuserer i stedet på hvordan de kan spare for barna sine.

Som foreldre vil ingen av oss tenke oss å ikke være der for barna våre.



gigantiske slange svelger dyrepasser

Tilgi meg, men du må. Så etter at jeg gratulerer dem og svarer, spør jeg dem alltid om de har livsforsikring.

Typer livsforsikring

Livsforsikring er designet for å betale ut et engangsbeløp når du dør, vanligvis enten for å gjøre opp gjeld eller for å gi penger å leve av. Det er tre hovedtyper (andre enn livsforsikringsplaner av investeringstype).

Livsforsikring er designet for å betale ut et engangsbeløp når du dør (Bilde: Getty)

1234 engel nummer kjærlighet

a) Nivåforsikring-dette betaler ut et fast beløp hvis du dør i løpet av en bestemt tid, f.eks. 200 000 pund hvis du dør i løpet av de neste 20 årene. Jo mer dekning du får og jo lengre det er, jo mer koster det.

b) Livsforsikring for boliglån-dette tar sikte på å tømme boliglånet ditt. Så ettersom boliglånsgjelden din faller over tid, så gjør beløpet den betaler ut.

c) Hele livsforsikring - dette handler hovedsakelig om å redusere arveavgifter.

Nivåforsikring er den enkle løsningen hvis du prøver å beskytte husholdningsinntekten din. Siden det betaler ut et fast beløp og det vanligvis er liten tvist om noen har dødd, forutsatt at det er et anerkjent, regulert selskap, er det vanligvis et spørsmål om billigere jo bedre.

Hvis du er singel uten pårørende, trenger du ikke bry deg.

Trenger å vite

1. Målet er å dekke omtrent 10 ganger hovedinntektens inntekt. Målet er å dekke all utestående gjeld (inkludert boliglån hvis du ikke har en egen policy), og sørge for forsørgernes utgifter.

En grov tommelfingerregel er å dekke 10 ganger hovedforsørgerens inntekt - men reduser den med ethvert dødsfall i tjenestedekningen som kan gis av arbeidsgiveren din.

For par, dekk begge foreldrene for samme beløp, som selv om den som døde ikke var hovedinntekteren, kan det da ha en alvorlig effekt på den andres inntektskapasitet.

2. Har du ikke råd til det dekningsnivået? Hvis 10 ganger er for mye, vær realistisk. Regn ut hva du har råd til i stedet, si £ 15 i måneden, og finn det største beløpet du kan få for det.

3. Dekk til barna er ferdig med full utdannelse. Men hold politikken så kort som rimelig for å holde kostnadene nede.

Fire. Fortell om du er en røyker eller har eksisterende forhold. Du vil betale mer ettersom det er mer sannsynlig at du dør i løpet av perioden - men hvis du ikke gjør det, kan politikken ugyldiggjøres.

For par, dekk begge foreldrene med samme forsikringsbeløp (Bilde: Getty)

5. Har du sluttet å røyke siden du fikk en politikk? Hvis du har vært nikotinfri i et år eller mer, forutsatt at du ikke har hatt en medisinsk tilstand siden du mottok polisen-sjekk nå for å se om du kan få en billigere politikk. Reduksjonen på grunn av at du er ikke-røyker kan oppveie det faktum at du har blitt eldre.

6. Skriv det i tillit for å redusere skattekostnadene. Så i stedet for å bli betalt til boet ditt og kvalifisert for arveavgift, betales det direkte til forsørgere. De fleste retningslinjer inkluderer dette alternativet. Hvis du vet hva du gjør, skriver du politikken i tillit til deg selv. Hvis ikke, få råd.

engel nummer 999 betydning

Hvordan få den billigste nivåforsikringen

Dette er lange retningslinjer, så vurder kostnaden over hele løpetiden. Full hjelp er på www.mse.me/lifeinsurance, men i korte trekk ...

Å kjøpe direkte fra forsikringsselskaper er vanligvis dyrt. Sammenligningssider er billigere, men mye av kostnaden er deres provisjon.

Så hvis du vet hva du gjør, kan du betale en rabattmegler som www.cavendishonline.co.uk, www.moneyworld.com og www.money-minder.com. For omtrent £ 25 finner de den billigste politikken og rabatterer provisjonen, og reduserer kostnaden med £ 1000 over hele løpetiden.

Men hvis du er usikker og trenger råd, få det. Bruk en rådgivende megler som www.lifesearch.co.uk og www.lifeassureonline.co.uk eller en uavhengig finansiell rådgiver (IFA), som du finner via www.unbiased.co.uk og www.vouchedfor.co.uk.

Som et sammenligningsside finner de deg en billig politikk og tar provisjon, men her gjør de i det minste mer for det.

Se Også: