Millioner av fordeler kan få 1 040 pund tilbake lønn da DWP står overfor High Court på grunn av covid -boost

Universell Kreditt

Horoskopet Ditt For I Morgen

Mer enn to millioner stønadskrav kan få 1 040 pund i etterlønn hvis regjeringen taper en juridisk kamp om det er rettferdig å ekskludere funksjonshemmede fra ekstra Covid -støtte.



Ved starten av pandemien introduserte kansler Rishi Sunak en løft på 20 pund i uken for mer enn seks millioner Universal Credit -krav som sliter på grunn av Covid.



Økningen, som ble beskrevet som en redningslinje, inkluderte imidlertid ikke de på såkalte 'eldre ytelser', hvorav de fleste er funksjonshemmede, syke eller omsorgspersoner.



To mottakere av Employment Support Allowance (ESA) denne uken utfordret denne avgjørelsen for Høyesterett for domstolskontroll.

Universell kredittforhøyelse på 20 pund i uken ble introdusert for å støtte 6 millioner familier som har sett inntektene falle siden mars 2020

Universell kredittforhøyelse på 20 pund i uken ble introdusert for å støtte 6 millioner familier som har sett inntektene falle siden mars 2020 (Bilde: REUTERS)

De sa at det var diskriminerende og uberettiget. Torsdag ble Høyesterett enig i at det uten tvil er ulovlig og vil avgjøre saken senere i år.



Klagerne har bedt om at rettssaken skal bli hørt før slutten av juli 2021.

anton du beke dansepartnere

Til tross for at de hadde tilsvarende rett til 'standardgodtgjørelse' for Universal Credit, ganske enkelt fordi de var i en annen del av systemet, har 1,9 millioner mennesker på ESA vært uten denne økningen de siste 13 månedene.



Krav om inntektsstøtte og arbeidssøkertillegg er også ekskludert.

er vannmålere obligatoriske 2018

Universal Credit erstatter sakte 'eldre fordeler', men prosessen vil ikke være fullført tidligst i 2024 - noe som betyr at regjeringen er klar over millioner av mennesker som fortsatt er i den forrige velferdsstaten.

Hundretusener av mennesker på ESA kan ikke jobbe eller skjerme på grunn av Covid

Hundretusener av mennesker på ESA kan ikke jobbe eller skjerme på grunn av Covid (Bilde: Getty Images)

MP har også hevdet at beslutningen om å ekskludere to grupper mennesker som er i nøyaktig samme situasjon er diskriminerende.

Rt Hon Stephen Timms MP, leder for utvalg og arbeids- og pensjonskomiteen, sa: Det er rett og slett ikke riktig at folk går glipp av støtte bare fordi de tilfeldigvis hevder den 'feil' typen fordel .

William Ford, advokat ved Osbornes lov , som representerer fordringshaverne, sa: Vi forfølger denne juridiske utfordringen basert på antagelsen om at pandemien betyr at de som er avhengige av grunnleggende godtgjørelser, står overfor høyere grunnleggende levekostnader, og til tross for at de er veldig like, får bare noen av dem en Covid -spesifikk løft for å dekke disse kostnadene.

Denne urettferdigheten krever en forsvarlig begrunnelse, særlig ettersom nesten 2 millioner funksjonshemmede blir uforholdsmessig påvirket av denne beslutningen og pandemien generelt. Så langt har regjeringen ikke klart å gi noen objektivt verifiserbar grunn til forskjellen i behandling av mennesker under i hovedsak identiske omstendigheter.

En talsperson for DWP fortalte The NEWSAM: Det har alltid vært slik at fordringshavere på eldre fordeler kan gjøre krav på Universal Credit hvis de tror at de vil ha det bedre.

betydningen av 777 nummer

Helen Barnard fra Joseph Rowntree Foundation, sa 'alle bør ha tilgang til et sterkt trygdesystem som beskytter dem mot skade når de sliter med å holde seg flytende.'

Hun la til: Funksjonshemmede og omsorgspersoner står allerede overfor en større risiko for fattigdom, så det kan ikke være noen begrunnelse for å tilby dem mindre støtte enn folk som krever Universal Credit rett og slett fordi de er i en annen del av systemet.

Diskriminering har ingen plass i vårt trygdesystem, og hver dag vi unnlater å handle, undergraver den offentlige tilliten og intensiverer motgang. Ministrene må rette opp denne urettferdigheten ved å raskt øke utvidelsen på 20 pund til eldre fordeler.

Registrer deg på NEWSAM Money & s nyhetsbrev for de siste rådene og nyhetene

Fra universell kreditt til permisjon, ansettelsesrettigheter, reiseoppdateringer og nødhjelp - vi har alle de store økonomiske historiene du trenger å vite om akkurat nå.

Registrer deg på vårt NEWSAM Money -nyhetsbrev her.

Se Også: