Mobil roamingfeil som kan føre til at du betaler £ 50 for et enkelt bilde på ferie

Mobiltelefoner

Horoskopet Ditt For I Morgen

Selv om du bare bruker telefonen til å navigere rundt i en by i noen minutter, vil det koste deg(Bilde: Future Publishing)



Ferierende blir advart om små skriftklausuler som kan føre til at de tar opp hundrevis av pounds i telefonregninger ved hjemkomsten fra land utenfor EU i sommer.



Reisende som besøker Dubai, for eksempel, kan bli belastet så mye som £ 50 for å sende et bilde hjem, ifølge Which ?.



Forbrukergruppen så på kostnadene ved å bruke data på 10 destinasjoner utenfor EU og analyserte hvor raskt vanlige oppgaver kan betale kostnader i utlandet på 13 mobiltelefonnettverk.

coco valentine healey molloy

Undersøkelsen fant at en Virgin Mobile -kunde i Dubai kan bli truffet med en regning på £ 52,70 - leverandørens daglige datakapasitet - for å ta et enkelt bilde.

Spør leverandøren din hva som er dekket og hva som ikke er før du reiser, da du kan kvalifisere deg for billige - eller til og med gratis - tillegg (Bilde: Getty Images)



Alle som har telefonen satt til å automatisk laste opp nye snaps til skyen, kan oppdage at den enkle handlingen å ta et bilde kan resultere i en heftig kostnad.

På samme måte kan Plusnet -kunder som laster opp et enkelt 5MB bilde umiddelbart treffe det daglige datataket på £ 40 på alle de 10 populære destinasjonene som er omtalt i undersøkelsen - inkludert USA, Tyrkia, Mexico, Thailand og Australia.



BT Mobile -kunder vil også risikere å treffe sitt daglige tak på £ 35 ved å ta et enkelt bilde i de fleste av disse landene, selv om dette var den laveste grensen for nettverkene Hvilke? sett på.

rak su navnets betydning

Streaming av en enkelt sang av Glastonbury -headliner Stormzy i Dubai kan sette Virgin Mobile -kunder tilbake med mer enn £ 30 - nok til å kjøpe tre album til en verdi av musikk fra Google Play Music -butikken. Den samme sangen kan koste mer enn 20 pund med Plusnet i Tyrkia og nesten 19 pund med Asda Mobile i USA.

Selv noen få raske blikk på Google Maps for en turist som prøver å navigere seg rundt i en ny by eller et feriested, kan vise seg overraskende dyrt - med Asda Mobile -kunder belastet £ 3,75 for fem minutter i USA og Plusnet -brukere slo med £ 4 for samme tid i Tyrkia.

Hvilken? advarer også om skjult bakgrunnsdatabruk, noe som kan føre til avgifter ettersom apper bruker mobildata til å oppdatere, levere varsler, synkronisere e -post og oppdatere sosiale medier, selv når de ikke er i direkte bruk.

juleferiepakker 2017

For de som ønsker å bruke dataroaming, tilbyr mange nettverk en slags pakke designet for å redusere roamingkostnadene.

Dette er ofte den beste måten å unngå skjulte kostnader, spesielt for folk som forventer å bruke telefonen mye - selv om forbrukerne bør se etter unntak i vilkårene.

En mann som bruker mobiltelefon

Sjonglergang: Studien viser at mer enn to tredjedeler av briter anser seg selv som multi-taskers, og noen bruker en tredjedel av dagen på å prøve å gjøre minst to ting samtidig (Bilde: PA)

Siden 2017 har britiske ferierende dratt nytte av EUs vandring som hjemme -regler - noe som betyr at de kan bruke telefondataene sine uten å pådra seg ekstra kostnader i alle EU -land.

strengt tatt gammel og katya

Det er foreløpig uklart om denne avtalen vil bestå etter Brexit - noe som betyr at turister i Frankrike, Spania og andre feriested kan komme tilbake til enorme mobiltelefonregninger.

Natalie Hitchins, Who ?, sa: 'Turister står overfor å bli rammet av uventede roamingkostnader i sommer - med til og med et enkelt bilde som har potensial til å slå et nøye planlagt feriebudsjett ut av kurs.

'Ferierende bør se på roamingpakker som tilbys av leverandørene før de reiser for å beskytte seg mot stigende kostnader - eller for absolutt trygghet, bør du vurdere å slå av data på telefonen helt.'

Hvordan unngå roamingkostnader

  • Slå på flymodus - Flymodus slår av alle trådløse tilkoblinger, inkludert mobildata. Den kan slå seg av når du slår på en trådløs tilkobling (f.eks. Wifi eller Bluetooth)

  • Sørg for at dataroaming er slått av - noen iPhone- og Android -enheter har en bestemt innstilling der du kan slå av dataroaming

  • Slå av & apos; autosynkronisering & apos; - Søk i innstillingsmenyen for en & apos; synkronisering & apos; side, og sørg for at automatisk synkronisering er slått av, for å forhindre at apper oppdateres i bakgrunnen. Noen enheter lar deg også slå av bakgrunnsdata.

  • Be nettverket om å blokkere dataroaming - de fleste nettverk lar deg blokkere dataroaming.

Se Også: