De fleste futuristiske bilene fra CES 2017 - fra førerløse til rene sinnssyke

Teknologi

Futuristiske biler styrt av stemmekommandoer som kan tolke passasjerenes følelser og kjøre selv er blant de største attraksjonene på CES 2017 .

Teknologimessen startet i Las Vegas torsdag, med rundt 170 000 besøkende forventet over fire dager.

Fra autonome kjøretøy som lar deg lene deg tilbake og nyte turen til konseptbiler designet for å smelte inn i hjemmemiljøet ditt, dette året har sett noen virkelige fantastiske.

Her er vårt utvalg av de mest futuristiske bilene til CES 2017.

Toyota Concept-i

Mens Concept-i ser sprø ut fra utsiden, er det innmaten som er virkelig futuristisk. For å være nøyaktig er det 2030 futuristisk - som er når dette konseptet, eller noe lignende, skal på veien.

Cockpiten er designet for å gjøre det morsomt å kjøre, selv i en fremtid hvor denne og de fleste andre bilene vil være selvkjørende.

Det er et spillkontrollerlignende ratt, for manuell kjøring, men hvis sjåføren kjeder seg eller blir distrahert, vil bilens AI, kalt Yui, ta over.

Yui vises på bilens skjermer, i stand til å bevege seg og samhandle med stemmekommandoer i tillegg til å vise følelser.

Faraday Future FF 91

(Bilde: REUTERS)

Dette er den raskeste produksjonsbilen i verden. Den kan klare en ansiktssmelting på 0-60 km/t på en rekord på 2,39 sekunder. Det er takket være et helt elektrisk drivsystem med hele 1050 hk.

Til tross for dette har den også en imponerende rekkevidde på 378 mil på en ladning, hevder produsenten Faraday Future. Men det er dingsene som er enda mer imponerende.

FF 91 bruker ansiktsgjenkjenning for å låse opp bilen, en LIDAR sammen med kameraer og sensorer slik at den er fremtidsklar for selvkjøring, pluss et glasstak som kan trykkes for å skifte fra klar til skyggemodus.

Faraday FF ​​91 skal starte produksjon i 2018 med en innskuddspris på 00, (som er omtrent £4000), og en totalpris som sjefer sier er i tråd med en premium flaggskipmodell.

Honda NeuV

Den sære Honda NeuV beskrives som et elektrisk urbant kjøretøy som vil være en del av et automatisert samkjøringsprogram.

Den pod-lignende bilen har en følelsesmotor - programvare ombord som genererer følelser og, sier Honda, vil legge til forbindelsen mellom passasjer og bil.

Dørene skyves opp for å åpne for stor inngangsplass, som også gir enkel tilgang, selv på trange steder. Bilen er et konsept for nivå fire autonomi, noe som betyr at det fortsatt er noen få år fra å bli en realitet.

Rinspeed Oasis

Den sveitsiske bilprodusentens konsept er en autonom to-seter som kan rotere på stedet, har en enorm 5K-skjerm, reagerer på stemme og bevegelser og tilbyr selvkjørende eller rattalternativer.

Bilen har også personlig assistent-programvare og til og med et rundt arbeidsbord med tastatur for arbeid på farten.

Frontruten fungerer som en skjerm for augmented reality-kjøring mens glasstaket kan brukes som solcellepanel for strøm.

fanny chmelar jakten

Renault POM

Renault har avduket sitt fremtidskonsept med sin POM. Elbilen er basert på Renaults Twizy og tilbyr en åpen kildekode-plattform som kan kjøpes av tredjeparter som kan bygges på.

POM tilbyr en rekkevidde på 62 mil på en lading og har nok plass til en enkelt person. Plattformen er et resultat av et partnerskap mellom Renault og OSVehicle som tilbyr on-demand kjøretøydesign og engineering.

BMW HoloActive Touch Concept

Fusion x64 TIFF-fil

BMW har vist frem sin fremtidsvisjon for bilinteriør – og den er hologramtung. Fremspringene sitter nær førerens hender mens bilen bruker kameraer for å oppdage fingerbevegelser som kan brukes til å gjøre valg.

BMW har allerede lagt til bevegelseskontroller til sine 7- og 5-seriebiler, så kanskje den interaktive berøringsholografiske fremtiden ikke er så langt unna.

Hyundai Mobility Vision

Dette konseptet er virkelig der ute, eller for å være nøyaktig, der inne.

Tanken her er at denne fremtidige bilen skal legge til kai i hjemmet ditt, slik at du kan gå ut i boareal. Setene dreies rundt for ekstra sitteplasser, mens hydrogenbrenselcellekraftsystemet og klimaanlegget kan hjelpe til med å drive hjemmet.

Dette konseptet visker ut grensene mellom hjem og bil med ideen om at du kan fortsette å bo inne i bilen som du gjorde hjemme. Det tar absolutt ideen om å gjøre garasjen om til et kontor til et nytt nivå.

Panasonic autonom hytte

Du tenker kanskje ikke på bil når du hører navnet Panasonic, men teknologiprodusenten har vært opptatt med å jobbe med fremtiden for hvordan biler snart kan se ut inni. Panasonic Autonomous Cabin sitter i en selvkjørende bil for å fungere som et kontor-cum-lounge.

Det er en berøringsskjerm som konverteres til et interaktivt bord pluss utvidede virkelighetsvinduer som lar passasjerene velge passerende landemerker for å lære mer.

Interiøret har et sofalignende sete pluss to stoler med innebygde personlige høyttalere, kjøleskap, kaffemaskin og luftrenser.

Smarte materialer gir mulighet for visning på treeffektfinisher. Når noe av det vil bli en realitet er noens gjetning, men det er et glimt av hvordan ting utvikler seg.

[data-redesign-embed]' data-priority='1' data-rec-type='WhatsHot' data-source='https://recommendations.data.tm-awx.com/fallback/mostReadChannel' datatelling ='3' data-display='list' data-numbered='true'>Mest leste
Ikke gå glipp av