Martin Lewis 'MoneySavingExpert reisevarsel mens millioner flyr av gårde i sommerferien

Martin Lewis

Horoskopet Ditt For I Morgen

Martin Lewis

Svært få retningslinjer dekker at du ikke kan reise på grunn av lockdown eller endring av reisetips, advarte MSE(Bilde: Getty Images)



Martin Lewis ’MoneySavingExpert -nettsted har utstedt en advarsel om reiseforsikring til millioner av briter som planlegger en sommerferie.



MSE oppfordrer jet -settere til å sjekke at de har riktig dekning for dem - og å få reiseforsikring så snart de har bestilt reisen.



Koronaviruspandemien har sett reiseplaner kastet opp i luften for millioner av mennesker, og å reise utenlands har aldri vært mer forvirrende takket være stadig endrede regler.

Men hvis du planlegger en utenlandsferie, har MoneySavingExpert avrundet en liste over koronavirusrelaterte problemer som du sannsynligvis vil få dekket av noen tilbydere - og hvilke du ikke vil.

Selvfølgelig er dette ikke generelle regler for alle reiseforsikringsselskaper, noe som betyr at du må sjekke vilkårene og betingelsene for forsikringen nøye.



Å reise utenlands har aldri vært mer forvirrende takket være endrede koronavirusregler

Å reise utenlands har aldri vært mer forvirrende takket være endrede koronavirusregler (Bilde: Getty Images)

Generelt sier MSE at de fleste reiseforsikringsselskaper dekker deg hvis du eller din familie har smittet koronavirus før du skal fly.



Noen forsikringer dekker deg nå også hvis du har blitt bedt om å isolere seg av Test and Trace-tjenesten, eller hvis du har blitt pinget av NHS-appen.

Noen vil også dekke utgifter - for eksempel medisinsk eller hvis du ikke kan reise hjem - hvis du eller familien din får Covid mens du er i utlandet.

Men svært få politikker dekker at du ikke kan reise på grunn av lockdown eller endring av reiseadvokater, advarte MSE.

eubank vs degale tid

På samme måte vil ingen retningslinjer gi deg penger tilbake for tipset ditt hvis du nekter å gå, da du trenger å isolere deg selv når du kommer hjem, eller hvis du ikke vil reise fordi du ikke føler deg trygg.

Til slutt - og denne er en generell regel - hvis du bestemmer deg for å reise bort og utenriksdepartementet har advart mot å reise til reisemålet ditt, vil du ikke bli dekket med mindre du har spesialistforsikring.

Hvis utenriksdepartementet fraråder 'alle unntatt viktige reiser' eller 'alle reiser', kan dette utløse refusjon, avhengig av hvordan du bestilte turen.

Pakkeferiefirmaer bør refundere deg, men dette er ikke alltid tilfellet med individuelt bestilte flyreiser og hoteller, ettersom du ikke har den samme beskyttelsen.

gary rhodes sykdom kreft

Det er fortsatt verdt å be flyselskapet og hotellet om refusjon, siden mange vil kansellere reiser og tilby penger tilbake.

For de billigste reisepolicyene akkurat nå, sier MSE at den fant et enkelt reiseforslag fra Leisure Guard, Coverwise (bronse) og CoverForYou (sølv) som koster £ 9 i uken for en person som reiser til Europa.

Husk at dette er grunnleggende dekningsnivåer, så du må sjekke ordlyden i retningslinjene for å se nøyaktig hvordan du er beskyttet.

Det er også verdt å merke seg at hvis du er over 65, vil prisene på reiseforsikringer bli dyrere ettersom du regnes som en høyere risiko å dekke.

MSE sa: Sommerferier i utlandet er tilbake for mange, og det betyr at sol, sjø, sand og ... sorterer reiseforsikringen din.

I årevis har vi understreket viktigheten av å kjøpe en policy så snart du bestiller, så du er dekket hvis du må avbryte før du reiser.

Denne meldingen står fortsatt fast, selv om det i år også er avgjørende å vite hva Covid -dekning er inkludert.

Hvordan finne billig reiseforsikring

Du kan bruke et søkesammenligningsnettsted som f.eks Sammenlign markedet eller Pengesupermarked for å sjekke de nyeste prisene for reiseforsikring.

Du må angi detaljer om deg selv, for eksempel alderen din, samt informasjon om turen din, inkludert hvor du skal og hvor lenge.

Husk å sjekke dekningsnivået nøye, ettersom de billigste retningslinjene ikke nødvendigvis gir all den beskyttelsen du trenger.

For eksempel må du se på nivået på medisinske utgifter og avbestillingsdekning, samt hvor mye personlig eiendomsforsikring du får.

Det kan være fristende å kjøpe reiseforsikring uten å se på et langt politisk dokument, men du bør aldri ta risikoen.

Se Også: