Mikel Artetas 'lide'-innrømmelse gjør gleden med Arsenal-stjerner klare etter åpningsseieren

Nyheter

Horoskopet Ditt For I Morgen

Mikel Arteta berømmet spillerne sine etter å ha innrømmet at de ble tvunget til å 'lide' for sin første seier for sesongen.



Gunners-spissen Gabriel Martinelli scoret det første målet i 2022/23-kampanjen, og de reisende fansen avsluttet kvelden med å synge: «Vi er i toppen av ligaen.»



Det kom etter Arsenal besto en streng eksamen på Selhurst Park da Gabriel Jesus strålte på sin debut og den franske forsvarsspilleren William Saliba var enestående med kampens mann i forsvaret.



Arsenal-sjef Arteta, som nøt sin 50 Premier League seier som manager, sa: 'For å vinne her, må du lide - vi har gjort det og det er en del av mentaliteten vi ønsker å bygge, å komme til steder som dette og vinne.

«Det viktigste er å vinne den første kampen, bygge selvtillit og momentum, og så kan du snakke om ting vi må forbedre – det var ganske mange i dag, for å være ærlig.

«Du trenger den rette balansen, for hvis du kommer til kort når det gjelder fysiskhet i dette spillet, kommer du til å bli utsatt. Å ha spillere bakerst i riktig størrelse er veldig viktig i slike kamper.



som vant bb 2013

«Det er motstandskraften vi trenger for å vinne fotballkamper og se dem gjennom. Aaron Ramsdale gjorde det utrolig bra fra en-mot-en og vant kampen for oss.'

Arteta reserverte spesiell ros til Saliba, som to år etter å ha signert for Gunners og tilbrakt et par år på utlån, gjorde en vinnerdebut.



'Saliba var suveren i kveld. La ham spille og la ham utvikle seg. Vi hadde en plan for ham før vi ønsket å avsløre ham, og han viste hvor god han er som forsvarer.'

 Saliba satte så vidt en fot feil på Selhurst Park
Saliba satte så vidt en fot feil på Selhurst Park ( Bilde: PA)

Arteta berømmet også Jesus for hans rolle i åpningsmålet fra en dødball: «En av dødballtrenerne laget rutinen for det første målet, og vi øvde på det i går.

'Gabriel Jesus har fryktfaktoren: han er alltid på skulderen din, han står aldri stille, han beveger seg alltid og han er så skarp. Han har intuisjonen til å få ballen fra deg, så det er vanskelig for forsvarere.»

Krystallpalass Manager Patrick Vieira la til: 'Fra de små sjansene du skaper, må du score mål. Vi spilte bra til tider, men du må ta sjansene dine når de kommer - spesielt mot et lag som Arsenal.'

Se Også: