Metalldetektoren snyder bonden etter å ha funnet £ 15 000 gullmynter i feltet

Uk News

Horoskopet Ditt For I Morgen

PC David Cockle(Bilde: East Anglia News Service)



En uærlig politimann fant ti historiske gullmynter mens metall oppdaget og jukset en grunneier ved å selge dem for 15 000 pund, hørte en domstol.



jonathan antoine vekttap

PC David Cockle, 50, hadde en kontrakt med grunneieren som tillot ham å lete i feltene sine i bytte mot å dele inntektene fra alt han fant ut.



Men offiseren ble amatørskattejeger som bestemte seg for ikke å respektere avtalen etter å ha funnet myntene fra det sjette eller syvende århundre.

Ipswich Crown Court hørte hvordan han ikke fortalte grunneieren om hvordan han gravde opp de gamle merovingiske Tremissis -myntene fra Gallia som nå er Frankrike.

I stedet solgte offiseren i Norfolk myntene i hemmelighet til en forhandler for 15 000 pund og beholdt hele beløpet, hørte retten.



Cockle klarte heller ikke å rapportere funnet sitt til Norfolk -likemyndigheten, som ville ha måttet vurdere om fjerningen ble regnet som en skattekiste.

Myntene som han solgte i tre partier over 14 måneder antas å ha vært en del av en større hamstring.



Betjenten fant myntene i en bondes felt (Bilde: Getty)

Ytterligere 34 lignende gullmynter ble funnet i det samme feltet i vest -Norfolk av en annen vifte av metalldetektorer som også hadde tillatelse til å være på landet.

Men i motsetning til Cockle, gjorde den andre mannen det riktige og rapporterte funnet sitt til myndighetene, noe som førte til at det ble erklært som en skattekiste.

143 engel nummer betydning

Kilder sa at de to funnene samlet potensielt gjorde det til den største hamsten noensinne av typen mynter som noen gang er funnet i Storbritannia.

Forseelsen skjedde da Cockle bodde i Wereham nær Downham Market, Norfolk. Han bor nå i Leigh, Lancashire.

Cockle hadde opprinnelig nektet for å ha stjålet ti mynter som tilhørte en annen person mellom april 2012 og november 2015.

Men han endret påstanden til skyldig den dagen rettssaken skulle starte onsdag.

Dommer Rupert Overbury utsatte straffeutmålingen til 8. mars for en rapport før dom, men sa til betjenten at han vurderte å frifinne fengsel.

Dommeren la til at det var en stiv prosess som skulle følges hvis en skatt ble funnet.

Men han sa at Cockle hadde solgt myntene i grupper til forhandleren på grunnlag av at han legitimt eide dem.

ferne mccann jeg er en kjendis

Ipswich Crown Court

Cockle nektet også tre anklager for å konvertere kriminell eiendom. Aktor sa at de ikke ville fortsette siktelsen.

Nicholas Bonehill, som forsvarte, sa at Cockle hadde vært en tjenestemann, men at situasjonen sannsynligvis ville ha endret seg da han ble dømt.

En talskvinne for Norfolk -politiet sa at Cockle, som holder til på Downham Market politistasjon, ble suspendert fra tjenesten og møtte forseelser.

Talskvinnen sa at Cockle hadde brutt en kontrakt han hadde signert med grunneieren for å dele inntektene fra ethvert funn.

Hun la til: Etterforskningen ble satt i gang etter at Norfolk og Suffolk Anti-Corruption Unit mottok informasjon fra et medlem av publikum og Cockle ble arrestert i november 2015.

Cockle er løslatt mot kausjon og blir dømt onsdag 8. mars 2017. Han har blitt suspendert siden han ble tiltalt i mai 2016. Han vil nå bli utsatt for forseelser.

Se Også: